|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trądzik-Diane i oczyszczanie
Jestem trądzikowcem
![]() Chciałam też zapytać o opinię na temat oczyszczania twarzy u kosmetyczki (tradycyjne wyciskanie). Podobno odchodzi sie juz od tej metody? Pytam dlatego, że Pani kosmetyczka, do której chodzę, gorąco mnie na to namawia, a słyszałam, że efekt takiego oczyszczania jest bardzo krótkotrwały i niewart tego kilkugodzinnego cierpienia. W jaki inny sposób jednak można radzić sobie z mocno zanieczyszczoną cerą? Trądzik, dzięki Diane, na razie się cofnął, a jedyne wypryskie jakie mnie jeszcze nękają to te spowodowane zanieczyszczeniem twarzy - powstają z takich podskórnych grudek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Trądzik-Diane i oczyszczanie
![]() ![]() Edytowane przez ann217 Czas edycji: 2009-01-25 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też dołączam się do pytania. Akurat w poniedziałek idę do Dowcipnego w sprawie Diany i chciałabym wiedzieć co o niej sądzicie.
Co do oczyszczania twarzy to ostatnio pytałam sie mojego dermatologa i wiem że istnieją takie zabiegi jak mikrodermabrazja, czyli scieranie naskórka w gabinecie dermatologicznym. Niby po kilku takich zabiegach stan skóry twarzy sie normuje mniej się przetłuszcza i zanieczyszcza, bledną blizny i splycają się rozszerzone pory. Tylko kosztuje to ok 120 zł i to w małym mieście i niby powinno się robić przez jakiś czas co 2 miesiace a potem juz nie trzeba tak czesto. Jezeli nadal jestes pod opieka dermatologa to moze sie go spytaj, on na pewno bedzie w stanie ci udzielic bardziej fachowych i szczególowych informacji. Pozdrowionka i życzę powodzenia w walce o piękna skórę ( a wiem jakie to potrafi być męczące) ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wy wiecie w co wy sie pakujecie? Moze najpierw poczytajcie troche o Dianie np.tu:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1100093768 Pozdrawiam.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
C4lamity napisał(a):
> Ja też dołączam się do pytania. Akurat w poniedziałek idę do Dowcipnego w sprawie Diany i chciałabym wiedzieć co o niej sądzicie. Dowcipnego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hehehe, tak właśnie miałam na myśli ginekologa
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam sobie cały wątek i sie na serio przeraziłam. Już wcześniej czytałam różne opinie na temat tego leku, ale myślałam sobie że przecież każda sprawa ma 2 strony medalu. Ale teraz już sama nie wiem. Pogadam sobie w poniedziałek szczerze z moim ginekologiem, bo teraz sie po prostu boję, szczególnie że jestem obciążona genetycznie (mama ma guzki w piersiach ale na razie są na szczęście niegroźne). Pomyślałam o Dianie, bo nie wiem już co mam robić. Od ok. 6 lat męczę sie z tym cholerstwem, z trądzikiem, przetłuszczająca sie twarzą i włosami. Już mi sił brakuje nie mówiąc już o moich sezonowych depresjach z tego powodu. Chyba nie jestem zbyt silna psychicznie. Kurcze jak się patrzę w lustro to tylko sie pochlastać idzie. I to ciągłe sprawdzanie w szkole czy już mi się twarz zaczeła świecić. Ehhh, czy to w ogóle kiedyś przejdzie?? Jak czasami patrzę się na dziewczyny które nie mają tego problemu to az ryczeć sie chce.
![]() Dobra ja już was nie męczę. Jestem w kropce ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Skarbie w twoim przypadku(obciazenie dziedziczne) to ja bym wogole nie ryzykowala.Rozumiem cie doskonale ale zawsze mozesz poszukac dobrych kosmetykow i masci na tradzik oraz wyprobowac kilka szamponow.Moja corka ma 12 lat i musi myc wloski co drugi dzien,wyprobowala juz cala mase szamponow,ostatnio pomaga jej Herbal Essences z rozmarynem,jasminem i kwiatami pomaranczy do wlosow szybko przetluszczajacych sie i teraz myje wlosy co 3-4 dni.Jezeli chodzi o twoja skore to tez sie cos poradzi,wiec zastanow sie dobrze czy warto brac hormony,ktore moga ale nie musza pomoc w twoich problemach a moga ci powaznie zaszkodzic.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mnie Diane nie pomogły, nie wierzę również w sens wyciskania przez kosmetyczkę zaskórników. Myślę, że warto oczyszczac twarz za pomocą peelingów przeprawadzanych u lekarza, no i właściwie pielęgnowac skórę. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Pisze, bo wiem co przechodzisz. Sama niedawno mialam podobny problem. Tradzik, przetluszczajace sie wlosy itd. Wlosy to nie problem, mozna je myc codziennie, ale pryszcze dokuczaly mi strasznie. Obeszlam chyba wszytskich dermatologow w moim miescie i nic. Oczywiscie dostalam tez i diane. Pomogla troche, ale nie jakos rewelacyjnie (twarzy typu "pupcia niemowlaka" nie mialam). Gdy odstawilam diane tradzik (po kilku miesiacach) wybuchl w zdwojonej sile. I wtedy znalazl sie lekarz, ktory przepisal mi roacutane. Wiem, ze ten lek wywolywal ostatnio wiele kontrowersji, ale u siebie nie zauwazylam zadnych strasznych skutkow ubocznych, a pryszcze zniknely!!! Nie jest to napewno lek, ktory bierze sie "latwo", trzeba robic sporo badan, konsultowac sie z lekarzem, nie kazdy moze go stosowac, ale moze warto w przypadku ciezkiego tradziku spytac sie o niego dermatologa. Ja skonczylam brac roacutane pol roku temu i nadal nie mam pryszczy (trzymajcie kciuki, zeby tak dalej bylo!!)
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dobra, byłam dzisiaj u Dowcipnego :P , dałam mu moje wyniki które okazały się na szczęście dobre i powiedziałam że nie jestem już taka pewna czy chce brać Diane. On na szczęście nie nalegał i powiedział że na razie nic mie nie przepisze. Postanowiłam że jeszcze trochę powalczę bez hormonalnych wspomagaczy, szczególnie że mam wrażenie że juz nie jest z moją twarzą tak źle jak wcześniej. Może po prostu wreszcie mi to przechodzi (oby), bo przecież nic nie może trwać wiecznie. Zaopatrzę się w jakieś dobre kosmetyki, sterroryzuję trochę dermatologa i jakoś to będzie. Mam nadzieje że podjęłam dobrą decyzję
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.