|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prośba
http://show.7ya.ru/private-showphoto...ID=794456&ob=0
Czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć opis z angielskiego na polski ? Chyba że ktoś ma jakiś inny opis na krzyżyk, chodzi o wymiary do 10cm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prośba
Mam coś takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderatozaur
|
Nie wiem, czy jeszcze jesteś zainteresowana tym schematem, ale właśnie skończyłam go tłumaczyć i mogę się podzielić oczywiście. Tylko jeszcze go nie testowałam, tzn zrobiłam kawałek krzyżyka i wychodził więc przetłumaczyłam resztę i niedługo się wezmę za cały, żeby zobaczyć czy głupot nie napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Planowałam go zrobić na zaproszenie na bierzmowanie, a już po.
Ale jeżeli być mogła to przetłumacz mi go, będę wdzięczna ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderatozaur
|
No, to nareszcie mi się udało, przetestować ten wzór, tylko szkoda, że tak późno odkryłam, że go potrzebujesz
![]() Wydaje mi się, że tłumaczenie jest OK, chociaż robiąc próbny krzyżyk zmieniłam 1 element ( w B nie robiłam 8 podwójnych słupków, tylko 4, bo osiem wydawało mi się za dużo troszkę). Myślę, też, że jesli będę robić następny opuszczę w ogóle 3 rząd, też ładnie wygląda ![]() No, ale juz się nie rozgaduje, tylko wklejam to moje spóźnione tłumaczenie: 1. 5 o. zamknąć w kółeczko, *3 o. sł w kółeczku (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 3 razy, 6 o., o. ścisłe w 6 o. (licząc od szydełka), 3 o. sł w trzecim o., (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 3 razy, o. ścisłe w kółeczku* powtarzać od * do * jeszcze 2 razy 2. 3 o. sł w kółeczku, (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 3 razy, 4 o., sł w trzecim o. , (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 4 razy, 6 o., o ść w 6o. (pikotek) 3o, sł w trzecim o. (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 4 razy, o. ść w takim przewężeniu, które utworzyło się po drugiej stronie, tak żeby połączyć obie strony ( to miejsce jest podkreślone w instrukcji powyżej), 3 o. sł w trzecim oczku, (3 o., sł pomiędzy 3 o. a ostatnim sł) 3 razy, o ść w kółeczku A: 3o. o ść na szczycie 3 o. *psł w pętelce, w następnej pętelce 3 sł z 2o. pomiędzy nimi, psł w następnej pętelce B(całość dotyczy ostatniej pętelki, tej zrobionej z 6o.): sł w pętelce, 2 o, 4 podwójne sł z 2o. pomiędzy nimi, 3 o. , 4 podwójne sł z 2o. pomiędzy nimi, sł C: psł w kolejnej pętelce, w następnej pętelce 3 sł z 2o. pomiędzy nimi, psł w kolejnej pętelce, omiń 2 pętelki* Powtarzaj od * do * jeszcze 2 razy D(dot. najdłuższego ramienia): psł w następnej pętelce, w kolejnej pętelce 3 sł z 2o. pomiędzy nimi, omiń następne 2 pętelki (w następnej pętelce 4 sł z 2o. pomiędzy nimi, psł w następnej pętelce) 2 razy E: powtórz B F: psł w następnej pętelce, w następnej pętelce 4 sł z 2o. pomiędzy nimi, psł w następnej pętelce, w następnej pętelce 4 sł z 2o. pomiędzy nimi, omiń 2 pętelki, w następnej 3 sł z 2o. pomiędzy nimi, psł w następnej pętelce, połącz oczkiem ścisłym na pierwszym ramieniu 3. 2o. *psł w następnej przerwie między słupkami poprzedniego rzędu, 3o. psł w następnej przerwie, psł w następnej przerwie (3o., psł w następnej przerwie) 4 razy, 5o. psł w tej samej przerwie, (3o, psł w następnej przerwie) 4 razy, psł w nast. Przerwie, 3o., psł w nast. przerwie* powtarzaj od * do * jeszcze 2 razy Najdłuższe ramię: psł w nast. przerwie, 3o. psł w nast. przerwie, (psł w nast. przerwie, 3 o., psł w nast. przerwie, 30o. psł w tej samej przerwie, 3o., psł w nast. przerwie) 2 razy, psł w nast. przerwie (3 o., psł w nast. przerwie) 4 razy, 5 o., psł w tej samej przerwie, ( 3o. psł w nast. przerwie) 4 razy, (psł w nast. przerwie, 3o., psł w nast. przerwie, 3o., psł w tej samej przerwie, 3 o. psł w nast. przerwie) 2 razy, psł w nast. przerwie, 3o. psł w nast. przerwie, połącz o ść z pierwszym psł. Wklejam też zdjęcie krzyżyka, który zrobiłam, żeby przetestować wzór, nie jest jeszcze wykrochmalony więc proszę mu wybaczyć to, że jest taki krzywy i niewydarzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.