|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pomóżcie mi naprawić dekolt
Odkąd przyszła zima i nosze ciepłe swetry na plecach i wyłaża ciągle akies pojedyncze syfki, ostatnio nawet gdzieś w dolnych partiach kręgosłupa, dzisiaj juz kilka na dekolcie. Trochę pomagają mi drożdże, ale boję się nakładac je na dekolt, bo tam -wiadomo-bardzo delikatna skóra. Akurat teraz, przed sylwestrem i studniówką!Chciałabym jeszcze jakoś to naprawić, pomóżcie!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Pomóżcie mi naprawić dekolt
Polecam brevoxyl oraz dietę oczyszczajacą skórę, tzn
dieta bez cukru, mleka krowiego i jego przetworów, bez jajek kurzych i ich przetworów oraz bez wieprzowiny. wspaniale oczyszcza to skórę, włosy. Sama tego doświadczyłam. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gosiu,
Czy możesz coś więcej napisać mi o tej diecie, bardzo mnie zainteresował ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Taka dieta stosowana jest przy chorobach przewlekłych, trądziku również.
Jaja, przetwory mleczne - są jedną z najbardziej uczulających organizm rzeczy. Bo sa najwcześniej wprowadzanym jedzeniem do jadłospisu niemowlaka. Oczywiście zaraz po "cycu", hehe. Wówczas(nawet gdy o tym nie wiemy) reaguje on np. wysypką bądx złym stanem skóry(plamy, suchośc, łuszczenie, nieładna cera, pryszcze. W ten sposób odczulamy organizm, który się oczyszcza. Mnie prowadzi Pani naturoterapeuta, zajmuje sie też medycyną chińską, homeopatią i izopatią. Do tego mam szereg róznych homeopatycznych lekarstw. Ale już teraz moge powiedzieć, że dieta jest podstawą leczenia. W skrócie to tyle. Pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czyli reasumując: Zero mleka, przetworów mlecznych, cukru, słodyczy, wieprzowiny.... czy coś ominęłam?
Jest to dieta dla mnie, bo mogę z tych rzeczy zrezygnować.... Chyba ją wypróbuję... może mi pomóc a na pewno nie zaszkodzi... ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dobrze by było wytrwac w niej 2 miesiące.
Ominęłaś jaja kurze ![]() Zamiast mleka krowiego możesz stosować kozie lub sojowe. To samo z przetworami mlecznymi - od krowy nie wolno, ale kozie czy owcze sery tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziekujęza pomoc...ale bez słodyczy długo nie wytrzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, gdybym tylko wiedziała, że to łsłodycze mi szkodza, mogłabym juz nigdy ich nie tknąć. Wydaje mi sięe, że to wina zimy-stan skóry pogorszył się własnie teraz-kiedy nosze swetry, grube ubrania. W lecie i na wiosnę, nigdy nie mam problemów ze skórą.Ale czy w takim razie, moge ja jakos ratować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mam podobny problem jak ty Ula
![]() ![]() Myślę,że dobrym spodobem na plecki jest ich oczyszczenie w gabinecie kosmetycznym,a co dekoltu to sama posłucham. A ta dieta nie wchodzi u mnie w rachubę-zabrania wszystkiego co najbardziej lubię ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Skoro ja wytrwałam, to Ty też byś wytrwała.
Jestem niesamowitym łasuchem, a ser był moim dniem powszednim. Alergik niestety uwielbia swoje alergeny i cięzko mu się z nimi rozstac. Ja miałam jeszcze gorzej, bo nie wolno mi było nic surowego. Dosłownie wszystko musiałam gotować. Nie jadłam chleba, nie wolno mi było łączyć węglowodanów z białkiem. Ale za to jak teraz wyglądam - pięknie po prostu(tak mi mówią), zrzuciłąm w 6 tygodni 5 kg ( i to te zbędne z ud), brzuch mam zupełnie płaski, dzinsy sa na mnie za duże, hehe Cera, włosy - kazdy jest zachwycony i pyta jak to się robi, jaka to dieta. Poza tym osiągnełam zamierzony efekt zdrowotny. Dziś wróciłam z badaniem z laboratorium, i wynik był cudowny(bo ja byłam na diecie ze względów zdrowotnych, chodzi o choroby przewlekłe) Dawno nie miałąm tak dobrych badań. Jestem szczęsliwa, jestem piękna, jestem zdrowa. Czegóż chcieć więcej? I najlepsze jest to , że po skończeniu "głodówy" zmienia się totalnie smak. W OGÓLE NIE MAM OCHOTY NA SŁODYCZE. Myslałam ze to będzie pierwsza rzecz, którą zjem po skończeniu diety. Myliłam się - definitywnie smak mi się zmienia. Wole jabłko od czekolady. Szok! Teraz mam smaka na warzywa, surowe warzywa. Pani doktor mówi, że to normalne, i znaczy o tym, iż organizm wraca do równowagi. Domaga się tego czego naprawe potrzebuje, a nie śmieci w postaci cukierków. Ale jestem dzielna, nie? Pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.