Dlaczego nie mogę się wylogować? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-16, 21:18   #1
Jodi _
Raczkowanie

Dlaczego nie mogę się wylogować?

Tzn. system wylogowuje mnie, ale tylko na chwilę, a później kiedy po wylogowaniu klikam na co kolwiek na wizażu, czy to forum, czy główną stronę wizażu, to patrzę a ja jestem znów zalogowana.. O co chodzi? Dlaczego system sam mnie loguje??
Jodi _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 21:26   #2
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Dot.: Dlaczego nie mogę się wylogować?

Może masz zaznaczone "zapamietaj haslo" czyli autologowanie
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 21:32   #3
Jodi _
Raczkowanie

Ale do się dzieje od niedawna, jeszcze jakiś czas temu normalnie mogłam się wylogować. Szukałam w panelu użytkownika, ale nie znalazłam tam takiej opcji, co trzeba zrobić żeby system nie logował mnie automatycznie?
Stary 2008-01-16, 21:32   #4
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dodatkowo usuń proszę cookies z przeglądarki. Z jakiegoś powodu forum nie może usunąć cookies z Twojej przeglądarki.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 21:36   #5
Jodi _
Raczkowanie

A jak mam to zrobić?

Edit: hmmm cookies usuwają się chyba przy wylogowaniu tak? a ja właśnie nie mogę się wylogować :/
Stary 2008-01-16, 21:52   #6
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jodi _ Pokaż wiadomość
A jak mam to zrobić?

Edit: hmmm cookies usuwają się chyba przy wylogowaniu tak? a ja właśnie nie mogę się wylogować :/
Tak być powinno. Forum próbuje usunąć cookies, ale przeglądarka mu nie pozwala.

W menu Narzędzia przeglądarki poszukaj usuwania prywatnych danych - tam znajdziesz komendę usuwającą wszystkie cookies z przeglądarki.
Stary 2008-01-16, 22:03   #7
Jodi _
Raczkowanie

Cookies wyczyszczone i mogę się wkońcu wylogować, dziękuję za pomoc, pozdrawiam serdecznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 14:09   #8
Fresa
Zakorzenienie

Nawet, jeśli nie masz zapamiętanej opcji logowania i wyjdziesz z forum, a za 5 minut wrócisz, jako gość, to i tak masz włączoną lampkę, bo system trzyma jeszcze przez pół godziny , że niby jesteś on-line .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 17:24   #9
magnoliaa
Raczkowanie

Problem z wylogowaniem

Przez jakiś czas korzystam z jednego komputera (mojego na którym się rejestrowałam) z inną osobą, która też chciałaby się zarejestrować. Problem w tym że ja nie moge się wylogować z mojego konta. Kiedy naciskam "wyloguj" pojawia się okno a w nim napisy:" Wszystkie pliki cookies zostały wyczyszczone" i tam dalej co ma być. Tyle tylko że po naciśnięciu gdziekolwiek czy to na jeden z podanych niżej linków czy na logo strony głównej znowu pojawia się napis "witamy magnoliaa" mimo że przed chwilą się wylogowałam. Dodam też że nigdy się nie loguje bo zawsze kiedy otwieram stronę wizażu już pisze "witamy magnoliaa". Jak w takiej sytuacji moge zarejestrować nowego użytkownika jeśli nijak nie mam dostępu do rejestracji bo nie moge wyjść z własnego konta?
Stary 2008-02-06, 17:36   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Problem z wylogowaniem

Witam
to jest problem z przegladarka.
musisz recznie w przegladarce usunac wszystkie pliki cookies. Z jakiegos powodu przegladarka nie pozwala forum usunac ten plik automatycznie.

Stary 2008-02-10, 19:35   #11
aniolek-tasmanski
Administrator

Dot.: Problem z wylogowaniem

Cytat:
Napisane przez magnoliaa Pokaż wiadomość
Przez jakiś czas korzystam z jednego komputera (mojego na którym się rejestrowałam) z inną osobą, która też chciałaby się zarejestrować. Problem w tym że ja nie moge się wylogować z mojego konta.
a to dlatego, ze haslo zostalo zapamietane w przegladarce.
Menadzer hasel z opcja -> wlacz zapamietywanie hasel.

Cytat:
Kiedy naciskam "wyloguj" pojawia się okno a w nim napisy:" Wszystkie pliki cookies zostały wyczyszczone" i tam dalej co ma być.
Ta operacja wyloguje Cie na chwile, ale jak zmienisz podstrone, Twoja przegladarka ponownie rozpoznaje domene dla zapamietanego hasla i loguje Cie ponownie ze swojej skarbnicy hasel

Cytat:
Tyle tylko że po naciśnięciu gdziekolwiek czy to na jeden z podanych niżej linków czy na logo strony głównej znowu pojawia się napis "witamy magnoliaa" mimo że przed chwilą się wylogowałam.
i to jest wlasnie ten objaw.

Cytat:
Dodam też że nigdy się nie loguje bo zawsze kiedy otwieram stronę wizażu już pisze "witamy magnoliaa".
tak, poniewaz kiedys na pytanie przegladarki "Czy zapamietac haslo i logowac Cie automatycznie" odpowiedzialas :TAK.

Cytat:
Jak w takiej sytuacji moge zarejestrować nowego użytkownika jeśli nijak nie mam dostępu do rejestracji bo nie moge wyjść z własnego konta?
sa dwie opcje:
1. Uzyc innej przegladarki do zarejestrowania nowego uzytkownika, ktora nie pamieta Twojego hasla.

2. usunac haslo z przegladarki tzw:. Wyczyscic formularze/hasla w przegladarce.

dla Internet Explorer:
Narzedzia-> opcje internetowe-> zawartosc -> autouzupelnianie -> wyczusc formularze i hasla.

dla Firefox:
Narzedzia-> opcje-> bezpieczenstwo ( zakladka) -> hasla-> wyswietl hasla -> i usun wybrane.

dla Opera:
Narzedzia-> preferencje->hasla-> przycisk hasla.

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
...
musisz recznie w przegladarce usunac wszystkie pliki cookies. ..
jap:
dokladnie tak, ale po wyczyszczeniu formularzy/hasel

ps. Nazwa przegladarki jakiej uzywasz ulatwilaby nam zycie

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości