|
Notka |
|
Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak rozmawiać z fryzjrem?
Nie wiem czy zakamdam ten wątek w dobrym miejscu, jeśli nie to przpraszam.
Niedługo wybieram sie od fryzjera. Zastanowaiło mnie jak własciwie mam się do gadać z fryzjerką w kwesti tego jaką chcę fryzurę, albo co gorsza jeśli nie wiem czego chcę. Czasami słysze, że mi wycieniuja i cos tam a potem otrzymuję efekt zupełnie inny od tego co sobie wyobrażalam. Czy można przyjścz paroma zdjęciami i pytać się czyto do mnie pasuje? A jeśli nie wiem czego chce, tylko tyle, że potrzebuję odmiany ![]() Jakie są wasze doświadczenia, czy udaje wam się ustalić co ma być i rzeczywiście potem macie na głowie to czego chciałyście? Czy przerywacie fryzjerowi podczas pracy jeśli wam się wydaje że jednak coś idzie nie tak( n gdy widizcie ze obcina jednak za krótko) jest w porządku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jak rozmawiać z fryzjrem?
Witam
![]() jestem 'włosomaniaczka' hehe więc na ten temat moge się wypowiedziec. Zwykle gdy chodziłam do fryzjera do efekt mnie nie zadowalał niestety był zupełnie inny niż sobie to wyobraziłam ![]() Ale w koncu znalazłam fryzjerkę która dokładnie rozumie co chcę ![]() ![]() Oczywiście możesz przyjsc ze zdjęciami, pytac czy ta fryzura do Ciebie pasuje czy raczej nie- lecz niektórzy fryzjerzy są nastawieni tylko na zysk więc lepiej pójsc do sprawdzonego i dobrego ![]() fryzjerka przeważnie mówi Ci jakie masz włosy- moja zawsze mówi że mam przesuszone- w takim momencie możesz spytac czego używac aby je zregenerowac. gdy efekt nie będzie Cię zadowalał fryzjerka będzie musiała to poprawic dopóki nie będzie Ci się podobało ![]() powodzenia w zmienianiu fryzury ![]() Klient- pan jak to się mówi ![]() Edytowane przez lolly_girl Czas edycji: 2007-12-23 o 21:49 Powód: dodałam zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Ja myślę, że podstawą jest znalezienie tego odpowiednego dla swojej osoby fryzjera.
Ja po dlugich poszukiwaniach znalazłam i jestem wierna od 3 lat. Wizyta i rozmowa wygąda różnie bo czasem przychodzę z gotową wizją co bym chciala i mowię co chce fryzjerce a ona stara się to dopasować fryzurkę do mnie. ewentualnie jesli to co se wymarzyłam do mnie nie pasuje po prostu mówi mi o tym. Czasem sama nie wiem co chcę wiem tylko ze chce zmiany ![]() zawsze też zwróci mi uwagę jeśli z włosami dzieję się coś złego i powie jak zaradzić. aha jak mowie ze 2 cm to sa dwa a nie jak opowiadaly dziewczyny 12 cm ![]() wiec po pierwsze poytac znajomych moze ktos ma fryzjera z którego jest zadowolony i probować... az znajdzie sie tego jedynego... a wtedy na pewno się z nim dogadamy... i pozdrawiam moją panią Asię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Tak , jest dokładnie jak mówisz- podstawą jest znalezienie fryzjera, który będzie nam odpowiadał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czyli wszystko zależy od fryzjera. Ja ostatnio nie mam szczęścia icągle chodze dokogo innego. Jakjużmiaammoją fryzjerkę i byłam u niej dwa razy i byłam zadowolona, jakznowuposzłamokazałosie że założyła salon w jakimś innymmieście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Tak, wszystko zalezy od fryzjera, życze Ci powodzenia bo ja takze dlugo szukałam zanim znalazłam panią Anetkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ponoć kto szuka nie błoądzi, ciekawe tylko ile jeszcze razy wyjdę niezadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Życzę powodzenia abys znalazła tą odpowiednią fryzjerkę;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Z własnego doświadczenia:jesli przychodzisz do fryzjera pierwszy raz, zaproponuj mu cos sama, pokaż na zdjeciach co ci sie mniej wiecej podoba (nie kazdy fryzjer jest jasnowidzem, a o gustach sie nie dyskutuje-co sie podoba jemu, nie konieczne bedzie tobie i na odwrot). Czy wolisz cos prostego, klasycznego czy moze dynamiczne, lekkie fryzury.
Fryzjer powinien wtedy skojarzyć czego oczekujesz, a nie bedzie robił pod swoj gust. Powiedz mu o wszystkich swoich pomysłach, wybierzcie razem optymalną wersje końcową. Po drugie, nie oceniaj salonu po jednym fryzjerze, bo każdy ma inny styl pracy. Moze pan X Ci nie podpasuje, a pani Y z tego samego salonu owszem. Jesli siadasz na fotel to ufaj fryzjerowi, nawet jesli kiedys sparzyłas sie co do innego. Jesli usiądziesz z załozeniem ze i tak będzie źle, to na pewno wyjdzesz nie zadowolona. Jesli cos cie zaniepokoi to mów o tym, ale nie panikuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A i nie bój sie zapytać obcej kobiety, gdzie chodzi do fryzjera jesli spodoba Ci sie jej fryzura!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
heheh ja tak pytam jeśli jakiściuch mi sie bardzopodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Tak to jest ze wszystkim- takze z ubraniami albo np z perfumami, które na kazdym ciele pachną inaczej. I nie chodzi o to zeby kopiować, tylko zeby osiągnąć pożądany efekt. I dlatego trzeba kazdą zmiane konsultować indywidualnie z fryzjerem. Czasem wystarczy mała zmiana w jakiejs fryzurze zeby dopasować ją do osoby, a różne techniki strzyżenia dają rózne efekty - "diabeł tkwi w szczegółach", także w salonie fryzjerskim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
z fryzjerem nalezy na pewno rozmawiac konkretnie, najlepiej wiedziec czego sie chce, lepiej miec zdjecie, nie oddawac sie bezmyslnie w jego rece (chyba ze jest to ktos znajacy nasze potrzeby). teraz w ogole nie zachodze do fryjzera, ale kiedys zwracalam uwage na to co ma na glowie fryzjerka. jak bylo ok, bylam spokojniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[jesteś z wrocławia ?]
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tym patrzeniem na fryzjerke to racja. Jak ma coś nieciekawego na głowie to sie zastanawiam, że skoro ona ma źle ściete włosy to jak mi może zrobić coś dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
po ludzku
![]() chociaż ja jestem zwolenniczką przynoszenia zdjęć i nie pozwalam się dotknąć zanim nie usłyszę, że ona wie jak TO zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jestem po z nowa frzyurka na glowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.