Prezent dla dziewczyny. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-01, 00:08   #1
Apeek
Przyczajenie

Prezent dla dziewczyny.

Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o napisaniu kilku słów o danym perfumie, chce kupić coś dla swojej dziewczyny na walentynki. Ma 20 lat i naprawdę nie wiem które jej się podobają które nie, tak więc zdam się na Wasze opinie.
Versace Bright Crystal
GIORGIO ARMANI SI
Victor&rolf Flowerbomb - trochę drogi
GIORGIO ARMANI ACQUA
Bottega Veneta Knot

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Apeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 00:09   #2
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov
Dot.: Prezent dla dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez Apeek Pokaż wiadomość
Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o napisaniu kilku słów o danym perfumie, chce kupić coś dla swojej dziewczyny na walentynki. Ma 20 lat i naprawdę nie wiem które jej się podobają które nie, tak więc zdam się na Wasze opinie.
Versace Bright Crystal
GIORGIO ARMANI SI
Victor&rolf Flowerbomb - trochę drogi
GIORGIO ARMANI ACQUA
Bottega Veneta Knot

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
A my skąd mamy wiedzieć co się jej spodoba?
Stary 2015-02-01, 00:14   #3
Apeek
Przyczajenie

Chodzi o to że ja zupełnie się na tym nie znam. A ktoś z Was może tak, czy to bardziej zapach dla starych kobiet czy coś dla nastolatek czy coś dla kobiet w wieku ok. 20 lat. Coś może jest za często kupowane albo nie warte swojej ceny, czy też zapach trzyma 2 godziny tylko.
Stary 2015-02-01, 00:36   #4
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Chodzi o to że ja zupełnie się na tym nie znam. A ktoś z Was może tak, czy to bardziej zapach dla starych kobiet czy coś dla nastolatek czy coś dla kobiet w wieku ok. 20 lat. Coś może jest za często kupowane albo nie warte swojej ceny, czy też zapach trzyma 2 godziny tylko.
KWC i czytasz recenzje. A najlepiej bardziej się postarać i udać do perfumerii w celu poznania zapachu. Sam wówczas zdecydujesz, który pasuje najbardziej do Twojej wybranki. Ale wcześniej lepiej się zorientować jakie zapachy lubi, bo praktycznie każdy z wypisanych przez Ciebie to zupełnie inna kategoria.

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Mam prawie tyle samo lat co Twoja dziewczyna i uwierz, dobrze Ci radzę. Każdy ma inny gust i mnie na przykład bardzo podobają się cięższe zapachy(te, które Ty pewnie nazwałbyś "dla starych bab"), a odrzucają zazwyczaj świeże i lekkie. Nie ma reguły na zasadzie "to są perfumy dla 20-latki, dla blondynki/rudej/piegowatej".
Stary 2015-02-01, 00:39   #5
Apeek
Przyczajenie

Byłem już w sklepie, wybrałem te które wydają mi się najlepsze, wiem że ma gucci rush i średnio go lubi, może to jakoś pomoże.
Stary 2015-02-01, 00:52   #6
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Wiesz, przytoczę Ci przykład z życia wzięty. Ostatnio ze znajomym wybraliśmy się do Douglasa w poszukiwaniu perfum dla jego dziewczyny, bodajże 18-letniej. Znając ją wyłącznie z wyglądu, wpisów na Facebooku i krótkiej obserwacji zachowania od razu pomyślałam o Amethyście Lalique(jeżynowy, stosunkowo świeży zapach z nutką czegoś mrocznego). Znajomy niuchnął i pokręcił głową, bo choć ładny, to nie "jej". Stanęło na Un Bois Vanille Lutensa, czyli supersłodkim, ciężkim, ciepłym, waniliowym i bardzo "pazurzastym" zapachu. W życiu bym go nie obstawiała.

Wiedza o jej niechęci do Rush na pewno jest trochę pomocna, ale tak naprawdę niewiele...a nie możesz jej jakoś podejść, żeby się dowiedzieć jakie zapachy lubi?
Stary 2015-02-01, 01:02   #7
Apeek
Przyczajenie

No nie planowałem tego od wczoraj, zachęcałem ją żeby wejść do Douglasa tak sobie "powąchać" wymyślałem historię że koleżanka dostała taki i jej się nie podobał a taki i że się podobał i nic nie udało mi się ugrać. Nie chce z nią też iść i kazać jej samej coś wybrać. Nie wydaję mi się także żeby Ona się na tym jakoś specjalnie znała czy też była jakoś super wybredna. No perfum jest trochę ryzykowny ale akurat jej się kończy ten Rush no i bardzo chciałem jej coś kupić, pewnie zaryzykuję kupię coś co uważam za "dobry" i czy trafiłem czy nie to się dowiem 14 lutego. Ale dzięki za jakiekolwiek komentarze i pomoc.
Stary 2015-02-01, 01:17   #8
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
No nie planowałem tego od wczoraj, zachęcałem ją żeby wejść do Douglasa tak sobie "powąchać" wymyślałem historię że koleżanka dostała taki i jej się nie podobał a taki i że się podobał i nic nie udało mi się ugrać. Nie chce z nią też iść i kazać jej samej coś wybrać. Nie wydaję mi się także żeby Ona się na tym jakoś specjalnie znała czy też była jakoś super wybredna. No perfum jest trochę ryzykowny ale akurat jej się kończy ten Rush no i bardzo chciałem jej coś kupić, pewnie zaryzykuję kupię coś co uważam za "dobry" i czy trafiłem czy nie to się dowiem 14 lutego. Ale dzięki za jakiekolwiek komentarze i pomoc.
To super, że tak do tego podszedłeś. Na początku odniosłam inne wrażenie.
Słuchaj, jeśli uważasz, że te mogłyby trafić w jej gusta, to tak na ślepo celowałabym w - no dobra, niech już będzie - chyba najbardziej uniwersalne Bright Crystal albo dla zupełnej odmiany we Flowerbomb(bardzo słodki z herbacianą nutą). Żadne z tych, które wymieniłeś nie są "dla starej baby", jedynie Bottega wydaje mi się ciut "poważniejsza".

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ----------

Jeszcze bralabym pod uwagę Acqua di Gioia, reszty raczej nie(Sì potrafi zmęczyć, zwłaszcza używany codziennie)...
Stary 2015-02-01, 07:56   #9
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Co to jest takiego zapach dla starych kobiet? albo się komuś perfumy podobają albo nie podobają
Sama zakochałam się w wieku 15-16 lat w Edenie, a jest to naprawdę mocarny zapach, nie dla wszystkich noszalny
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 08:08   #10
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Z wymienionych przez Ciebie mam i lubię Si i Acqua di Gioia. Za Armani Si dostaję ciągle komplementy, że pięknie pachnę. Tylko tak jak Naan napisała - mogą być męczące. Nie można przesadzić z aplikacją. Jedno jest pewne - zapach podoba się
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 09:36   #11
Arsonist
Zakorzenienie

Myślę, że jak ktoś wpisuje się z takim pytaniem, to raczej nie jest zagorzałym pasjonatem perfum i może subiektywnie kategoryzować perfumy jako przeznaczone dla starych/młodych osób. Spokojnie można się domyślić, o co autorowi chodzi. Pewnie zapachy ciężkie, zwierzęce, aldehydowe, szyprowe etc. uznałby za "babciowe"; znowu taki Flowerbomb nakierowany jest raczej na młodszą grupę odbiorców, to współczesny zapach i przywodzi na myśl młodą dziewczynę. Jeżeli wybranka autora ma podobny gust (a stawiam, że nie jest perfumomaniaczką, skoro ma tylko 1 flakon, którego w dodatku nie lubi ), to nie ma co sugerować ciężkiej artylerii typu Eden.

Autorze, moim zdaniem takim prezentowym pewniakiem jest właśnie Flowerbomb czy Armani Si (ale też drogi). Acqua (di Gio?) to typowo letni, wodny zapach, więc raczej bym go nie kupowała o tej porze roku. Knot jest według mnie nieciekawy. Bright Crystal nie kojarzę, ale z opisów wynika, że to bezpieczny, kwiatowy zapach, który podoba się młodym dziewczynom i jest lżejszy od Flowerbomb i Si. Na Twoim miejscu wybrałabym coś z tych trzech.
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 09:56   #12
201606201234
Konto usunięte

celowalabym w Flowerbomb, popularny, podoba sie... Ma duzo zwolenniczek
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-01, 14:41   #13
agnieszka1970
Zadomowienie

Z wymienionych wybrałabym Si w wersji Intense
Stary 2015-02-02, 00:43   #14
Latiha
Zakorzenienie

Ja także stawiam na Flowerbomb albo Si, ewentualnie Bright Crystal ale w wersji Absolu, piękny, kwiatowy, zwiewny

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 15:52   #15
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ostatnio bardzo popularny jest La Vie Est Belle Lancome, ale kosztuje nieco więcej od wymienionych przez Ciebie. Raczej wszystkim, którym go pokazuję, podoba się.

Tutaj masz link do 30ml. Są też większe pojemności, ale wiadomo - droższe

Flakonik w sam raz na walentynki.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 17:10   #16
Apeek
Przyczajenie

Zdecydowałem się na Si ale nie intense. Mam nadzieje, że dziewczynie się spodoba Byłem jeszcze raz wąchałem no i największy dylemat był właśnie między Si a FlowerBomb, ciekawe jak z trwałością zapachu jeszcze. Ale serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc
Stary 2015-02-02, 17:27   #17
gryx82
BAN stały

Dobra decyzja, od samego początku typowałem Si właśnie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-02, 17:48   #18
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Zdecydowałem się na Si ale nie intense. Mam nadzieje, że dziewczynie się spodoba Byłem jeszcze raz wąchałem no i największy dylemat był właśnie między Si a FlowerBomb, ciekawe jak z trwałością zapachu jeszcze. Ale serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc
To bardzo ładny zapach, słodki, ale też trochę elegancki, podkreśla kobiecość Na mnie był trwały i ogoniasty(ale po wykończeniu 5ml oddałam, bo właśnie zaczął mnie nieco męczyć). Trzymam kciuki, żeby ukochanej się spodobał.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości