|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prezent dla dziewczyny.
Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o napisaniu kilku słów o danym perfumie, chce kupić coś dla swojej dziewczyny na walentynki. Ma 20 lat i naprawdę nie wiem które jej się podobają które nie, tak więc zdam się na Wasze opinie. Versace Bright Crystal GIORGIO ARMANI SI Victor&rolf Flowerbomb - trochę drogi GIORGIO ARMANI ACQUA Bottega Veneta Knot Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Prezent dla dziewczyny.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to że ja zupełnie się na tym nie znam. A ktoś z Was może tak, czy to bardziej zapach dla starych kobiet czy coś dla nastolatek czy coś dla kobiet w wieku ok. 20 lat. Coś może jest za często kupowane albo nie warte swojej ceny, czy też zapach trzyma 2 godziny tylko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Mam prawie tyle samo lat co Twoja dziewczyna i uwierz, dobrze Ci radzę. Każdy ma inny gust i mnie na przykład bardzo podobają się cięższe zapachy(te, które Ty pewnie nazwałbyś "dla starych bab"), a odrzucają zazwyczaj świeże i lekkie. Nie ma reguły na zasadzie "to są perfumy dla 20-latki, dla blondynki/rudej/piegowatej".
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Byłem już w sklepie, wybrałem te które wydają mi się najlepsze, wiem że ma gucci rush i średnio go lubi, może to jakoś pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Wiesz, przytoczę Ci przykład z życia wzięty. Ostatnio ze znajomym wybraliśmy się do Douglasa w poszukiwaniu perfum dla jego dziewczyny, bodajże 18-letniej. Znając ją wyłącznie z wyglądu, wpisów na Facebooku i krótkiej obserwacji zachowania od razu pomyślałam o Amethyście Lalique(jeżynowy, stosunkowo świeży zapach z nutką czegoś mrocznego). Znajomy niuchnął i pokręcił głową, bo choć ładny, to nie "jej". Stanęło na Un Bois Vanille Lutensa, czyli supersłodkim, ciężkim, ciepłym, waniliowym i bardzo "pazurzastym" zapachu. W życiu bym go nie obstawiała.
Wiedza o jej niechęci do Rush na pewno jest trochę pomocna, ale tak naprawdę niewiele...a nie możesz jej jakoś podejść, żeby się dowiedzieć jakie zapachy lubi?
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No nie planowałem tego od wczoraj, zachęcałem ją żeby wejść do Douglasa tak sobie "powąchać" wymyślałem historię że koleżanka dostała taki i jej się nie podobał a taki i że się podobał i nic nie udało mi się ugrać. Nie chce z nią też iść i kazać jej samej coś wybrać. Nie wydaję mi się także żeby Ona się na tym jakoś specjalnie znała czy też była jakoś super wybredna. No perfum jest trochę ryzykowny ale akurat jej się kończy ten Rush no i bardzo chciałem jej coś kupić, pewnie zaryzykuję kupię coś co uważam za "dobry" i czy trafiłem czy nie to się dowiem 14 lutego. Ale dzięki za jakiekolwiek komentarze i pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Słuchaj, jeśli uważasz, że te mogłyby trafić w jej gusta, to tak na ślepo celowałabym w - no dobra, niech już będzie - chyba najbardziej uniwersalne Bright Crystal albo dla zupełnej odmiany we Flowerbomb(bardzo słodki z herbacianą nutą). Żadne z tych, które wymieniłeś nie są "dla starej baby", jedynie Bottega wydaje mi się ciut "poważniejsza". ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Jeszcze bralabym pod uwagę Acqua di Gioia, reszty raczej nie(Sì potrafi zmęczyć, zwłaszcza używany codziennie)...
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Sama zakochałam się w wieku 15-16 lat w Edenie, a jest to naprawdę mocarny zapach, nie dla wszystkich noszalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Biegnąca z wilkami
|
Z wymienionych przez Ciebie mam i lubię Si i Acqua di Gioia. Za Armani Si dostaję ciągle komplementy, że pięknie pachnę. Tylko tak jak Naan napisała - mogą być męczące. Nie można przesadzić z aplikacją. Jedno jest pewne - zapach podoba się
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak ktoś wpisuje się z takim pytaniem, to raczej nie jest zagorzałym pasjonatem perfum i może subiektywnie kategoryzować perfumy jako przeznaczone dla starych/młodych osób. Spokojnie można się domyślić, o co autorowi chodzi. Pewnie zapachy ciężkie, zwierzęce, aldehydowe, szyprowe etc. uznałby za "babciowe"; znowu taki Flowerbomb nakierowany jest raczej na młodszą grupę odbiorców, to współczesny zapach i przywodzi na myśl młodą dziewczynę. Jeżeli wybranka autora ma podobny gust (a stawiam, że nie jest perfumomaniaczką, skoro ma tylko 1 flakon, którego w dodatku nie lubi
![]() Autorze, moim zdaniem takim prezentowym pewniakiem jest właśnie Flowerbomb czy Armani Si (ale też drogi). Acqua (di Gio?) to typowo letni, wodny zapach, więc raczej bym go nie kupowała o tej porze roku. Knot jest według mnie nieciekawy. Bright Crystal nie kojarzę, ale z opisów wynika, że to bezpieczny, kwiatowy zapach, który podoba się młodym dziewczynom i jest lżejszy od Flowerbomb i Si. Na Twoim miejscu wybrałabym coś z tych trzech. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
celowalabym w Flowerbomb, popularny, podoba sie... Ma duzo zwolenniczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Z wymienionych wybrałabym Si w wersji Intense
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja także stawiam na Flowerbomb albo Si, ewentualnie Bright Crystal ale w wersji Absolu, piękny, kwiatowy, zwiewny
![]()
![]() |
#15 |
Czekam na Ragnarok
|
Ostatnio bardzo popularny jest La Vie Est Belle Lancome, ale kosztuje nieco więcej od wymienionych przez Ciebie. Raczej wszystkim, którym go pokazuję, podoba się.
Tutaj masz link do 30ml. Są też większe pojemności, ale wiadomo - droższe ![]() Flakonik w sam raz na walentynki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Zdecydowałem się na Si ale nie intense. Mam nadzieje, że dziewczynie się spodoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Dobra decyzja, od samego początku typowałem Si właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.