|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dwie tabletki pierwszego dnia po przerwie-pomocy
Przepraszam, przeszukałam forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na moją wątpliwość. W piątek pierwszego dnia po przerwie zgodnie z planem wzięłam o 9 pierwszą tabletkę z nowego opakowania. Jakieś 5 godzin później miałam wymioty, po czym w panice źle policzyłam te godziny i o 16 wzięłam 2 tabletkę. Jak się okazało niepotrzebnie. Teraz nie wiem czy ma to wpływ na zabezpieczenie i skuteczność całego opakowania czy w ogóle nie powinnam się przejmować a następnym razem liczyć dokładniej i nie panikować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dwie tabletki pierwszego dnia po przerwie-pomocy
Moim zdaniem niepotrzebnie bralas ta 2 tabletke ale stalo sie,nastepne bierz normalnie i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wiem, że niepotrzebnie. Miałam naprawdę ciężki dzień i przestałam logicznie myśleć. Boję się czy to nie wpłynie na skuteczność dalej branych tabletek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie sadza ale jesli sie boisz mozesz przez ten cykl stosowac dodatakowe zabezpieczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro zwymiotowała po wzięciu tabl to jest bardzo duże prawdopodobiestwo,ze tabl sie nie przyjęła i nie byłaby dalej zabezpieczona, wiec na moje myslenie też wziełabym drugą tabletkę dla świętego spokoju..Jeśli źle myśle, to uświadomcie mnie proszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ale co w końcu z tą skutecznością? jest ok czy ma stosować dodatkowe zabezpieczenia, których bym nie chciała stosować bez wyraźnej konieczności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
skoro pigulka sie wchlonela, a potrzebuje na to ok 3 godzin to masz zachowane dzialanie antykoncepcyjne. Ta druga wzieta niepotrzebnie tabletka nie bedzie miala na nic wplywu, no w kazdym razie nic nie "zepsuje".
ale paula78 dobrze radzi- po co masz potem przez nastepny miesiac zastanawiac sie i stresowac, ze "moze cos jednak sie stalo"... no chyba, ze rozwialysmy twoje watpliwosci do tego stopnia, ze nie bedziesz juz o tym wiecej myslec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
po co od razu stosowac zabezpieczenie przez caly cykl...wystarczy przez tydzien...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.