|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
umowa rozwód
Witam. Rozstaje się z żoną w cywilizowany i kulturalny sposób bez orzekania o winie. Chcę jednak spisać umowę jako akt notarialny. Pytanie moje dotyczy kosztów notariusza. Do której kancelarii nie zadzwonie i pytam o koszty odpowiedź jest proszę przyjść napiszemy zobaczymy. Czy jest jakaś stała opłata czy może naliczana jest od wartości co będzie zawierać? Dziękuje.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: umowa rozwód
ale po co 2 takie same wątki???
A co do notariusza - nie wiem. |
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Skoro rozwodzicie się w sposób kulturalny,to po co ci notariusz???Wszystko możecie ustalić sobie sami,spisać i podać sędzinie przy rozprawie.
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam ze dopiero teraz ale taka praca. Umowa jest mi potrzebna bo mam pewne obawy. Nie mam obaw jesli chodzi o nia ale mam obawy o jej dobrych doradcow. Juz mi to udowodnila ze ustalamy miedzy soba jedno a po pewnym czasie jest zmiana koncepcji i po rozmowach ze swoimi pseldo przyjaciolmi przedstawia mi calkiem cos innego. Nie rozchodzi sie o jakies ✂✂✂✂✂✂✂y typu wyposazenie mieszkania bo na tym mi nie zalezy. Zostawiam wszystko Splacam pare tysiecy akonto wspolnych dlugow i nie chcialbym sie za jakis czas dowiedziec ze mam wszystko placic od nowa. Wybaczcie ze tak pisze ale sam juz mnie tego nauczyla ze na wszystko trzeba sie zabezpieczyc bo moze sie to obrocic przeciw Tobie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Bo mam obawy nie tylke co do niej i tego jak sie dogadamy tylko tego co jej pozniej doradza jej pseldo przyjaciele.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Skoro ci notariusze wszędzie powiedzieli to samo, to pewnie tak jest ale może znajdzie się jakaś wizażanka co ma jakieś większe pojęcie o tym, bo ja nie mam
Licz się też z tym, że jesteś facetem a my solidarnie możemy nie chcieć ci pomóc, może dlatego nikt tu nic nie pisze ale tego też nie wiem
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Nie zawsze tak jest jak nam sie zdaje i nie tyklo facet potrafi czynic zlo.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że po prostu większość z nas nie zna cennika notariuszy.
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Czy chodzi o podział majątku wspólnego? jezeli tak to o ile w skład majątku wspólnego nie wchodzą nieruchomości to forma aktu notarialnego nie jest wymagana, jeżeli tak to koszty notarialne obliczane są od wartości całego majątku podlegającego podziałowi, do tego dochodzą opłaty sądowe dlatego czasem ciężko podać koszty przez telefon
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

Licz się też z tym, że jesteś facetem a my solidarnie możemy nie chcieć ci pomóc, może dlatego nikt tu nic nie pisze
ale tego też nie wiem