|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Co to może być?
Co mi może być?
Od kilku tygodni ciągle wydaje mi się, że coś mi dolega. Podnosi mi się puls, serce wali jak oszalałe, ciężko mi oddychać Często mam tak gdy leżę. Wkręcam sobie, że to arytmia, mam wysokie ciśnienie ale jednocześnie nogi jak z waty, i czuję, że mogę zemdleć Czy to wszystko psychika, czy mi na prawdę może coś być? Wmawiam sobie tez, że mam raka, umrę i nie mogę nad tym zapanować, a wtedy jest dużo gorzej. Nie mam ostatnio więcej stresów niż zwykle, traumatycznego przezycia też brak.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to może być?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeżeli one nic nie wykażą, a ataki nadal będą występować - to skierować się do psychiatry - nie piszę tego w obraźliwym kontekście. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
mOLDerator
|
Acha, odwrotnie coś zrozumiałam. Tym bardziej idź do lekarza jak nie ma żadnych dodatkowych przyczyn, nadciśnienie też bywa groźne. No i coś psychicznie jest nie tak jak wmawiasz sobie raka i śmierć.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj podczas takiego ataku miałam ciśnienie 100/150. Rozważam pójście do specjalisty. Może też jest to wynikiem tego, że ostatnio spożywam dużo kofeiny. Może to przez brak magnezu
|
|
|
|
|
#7 |
|
mOLDerator
|
Też może być, ogólnie dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Ale czemu Ty sobie wmawiasz tego raka i śmierć?
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
mOLDerator
|
Kurczę, myślę zatem, że to problem bardziej psychiczny jak fizyczny. Pewnie to takie banalne co napiszę, ale zostaje Ci lekarz pierwszego kontaktu albo psycholog.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadmiar kofeiny może powodować nasilenie objawów nerwicowych. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rotmistrz
|
Mnie tez wyglada na nerwice. I zmiejsz dawki kofeiny.
Do lekarza warto sie przejsc. Niewykluczone, ze cos ci moze byc. Ale nienakrecaj sie, ze od razu to rak, czy jakies inne paskudztwo. Jak bedziesz znowu miec "atak" to zajmij sie czyms, odciagnij mysli od wmawiania sobie chorob. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja tak mam od kilku tygodni, nigdy mi się to nie zdarzało
![]() Dziękuję za rady, przekonałyście mnie i udam się najpierw do mojego lekarza, zrobię tez badania. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj zracjonalizować swoje lęki, to pomaga Następnym razem jak znów nadejdzie atak, to pomyśl, że to tylko Twoja psychika i spróbuj zająć myśli czymś innym, jak pisała 86ola.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie nerwica...
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Idź do lekarza poproś o badania na morfologię z rozmazem, ob, crp, lipidogram, ekg... Poza tym faktycznie też wygląda trochę jak nerwica, ale lepiej najpierw zrób badania. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Wolałam tak to ująć, bo różne osoby różnie mogą to odebrać. Dla mnie to nie jest obraza, bo to zwyczajny lekarz, ale ktoś inny może to inaczej zinterpretować - a autorki osobiście przecież nie znam.
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wysokiego ciśnienia - mierzysz je wtedy, czy to tylko "shizy"? I co do pytania czy stres może aż tyle złego zrobić z organizmem.. otóż może, może zorbić nawet więcej, wiem po sobie, bo moja nerwica objawia się tylko fizycznie. Na Twoim miejscu poszłabym do psychiatry który Cię dokładnie zdiagnozuje (pamietaj ze taka wizyta nie oznacza leczenia psychiatrycznego i brania psychotropów ;p przede wszystkim chodzi o poprawna diagnoze zaburzenia bo ona jest kluczowa...) ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Dokładnie Niestety mam nerwice lękową i wiem do jakiego stopnia może się objawiać fizycznie, u mnie wywołała nawet zaburzenia hormonalne. Także radze Ci szybko sie zdiagnozować i leczyć. |
||
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
E, wiele osób tak ma ostatnio, zwłaszcza w tym sezonie. Kawa, może oglądasz wieczorem serial zamiast iść spać, może magnez, potas, może zbliżający się front atmosferyczny. Spokojnie, nic takiego. Możesz iść do lekarza, ale na luzie, badanie i tak zrobią za pół roku zapewne, nic się nie dzieje. A rak takich objawów nie daje.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Więc może to być problem emocjonalny, ale równie dobrze możesz mieć np. skoki ciśnienia z jakiegoś innego powodu, to trzeba konsultować z lekarzem |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Często mam tak gdy leżę. Wkręcam sobie, że to arytmia, mam wysokie ciśnienie ale jednocześnie nogi jak z waty, i czuję, że mogę zemdleć 

Następnym razem jak znów nadejdzie atak, to pomyśl, że to tylko Twoja psychika i spróbuj zająć myśli czymś innym, jak pisała 86ola.