|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mam kłopot i potrzebuję pomocy!
Słuchajcie drogie panie i dziewczyny. Od jakiegoś czasu mam problem z siostrą mego chłopaka- ona kradnie moje kosmetyki. Mieszkamy razem i czasem ona wpada w odwiedziny do nas. Najczęściej to bywa podczas mojej nieobecności. Zauważyłam że zginął mi puder, raz jeden podkład raz drugi, perfumy. Nie jestem w stanie nosić tych rzeczy przy sobie bo to niedorzeczne a poza tym mam tego tak sporo, że nawet nie wiem czy czegoś mi jeszcze nie brakuje. Nie mogę tego też gdzieś chować, bo raz nawet jak do szafy włożyłam kosmetyczkę, a moj chłopak wyszedł na kilka minut sam do sklepu to ona wyciągnęła z niej puder. Do torebki też mi zaglądała kiedyś i kase wyciągała. Mój facet wie o tym, że ukradła mi to, ale nikt jej za rękę nie złapał. Chce się na niej zemścić. Pomyślałam, żeby może coś do takiego podkładu dodać, żeby jej skórę trochę lekko podrażniło, lub najlepiej pryszcze wyskoczyły. Czy wiecie co można byłoby dodać żeby dać jej porządną nauczkę?
Pomóżcie drogie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam kłopot i potrzebuję pomocy!
Po pierwsze nie to forum a po drugie pogadaj z nią wprost a nie od razu chcesz jej czegoś dolewać.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Wiesz co, to jest problem na inne podforum.... ale, jak już piszę.....
Ja proponuję kupić najciemniejszy podkład i zamienić naklejkę z kolorem na opakowaniu. Niech się posmaruje. Albo do pustego pojemnika na krem nawalić ładnie pachnącego samoopalacza. Jesli posmaruje się niedbale przed snem obudzi się z pięknymi zaciekami. Nic drastyczniejszego nie proponuję. Z bardziej rozsądnych rozwiązań proponuję konfrontację z kleptomanką - powiedz jej prosto w oczy, że wiesz co robi i Ci się to nie podoba. Jeśli nie chcesz tego załatwiać twarzą w twarz do każdego kosmetyku przypnij karteczkę z napisem, np "[jej imię] odłóż to, to nie twoje!" albo coś w tym rodzaju. W najbardziej absurdalnym przypadku kosmetyki możesz trzymać w kasetce na zamek (takiej ciężkiej, jak kasa przenośna). Mimo wszystko, najbardziej stawiałabym na konfrontację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, powiem Ci szczerze, ze miałam tak z bratanicą. Pogadałam z nia najpierw i sie wyparła. Oczywiście robiła dalej swoje. Jak juz nie miałam wyjścia to pogadałam z jej ojcem (moim bratem ciotecznym) i problem zniknął.
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
hhehheh... proste a wyrafinowane ![]() karteczki moim zdaniem nie pomogą. Ja równiez proponuję grzeczną, ale stanowczą rozmowę, że nie życzysz sobie takich zachowań, jeśli to nie pomoże - to kufer zamykany na klucz/szyfr będzie jedynym wyjściem. To są Twoje rzeczy i masz prawo je zamknąć a podbieracz będzie niepocieszony, że nie może dobrać się do kufra. Rozumiem Twój ból, ja co prawda takiego problemu nie mam, ale krew by mnie zalała, gdyby ktoś macał moje kosmetyki bez pozwolenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
z tym samoopalaczem jest dobre !
![]() ![]() Jakby mi ktos ukradł kosmetyki(cokolwiek) to bym pod drzwiami stala dzien i noc ,zeby za reke zlapac,a potem bym ja zbluzgala.Na prawde jestem przewrazliwiona na tym punkcie ![]() Mnie wkurza jak ktos odemnie regularnie cos pozycza.Nie wyobrazam sobie mieszkania z dziewczynami ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
z tym kuferkiem dobra sprawa, ale to chore mieszkajac we wlasnym domu ciagle go zamykac, bo nie wiadomo kiedy ona moze wpasc odwiedzic nas. poza tym ja czesto wyjezdzam w delegacje i zabieram ze soba mala kosmetyczke, ktorej czesto w domu nie wypakowuje do wiekszej, bo mam w niej krem podklad itp drobne rzeczy.
