problem z sukienka wieczorowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 15:44   #1
19szpaczyca91
Raczkowanie

problem z sukienka wieczorowa

witam
W styczniu ide na stodniowke do mojego chlopaka i mam wielki wielki problem.....moze jeszcze troche za wczesnie ale zupelnie nie mam pojecia jaka sukienke zalozyc jestem dosc pulchna niestety ale zamierzam jeszce troszke schudnac do tego czasu...ale na pewno super efektow nie bedzie....przeszukalam allegro ale nie znalazlam odpowiedniej sukienki dla mnie dlatego prosze was o pomoc najlepiej jesli dalybyscie jakies zdjecia mysle raczej o jakims lejacym materiale nie opinajacym sylwetki i rzecz najgorsza mam szerokie ramiona i i masywne rece dlatego na ramiaczkach i bez ramion sukienki odpadaja myslalam nad czyms z bolerkiem takim jak sukienka ponizej....PROSZE O POMOC KOCHANE WIZAZANKI!!najpawdopodobn iej pojde do krawcowej uszyc bo watpie zebym cios znalazla...jak byscie mogly to napiszcie w jakich kolorach byscie mnie widzialy zdjecie mojej twarzy ponizej...P.S zainwestuje troszke w solarke przed ;p ale nie za mocno

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko8_100.jpg (81,3 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie005.jpg (35,3 KB, 72 załadowań)
19szpaczyca91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 20:00   #2
ptakassia
Zadomowienie

Dot.: problem z sukienka wieczorowa

jesteś dość pulchna, a jaki nosisz rozmiar?

Jeśli masz ładne łydki to proponuję coś takiego:
http://allegro.pl/item424588923_suki...erko_r_38.html

Bardzo ładna jest ta ( Mam taką, ale w kolanko i bardzo ladnie lezy w ramionach dając efekt wyszczuplenia)
http://allegro.pl/item421073365_eleg...o_r_34_46.html

Polecałabym ci materiąły takie jak atłas albo satyna. A kolor hmm chyba masz jasna karnacje z tego co widze chyba ze to iwna apratu, polecałabym kremy, beze brazy, róze, szarosci, ogolnie jasniutkie kolorki.
ptakassia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 08:36   #3
kama9
Raczkowanie

a może by tak dół sukienki szyty 'z koła', tak żeby zrównoważyć górę?
i proponuję unikać błyszczących materiałów typu satyna - pogrubi Cię to, moim zdaniem
sama mam szerokie ramiona, z tym że jestem raczej szczupła i mam mały biust, w tym roku przerabiałam podobny problem
kama9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 11:16   #4
Alpenliebe
Rozeznanie

GG do Alpenliebe

Cytat:
Napisane przez ptakassia Pokaż wiadomość
jesteś dość pulchna, a jaki nosisz rozmiar?

Jeśli masz ładne łydki to proponuję coś takiego:
http://allegro.pl/item424588923_suki...erko_r_38.html

Bardzo ładna jest ta ( Mam taką, ale w kolanko i bardzo ladnie lezy w ramionach dając efekt wyszczuplenia)
http://allegro.pl/item421073365_eleg...o_r_34_46.html

Polecałabym ci materiąły takie jak atłas albo satyna. A kolor hmm chyba masz jasna karnacje z tego co widze chyba ze to iwna apratu, polecałabym kremy, beze brazy, róze, szarosci, ogolnie jasniutkie kolorki.

Droga wizażanko materiały błyszczące takie jak satyna "powiększają" optycznie ponnieważ odbijają światło.
Alpenliebe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 14:06   #5
Elie
Rozeznanie

Zacznijmy od tego, że pokazałaś sukienkę ślubną. Moim zdaniem na studniówkę tak jak w tytule, pasuje kreacja WIECZOROWA, a nie BALOWA. Jeżeli jesteś pulchna, choć sądząc po buzi przesadzasz, lepiej daj foto sylwetki, to najlepsze będą proste, klasyczne sukienki, lekko rozszerzane w biodrach.
Z ta satyną to różnie bywa. Jeżeli nie jest to naprawdę plus size, to sukienka o kroju takim jak ta z drugiego linka się sprawdzi. Ta z 1 raczej dla szczupłej sylwetki.

Moje propozycje są takie, choć trochę w ciemno - nie wiem jaką masz figurę dokładnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.jpg (22,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka3.jpg (19,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka4.jpg (46,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka5.jpg (89,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka6.jpg (61,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (57,8 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-08-25, 14:27   #6
Avarua
Raczkowanie

Ja bym właśnie poponoała fason tej pierwszej sukienki (różowej) jaką zamieścila powyżej Wizażanka Elie. Taka kreacja ukryje brzyszek.

Akcja antycellulitowa!
Czas zacząć
!

Avarua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości