|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
problem z sukienka wieczorowa
witam
![]() W styczniu ide na stodniowke do mojego chlopaka i mam wielki wielki problem.....moze jeszcze troche za wczesnie ale zupelnie nie mam pojecia jaka sukienke zalozyc jestem dosc pulchna niestety ale zamierzam jeszce troszke schudnac do tego czasu...ale na pewno super efektow nie bedzie....przeszukalam allegro ale nie znalazlam odpowiedniej sukienki dla mnie dlatego prosze was o pomoc najlepiej jesli dalybyscie jakies zdjecia mysle raczej o jakims lejacym materiale nie opinajacym sylwetki i rzecz najgorsza mam szerokie ramiona i i masywne rece dlatego na ramiaczkach i bez ramion sukienki odpadaja myslalam nad czyms z bolerkiem takim jak sukienka ponizej....PROSZE O POMOC KOCHANE WIZAZANKI!!najpawdopodobn iej pojde do krawcowej uszyc bo watpie zebym cios znalazla...jak byscie mogly to napiszcie w jakich kolorach byscie mnie widzialy zdjecie mojej twarzy ponizej...P.S zainwestuje troszke w solarke przed ;p ale nie za mocno |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: problem z sukienka wieczorowa
jesteś dość pulchna, a jaki nosisz rozmiar?
Jeśli masz ładne łydki to proponuję coś takiego: http://allegro.pl/item424588923_suki...erko_r_38.html Bardzo ładna jest ta ( Mam taką, ale w kolanko i bardzo ladnie lezy w ramionach dając efekt wyszczuplenia) http://allegro.pl/item421073365_eleg...o_r_34_46.html Polecałabym ci materiąły takie jak atłas albo satyna. A kolor hmm chyba masz jasna karnacje z tego co widze chyba ze to iwna apratu, polecałabym kremy, beze brazy, róze, szarosci, ogolnie jasniutkie kolorki. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
a może by tak dół sukienki szyty 'z koła', tak żeby zrównoważyć górę?
i proponuję unikać błyszczących materiałów typu satyna - pogrubi Cię to, moim zdaniem sama mam szerokie ramiona, z tym że jestem raczej szczupła i mam mały biust, w tym roku przerabiałam podobny problem
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Droga wizażanko materiały błyszczące takie jak satyna "powiększają" optycznie ponnieważ odbijają światło.
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Zacznijmy od tego, że pokazałaś sukienkę ślubną. Moim zdaniem na studniówkę tak jak w tytule, pasuje kreacja WIECZOROWA, a nie BALOWA. Jeżeli jesteś pulchna, choć sądząc po buzi przesadzasz, lepiej daj foto sylwetki, to najlepsze będą proste, klasyczne sukienki, lekko rozszerzane w biodrach.
Z ta satyną to różnie bywa. Jeżeli nie jest to naprawdę plus size, to sukienka o kroju takim jak ta z drugiego linka się sprawdzi. Ta z 1 raczej dla szczupłej sylwetki. Moje propozycje są takie, choć trochę w ciemno - nie wiem jaką masz figurę dokładnie.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym właśnie poponoała fason tej pierwszej sukienki (różowej) jaką zamieścila powyżej Wizażanka Elie. Taka kreacja ukryje brzyszek
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

ale zamierzam jeszce troszke schudnac do tego czasu...ale na pewno super efektow nie bedzie....przeszukalam allegro ale nie znalazlam odpowiedniej sukienki dla mnie dlatego prosze was o pomoc najlepiej jesli dalybyscie jakies zdjecia mysle raczej o jakims lejacym materiale nie opinajacym sylwetki i rzecz najgorsza