|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Problem z rozmiarem pierścionka - wszystkie za małe
Witajcie!
Kolega ma nie lada problem, chodzi o rozmiar pierścionka zaręczynowego - i tutaj prośba do Was pomoc. Chłopak zwiedził mnóstwo sklepów, salonów, sieciówek typu Apart i w każdym taka sama odpowiedź - damskich pierścionków z białego złota w rozmiarze 25 nie mamy ![]() W internecie podobnie. Sytuacja jest już na takim etapie, że chłopak myśli o zrobieniu czegoś na zamówienie w pracowni, ale wiadomo - za białe złoto z "jakimś oczkiem" w nietypowym rozmiarze policzą mu jak za zboże. Może znacie sklepy, w których można byłoby znaleźć rozwiązanie tego problemu? Najwygodniejszym rozwiązaniem byłoby coś z internetu, myślę jednak, że w tej sytuacji nie pogardzi żadną informacją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z rozmiarem pierścionka - wszystkie za małe
Ja mam podobny problem z kupieniem sobie pierscionka jakiegokolwiek a mam rozmiar 23 i pytalam wszedzie Apart, Kruk i w mniejszych sklepach jubilerskich ale jedyne co mieli to meskie sygnety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
调解人
|
Myślę, że jeśli chodzi o sklepy internetowe to nie będzie problemu. Wygooglałam hasło "pierścionki" i pierwszy sklep do którego trafiłam (diamenty.pl) ma bardzo duży zakres rozmiarów, więc radzę poszperać
![]()
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie prosiłabym o pomoc, gdyby rozwiązaniem było tylko przeszukanie internetu, chłopak ma to już za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie panikujcie
![]() ja mam rozmiar 21 ![]() ![]() ![]() mój pierścionek (szafirym i cyrkonie) http://img258.imageshack.us/img258/2548/69953334jr0.jpg http://img235.imageshack.us/img235/4292/14870587qb4.jpg http://img258.imageshack.us/img258/195/36419386ug5.jpg a obrączkę będę miała 21+, a mój przyszły mąż 19 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
调解人
|
Cytat:
![]() No cóż, w takim razie jeszcze przychodzi mi do głowy podzwonić po zakładach jubilerskich z pytaniem o ceny takiej usługi na zamówienie (może wcale nie jest tak drogo jak się wydaje) albo zakupić pierścionek i zlecić poszerzenie?
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() <przynajmniej takie ceny były w październiku> dlatego radzę wybrać się do zwykłego jubilera/złotnika - a nie do salonu sieciowego ![]() dostaniecie katalog wzorów i coś wynajdziecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to jest mozliwe,ze Wy macie rozmiary palca 25, 23 a ja mam 11 ?
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Możliwe, możliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nuitblanche - gdybyście byli z 3city, to mogłabym polecić "swojego" złotnika
![]() a tak - życzę powodzenia ![]() na allegro znalazłam coś w rozmiarze 26 - ponoć tytanowy http://www.allegro.pl/item306167868_...cyrkonii_.html i z białego złota w rozmiarze 24 http://www.allegro.pl/item303828442_...to_pr_585.html a koleżanka miała "przymiarkę" u jubilera? na 100% ma rozmiar 25? ja mam pierścionek zaręczynowy 21, a obrączkę zamówioną 21+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przymiarkę miała w Aparcie, Pan z obsługi dał jej damską miarkę, okazało się, że nie ma rozmiarówki. Zaoferował się na szybkiego ze swoją obrączką, powiedział, że ma ok. 20. No i kolejna wtopa. Za mały. Później w ruch poszła męska miara, na tej już znalazła swój rozmiar, właśnie 25. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
uff, dwa razy mierzylam w aparcie i wyszlo mi 11,ale mialam przez chwile moment zwatpienia ![]()
![]() |
#15 |
BAN stały
|
![]()
...
Edytowane przez gacuś Czas edycji: 2008-02-07 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No tak nie bardzo wchodzi to w grę - to co jej odpowiada jest z kamieniami, a tego nie biorą za chętnie do przeróbek (ryzyko uszkodzenia kamieni jest większe niż chęć zarobku).
Dziwna polityka w naszym kraju panuje - klienta chce kupić, wpłacić zaliczkę, a sprzedawcom nie pasuje... I to nie tylko u jubilerów. podobną sytuację miałam z drzwiami zewnętrznymi ![]() Bedziemy wojować z systemem, dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Weszlam dzis w Gliwicach z ciekawosci do sklepu Yes i widzialm srebne pierscionki nawet do 26 moze tam warto zobaczyc??Innych nie ogladalam bo mi syn marudzil ale moze sie uda tam cos dostac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja tez już widziałam obrączki w takich rozmiarach, myśle że warto porozmawiać z złotnikiem w swoim mieście.
Miałam również problem z rozmiarem obrączki ale nieco inny. Nosze normalnie 16, ale przy szerokiej obrączce wyszło pani u jubilera 18, okazała sie za duża, zmniejszyłam na 17,5 i okazuje sie nieco za mała. Dziwne to, bo rano mam za małą, a wieczorem idealną, taką w sam raz. Boję się, że podczas uroczystości zaślubin P. będzie miał problem z założeniem jej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.