|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Galeria Wiankowej.
Witam,
pewnie u każdej z Was 'początki' bywały trudne ![]() Moje pierwsze wyroby 'biżuteryjne' to pierścionki z drobnicy i miedzianego drucika wyciągniętego z warsztatu Taty ![]() ![]() W sumie podglądam już od 2005 roku, zaczęłam na poważnie (czyli kupiłam szczypce i drut ![]() Pierwsze 'profesjonalne' ![]() ![]() ![]() Podnoszę sobie poprzeczkę, i nadal się uczę. Zdjęcia-z braku aparatu posiłkuję się telefonem- dlatego raz te zdjęcia wychodzą, a raz nie. To zależy od światła i czasu (gdy muszę zaraz po zrobieniu oddać ![]() Na czarnym tle- skórze- bo tak wolę. Zapraszam do oglądania i krytykowania. ![]() ps. ostatni komplet to mój pierwszy wire wrapping ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galeria Wiankowej.
ciąg dalszy
![]() tu moja fascynacja lawą wulkaniczną i onyks z kryształem górskim.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wciąż dalszy ciąg
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
podobają mi się pierwsze i trzecie kolczyki
![]() zdecydowanie poproszę lepsze zdjęcia ![]() ![]() eek wcięłam się :P już doobejżałam ![]() lawa jakoś nie bardzo mi podeszła, ale trzeci wrzut jak najbardziej! ze wskazaniem na numery 2 i 3 ![]() a ostatni komplet zbyt słodziachny jak na mój gust ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
i na dzisiaj ostatni komplet
![]() pozdrawiam, Karolina
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Monius9- tak jak napisałam w pierwszym poście, lepsze zdjęcia to kwestia światła i czasu
![]() ![]() ten komplet ostatni to kolczyki + bransoletka- w rzeczywistości wygląda ślicznie na ręce ![]() ten ostatni miał taki właśnie być ![]() dziękuję za opinię ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
niemazaco
![]() jak na telefon to i tak nie jest tak źle :p |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
1 - nic nie widać
2 - ciekawe, ciekawe ![]() 3 - coś mi tam za dużo wszystkiego 4 - podobają mi się (bardzo ładne zdjęcie ![]() 5 - z lawą mi nie po drodze... ![]() 6 - muszę powiedzieć, że twoja wersja wrapów podoba mi się ![]() 7, 8 - co to za kamyk? 9, 10 - prosty, ale nawet nawet, bransoletka lezy mi bardziej 11 - w zawieszce nie pasuje mi ta oponka na dole 12 - ciekawe podejście do koralowych księżycy ![]() 13 - ładne korale, ale całość mi nie leży 14 - 3xtak ![]() 15 - niby proste, a strasznie mi się spodobały ![]() 16 - w kolczykach zawijaski nie równe, czy tak tylko wyglądają? 17 - całkiem miłe dla oka ![]() 18 - niee... za duże zwały drutu 19 - sam lukier ![]() Muszę powiedzieć, że jak na telefon nie jest źle, mój robi gorsze ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
135nudziara dziękuję
![]() ![]() Maqda w 7,8 to podobno jadeit- tak przynajmniej mi powiedziała pani na targach w krk, w 16- równe ![]() ![]() a te 'zwały drutu' ![]() ![]() pozdrawiam i dziękuję ![]() K.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mi się najbardziej spodobały drugie wrapy z trzeciego wrzutu, a trzecie mają ciekawe zastosowanie zapięcia. Generalnie ciekawe prace. Ale jeśli dasz radę robić zdjęcia jakimś bardziej profesjonalnym sprzętem, to naprawdę polecam - biżuteria bardzo zyskuje przy dobrych fotach
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Niewiele widac szczegółów, ale same zestawienia i pomysly masz rewelacyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne to wszystko!
![]() Pomysłowe, niebanalne i mają taki swój urok. Do tego starannie wykonane. Podoba mi się wszystko, ale najbardziej mnie urzekły te kolczyki http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6356603 PS. A zdjęcia wcale nie takie złe.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Niektóre zdjęcia niestety nieczytelne.. Więc wypowiem się o tym co widzę
![]() 2. Ciekawa jestem jak wyglądają na uchu.. W sumie ok. 3. Nie podoba mi się dobranie koralików. Ogólnie to za dużo tam tego wszystkiego. 4. Hm.. Na ślub ok, ale ja nie przepadam za perełkami. 5. Mogą być, ale bez rewelacji.. Nie wiem jak tam na górze to jest rozwiązane bo nie widać. 6. Co to jest to co tam leży obok kolczyków? W sumie wrappy ładne, ale cała kompozycja nie podoba mi się. 7. Lawa ma to do siebie, że nie do wszystkiego pasuje. I w tym przypadku niestety zupełnie mi nie podeszło to połączenie.. 8. Jw 9. Naszyjnik? Ojj wszystko będzie latać ![]() 10. A to co? Bransoletka? 11. Brakuje mi jakichś przekładek, kuleczek albo czegoś w tym rodzaju.. 12. Tu też mi nic do siebie nie pasuje.. 13. Bransoletka nawet ok, tylko gdyby tam było coś innego zamiast perełek ![]() 14. Najładniejsze z wrzutu. 15. Nie pasuje mi tu kolor tych małych kryształków.. 16. Niby równe, ale strasznie puste.. Można by zwrappować.. 17. Nie mam nic przeciwko.. Chociaż ta drobnica... 18. Oj nie.. Artystyczny nieład? Ale do mnie nie przemawia.. 19. Motylkowe, czyli zupełnie nie w moim stylu..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Bubusa dziękuję
![]() ![]() Natewa - coś tam widać ![]() ![]() *Catherrine* - dzięki ![]() Kasiu83- będzie więcej, po sesji ![]() ![]() iguana_night- zgadzam się z tym, że lawa nie do wszystkiego pasuje ![]() ![]() w kolczykach nr 15 ![]() ![]() Dzięki za opinię ![]() pozdrawiam ![]() K.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Według mnie najlepsze są te dwa komplety:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6356603 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6356603 i wisiorek: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6356561
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
POdobaja mi sie Twoje owijance
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1201082054 Nie widzialam jeszcze tak laczonych wrapow i tak jakos mi sie cos w glowie zaczyna roic, co wykorzysta wlasnie cos takiego... Ostatni komplecik rowniez - jakos mnie ostatnio na roz bierze ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Trochę 'ciężkie' te zdjęcia...
![]() Z Twoich prac zainteresowałam się najbardziej trzema pierwszymi z postu nr #3 w kolejności: zdjęć: 2, 3 i 1. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Postaraj się o lepsze zdjęcia... Będzie się lepiej oglądało, a i biżu dużo zyska
Najbardziej spodobały mi się 3 i 5 z trzeciego wrzutu i ostatni różowy komplecik ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ggagatko
![]() Substytut- tak możesz ![]() Nailo - ![]() Surprise- o zdjęciach wiem, już pisałam wyżej, że gdy tylko będę miała dostęp do dobrego sprzętu to wykorzystam to ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
świetne!
Nie znam się na robieniu biżu i nie wiem, co to jest ten wire wrapping, ale okiem laika patrząc od strony estetycznej te: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6356541 są po prostu cudowne. Reszta też wysmakowana i moim zdaniem bardzo ładna ![]() masz talent! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Libro22- ten fioletowy koralik to fossil- bardzo lekki jest
![]() ![]() ![]() Taverney- bardzo dziękuję ![]() -*-*-*- teraz trochę starszych rzeczy- z braku nowości (dzisiaj zrobiłam jedne kolczyki, ale światło nijakie było wiec popróbuję jutro coś z tym zrobić ![]() te zielone z bali to moje pierwsze próby z trwalszymi loopami i jakimkolwiek okręcaniem drucika ![]() pozdrawiam, Karolina
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
z tego wrzutu to chyba tylko 1...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze i ostatnie serduszkowe
![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Monius9- mi też
![]() ![]() ![]() *Catherrine* ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
I ja też jestem na tak dla pierwszych
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze z ostatniego rzutu. Do innych mam różne uwagi:
2 - za kwadratowo na górze, te zawieszki lepiej wykorzystywać do bransoletek ![]() 3 - nie lubię miedzianego ze srebrem, i loopiki na dole, ładniej wyglądają, jak są mniejsze, albo ukryte, sama kula druciana fajna (robiłaś sama?) 4 - w sumie w porządku, co prawda bez ogromniastych zachwytów, a technicznie proponuję popracować nad loopami, zwłaszcza tymi po drugiej stronie koralika - po jednej wychodzą Ci równe, po drugiej stronie koralika już nie - są spłaszczone i płaskawe. Fajnie, że nie boisz się trudniejszych form od tych: koralik, koralik, drucik, bigiel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Surprise dzięki- te druciane niestety nie chciały sie inaczej trzymać (albo ja wtedy nie potrafiłam ich inaczej zaczepić)
![]() Naila 2-zapamiętam ![]() 3- ten drucik jest bordowo- brązowy, taki ciemny ciemny, nie miedziany ![]() ![]() ![]() 4-te też z początków ![]() ![]() ![]() pozdrawiam, K.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.