a cl myslicie aby do podkladu dodac samoopalacz, czy to zadziala, ze bedzie miala slady ciemniejsze na twarzy? Ona zazwyczaj kremow nie uzywa, nie wiem dlaczego bo to podstawa. Juz naprawde mam dosc tego. gdybym miala mala ukryta kamerke to bym ja nagrala. ale niestety nie mam. niedlugo szykuja sie swieta, bede u niej w domu, i chcialabym cos specjalnie w torebce na wierzchu zostawic zeby sie pokusila, bo ona nie przepusci takiej okazji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napewno skusi sie na dobry podklad ![]() ![]() ,a dlaczego nie mozesz zamontowac kamery? ![]() Ja bym nagrała ,zeby miec dowod ![]() Pozatym jak to nagrasz to przestraszy sie,ze pojdziesz na policje. edit; Mojej znajomej kiedys gineły ubrania (mieszkała z 3 wspolokatorkami) nagrała to,pokazala tej dziewczynie i zagroziła,ze pojdzie na policje ,tak sie wystraszyła dziewczyna,ze obiecała oddac.Znajoma wyliczyła ,ze to ok 2000 tys (to tylko kilka rzeczy ,ale buty aldo,plasz zary) ,a ona te rzeczy na all sprzedała :sciana: ciezko było jej zarobic ,wiecie co zrobila? znalazła sobie sponsora ;DD
![]() Edytowane przez aniolek99 Czas edycji: 2011-12-19 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Pytaj jej za każdym razem, jak zauważysz, że coś zginie, np. Słuchaj, nie pożyczałaś może mojego pudru? Nie mogę go znaleźć.
Pomysł z samoopalczem też mi się podoba. Może też dolać jakichś środków czyszczących, np. do perfum? Nie masz może kamerki w aparacie? Jeśli wiesz, że wpadnie, to można by spróbować, np. jak twój facet wyjdzie do sklepu.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
powiedz bratu ze zginely ci rzeczy po wizycie jgo dziewczyny
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
miałam koleżankę w pracy, która zawsze ode mnie na wiecznie nie oddanie "pożyczała" papierosy. jako , że uczyłam się od niej wielu obowiązków, nie chciałam wchodzić na ścieżkę wojenną (wiecie jak t jest, później celowo źle by mnie uczyła albo wogóle nie pomagała).
papierosy wiadomo drogie, a jako, że miałam niedaleko ryneczek, to kupowałam ruskie fajki śmierdzące jak trutka na szczury ( dwa machy i starczy tego "odoru " w płucach). sama jej się pochwaliłam, że kupuję papieroski ruskie z przemytu , oczywiście nie palilam ich , tylko swoje ale nie przy niej, i dziewczyna RAZ ode mnie wzięła ,zakręciło jej się w głowie, i nigdy więcej nie pożyczyła ![]() musisz mieć sposób na ta dziewuchę!!! proponuję po 1 chować swoje rzeczy, a powystawiać na widok stare , zjełczałe fluidy i pudry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
a ta kamerka to chodzi o to ze nie mam jej, a w aparacie wiadomo ze niedlugo nagrywa jak sie ma mala pojemnosc. poza tym mam lustrzanke, ktora jest widoczna. ostatnio rozgladalam sie na allegro w poszukiwaniu ukrytych kamerek. chyba sie zdecyduje i zamontuje taka w lazience. wystawie rzeczy a pozniej przy jej rodzicach pokaze jakiess filmiki nagrane przeze mnie i miedzy innymi znajdzie sie (mam nadzieje) ten w ktorym kradnie. juz nie moge sie doczekac tego momentu.
jeszcze zrobie ten trik z samoopalaczem, ostatnio skonczyl mi sie podklad z maxfactora, kupie jakis zwykly z rynku i wymieszam z samoopalaczem. moze podpowiecie mi jaki kupic samoopalacz ktory zostawilby slady po uzyciu, bo nigdy nie uzywalam i nie wiem jaki bylby dobry do tego celu. najchetniej to bym chciala zeby po uzyciu mego kosmetyku wyskoczyly jej pryszcze na twarzy zeby wiedziala ze nienalezy krasc rzeczy innych. bo to jest strasznie wkurzajace, gdy gina ci twoje kosmetyki, tym bardziej ze nie zaluje na nie pieniedzy i kupuje te lepsze. moze ktos ma jeszcze jakis pomysl jak sie zemscic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli chcesz w kolorze podkladu to znam loreal sublime bronze tylko on ma drobinki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
odżywkę do włosów też Ci kradnie, włosy farbuje ?
- z kremem depilacyjnym wymieszaj Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-12-20 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Monitor oplułam [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;31150296]odżywkę do włosów też Ci kradnie, włosy farbuje ?
- z kremem depilacyjnym wymieszaj[/QUOTE] Monitor oplułam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Do podkładu lepiej nie, co innego pryszcze a co innego poparzenie chemiczne na twarzy.
Edytowane przez 201607131114 Czas edycji: 2011-12-20 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
też uważam, że to nie najlepszy pomysł.
Ja bym kupiła najciemniejszy podkład, jaki uda Ci się znaleźć i wymieszała go z samoopalaczem do ciemnej karnacji ![]() te dwa mają chyba najgorsze opinie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ze.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.