Niepełnosprawne manekiny - kampania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 10:06   #1
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Niepełnosprawne manekiny - kampania

http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych właśnie obejrzałam, imho rewelacja i oby takich akcji więcej co sądzicie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 10:21   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Niepełnosprawne manekiny - kampania

Piękni ludzie i jacy uśmiechnięci na widok siebie w roli manekina
Tylko co dalej? akcja super, tylko gdzie są te manekiny na wystawach pięknych, drogich sklepów?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 11:57   #3
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

paula78, nie będzie ich, bo nie spełniają funkcji manekina - nie pokazują, jak wygląda dany ciuch, czyli to taka sztuka dla sztuki z ładną muzyczką w tle.

Naprawdę do absolutnie wszystkiego trzeba dorabiać wielką filozofię?
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 12:24   #4
szprotka_
Zakorzenienie

mi się bardzo podobała kampania reklamowa "Adrian kocha wszystkie kobiety" (reklama rajstop). w ramach kampanii, na billboardach występowały różne kobiety. na wózku inwalidzkim (zadowolona, umalowana i przede wszystkim szczęśliwa kobieta), puszyste i szczupłe, młode i dojrzałe panie. aż miło było popatrzeć na te reklamy.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 15:46   #5
madzia1251
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44110255]http://wentylbezpieczenstwa.wrzuta.p...pelnosprawnych właśnie obejrzałam, imho rewelacja i oby takich akcji więcej co sądzicie?[/QUOTE]

do mnie to zupełnie nie trafia, manekiny służą do pokazania ubrań i nie wiem po co przypisywać im jakaś "większą ideologię"... chyba, że np chodzi o sklepy (jesli istnieją), które specjalizują się w sprzedaży ubrań dla niepełnosprawnych (nie wiem np swetry z krótszymi rękawami czy coś w tym stylu). wtedy spoko, odpowiedni manekin lepiej pokaże ubranie.
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 22:04   #6
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Piękni ludzie i jacy uśmiechnięci na widok siebie w roli manekina
Tylko co dalej? akcja super, tylko gdzie są te manekiny na wystawach pięknych, drogich sklepów?
Nie wiem, gdzie oni są piękni? Chyba, że niepełnosprawność jest atrakcyjna, to spoko. Że uśmiechnięci, to się zgodzę.

Akcja ani dobra, ani zła. Niech mają swoje 5 minut, ale co by nie mówić, manekin ma być dobrym ''tłem'' pod ubranie, a powykręcane manekiny, bez rąk i nóg raczej tej funkcji nie spełniają.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 10:22   #7
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
mi się bardzo podobała kampania reklamowa "Adrian kocha wszystkie kobiety" (reklama rajstop). w ramach kampanii, na billboardach występowały różne kobiety. na wózku inwalidzkim (zadowolona, umalowana i przede wszystkim szczęśliwa kobieta), puszyste i szczupłe, młode i dojrzałe panie. aż miło było popatrzeć na te reklamy.
Bardzo fajna reklama to była fakt. Miała ocieplić wizerunek firmy i w 100% myślę, że spełniła zadanie, bo teraz mniej wiecej każdy ja kojarzy.
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 13:07   #8
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Nie wiem, gdzie oni są piękni? Chyba, że niepełnosprawność jest atrakcyjna, to spoko. Że uśmiechnięci, to się zgodzę.

Akcja ani dobra, ani zła. Niech mają swoje 5 minut, ale co by nie mówić, manekin ma być dobrym ''tłem'' pod ubranie, a powykręcane manekiny, bez rąk i nóg raczej tej funkcji nie spełniają.
Ale tu nie chodzi o manekiny i o ubrania, kampania miała oswajać ludzi z niepełnosprawnością. Oczywiście, że manekiny nie spełniają roli do jakiej je stworzono, ale to nic złego. A sklepowi i tak wyjdzie to na dobre

I można być pięknym, będąc niepełnosprawnym. Na przykład w tej kampanii, jedna dziewczyna wygląda świetnie. Przyciąga wzrok, wcale nie swoją niepełnosprawnością, ale piękną twarzą i jakąś aurą. I bardziej, niż jej ciało zapamiętałam twarz.

I poza tym mam wrażenie, że odnosisz się z pogardą w tym "niech mają swoje 5 minut".

Ja lubiłam sezon "Jak dobrze wyglądać nago" poświęcony niepełnosprawnym, łamie wszelkie stereotypy i oswaja. Bo nie oszukujmy się, każdy takiego oswojenia potrzebuje, jeśli nie miał styczności z niepełnosprawnymi.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 13:35   #9
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Ale tu nie chodzi o manekiny i o ubrania, kampania miała oswajać ludzi z niepełnosprawnością. Oczywiście, że manekiny nie spełniają roli do jakiej je stworzono, ale to nic złego. A sklepowi i tak wyjdzie to na dobre

I można być pięknym, będąc niepełnosprawnym. Na przykład w tej kampanii, jedna dziewczyna wygląda świetnie. Przyciąga wzrok, wcale nie swoją niepełnosprawnością, ale piękną twarzą i jakąś aurą. I bardziej, niż jej ciało zapamiętałam twarz.

I poza tym mam wrażenie, że odnosisz się z pogardą w tym "niech mają swoje 5 minut".

Ja lubiłam sezon "Jak dobrze wyglądać nago" poświęcony niepełnosprawnym, łamie wszelkie stereotypy i oswaja. Bo nie oszukujmy się, każdy takiego oswojenia potrzebuje, jeśli nie miał styczności z niepełnosprawnymi.
Zgadzam się. Tylko tu pojawił się głos, że takie manekiny powinny być w sklepach i do tego się odniosłam

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 13:47   #10
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Tylko tu pojawił się głos, że takie manekiny powinny być w sklepach i do tego się odniosłam
A to się też zgadzam, że to nie ma sensu, to raczej jednorazowa akacja. Choć kampanie reklamowe z niepełnosprawnymi mają już sens. Np. ta Adriana była bardzo dobre: pomysłowa, oryginalna (w Polsce, bo na swiecie to już było) i rajstopy wyglądały dobrze.

Choć z drugiej strony tu element reklamujący jest ładny itd. ale nie wyobrażam sobie, aby np. kobieta z karłowatością reklamowała rajstopy.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 18:50   #11
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Dla mnie super - taka akcja powinna być połączona z kampanią informacyjną. Przechodząc obok takiej wystawy nie wiem czy zrozumiałabym przesłanie, więc fajnie jakby na witrynie pojawił się zapis o co chodzi.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości