|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() dobry program do przerabiania
mam pewne pytanko, ostatnio ściągnęłam sobie dwa programy do konwertowania obrazków, jedym znich jest haftix, w programie przerobiony obraz na schemat wydaje sie byc bardzo dokładny ale nie wiem jak bedzie wygladaz obraz po wyhaftowaniu. Czy może ktos uzywal teog prgramu? jesli tak to jak wyszło? powyhaftowaniu obraz byl podobny do pierwowzoru czy zupelnie inny?
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobry program do przerabiania
qrcze czemu jak ja mam pytanie to jakos nikt mi nie pomoże a w innych watkach ledwo wiadomosc zostanie dodana i juz sznureczek odpowiedzi.. ech..
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nie powinnas tak na to patrzec
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ostatnio na wizażu ogólnie mało się dzieje pewnie dużo wiary na wakacjach siedzi, cierpliwości życzę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja tez mam ten program haftix wersje shareware (byl na krążku z programami graficznymi chyba), przyznam się szczerze, że byłam ciekawa, jak działa i zrobiłam jeden mały obrazek do haftu i go wyszyłam, na resztę nie starczyło mi cierpliwości. No cóż "obrazek" przerobiony na krzyzyki niczym nie różni się od tych drogich kanw, które sprzedają z już narysowanymi obrazkami. A tu zrobisz obrazek jaki tylko chcesz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
P.S. Odpowiem na drugą cześć twojego pytania..."Czy był podobny do pierwowzoru?" Na wszelki wypadek napiszę, że oczywiście nie dasz rady wyhaftować twarzy czy jakis bardzo małcyh rzeczy ze szczegółami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzięki bardzo za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja ze swojej strony polecam PCStich. Jest naprawdę fajny i już wiele razy sobie przerabiałam obrazki do wyszycia
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a jak dobierałas do tego kolory? bo tam sa tylko narysowane kolorki a nie psize jaka mulina, mam ten programik ale szczerze mowiac nigdy nie próbowałam przerabiac:P
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mam jeszcze jedno pytanko
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Co do kolorów, to jeśli dobrze pamiętam to na koncu tego rysunku jest lista kolorów i są numerki kolorów (z tym, że ja nie wiedziałam co zrobić z tymi numerkami, domyślam się, za zachodzie idziesz do sklepu i kupujesz mulinę kolor 2436, może u nas też? ). Słabo się znam na krzyżykach i mulinie....Ja po prosu wziąłam te muliny co mam i wybrałam w miarę podobne kolory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Też mam haftix. I myślę, że może i da się cos sensownego na nim zrobić. Tylko oczywiście mam darmową wersję i moge drukować tylko ostatnią stronę (więc mogę robić niewielkie obrazki). Gdzies ktoś pisał na forum i pokazywał fotkę twarzy zrobiona haftixem w palecie ariadny no i twarz była niezbyt naturalnego koloru - ale to w/g mnie wina palety ariadny - w dmc wychodzi znacznie lepiej.
Ale mam inny problem - po zapisaniu gotowego obrazka jako pliku "hft" nie moge go ponownie otworzyć. To znaczy niby otwiera ale węzełki są czrne. Niby coś można pokombinować ze sposobem wyświetlania 9wzorki) ale nigdy nie otwiera mi sie tak jak był zamykany. Dziwne trochę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja używam haft krzyzykowy 3.0 też jest darmowy
pierwowzór: http://static.howstuffworks.com/gif/...o-works-10.jpg tło zmieniłam ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ściągnęłam sobie "haft". I powiem na szybko że pracuje sie na nim lepiej. Nie wiem dlaczego coś mi się wydawało że w nim nie można zapisywać ani drukować - ale można. Są tu znacznie lepsze możliwości wydruku (wyraźniejszy) i chyba bardziej przyjazna obsługa - wywalam Haftix - nie jest zły ale chyba Haft lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.