![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dieta plaż południowych - od jutra (09.09.2005)
A, raz kozie śmierć. Poczytałam o tej diecie (zarówno na Wizażu jak i w sieci jako takiej) i zdecydowałam się spróbować. Odchudzam się już ponad 2 miesiące, efekty są, owszem, ale ostatnio coraz trudniej gubi mi się centymetry i kilogramy. Sądzę, że wprowadzenie zasad diety SB może pomóc mojemu organizmowi i na nowo go rozruszać
![]() Jeśli ktoś miałby ochotę się przyłączyć - zapraszam do tworzenia grupy wsparcia ![]() Mam też kilka pytań do osób, które już przez tę dietę przebrnęły. Czy można jeść: - serki wiejskie (wszak to biały ser?) - jogurty - szynkę - pomidory i cebulkę (nie wiem, jaki jest ich IG) pić: - słodzoną herbatę - słodzoną kawę z mlekiem Będę wdzięczna za odpowiedzi. I od jutra biorę się do roboty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - od jutra (09.09.2005)
Ja bym się przyłączyła, ale nie znam szczegolowo zasad diety, a teraz nie mam czasu na doksztalcanie sie. Po wekeendziedopeiro troszke odetchne i znajde czas na nauke, wiec z checia od wtorku - 13.09.2005
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Rybuś, świetnie będzie mieć w Tobie towarzyszkę niedoli
![]() Moim zdaniem brzmi sensownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
witam
kobietki wkleję wam link odności SB, wydaje się dość sensowny http://free4web.pl/3/0,104875,defaul...66D690F6149FAE w domu mam gdzieś też link do potraw, które mozna szybko przygotować, ja zachwycona jestem fasolką z pomidorami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
zerknęłam do linku i...na obiad salatka? Mmm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ciekawosc wziela gore, czytam sobie an szybko o tej diecie i co widze? O jej pierwszy etap zabrania owowcow, a ja je bardzo lubie, jem duzo jablek, brzoskwin, no i jogurty tez pozeram. Bez chelbka etz bedzie ciezko, ale coz, no w koncu to 2 tygodnei tylko, wiec dam rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Akane,
Mozesz jesc chudy twarog wiec serek chyba tez o ile go nie slodzisz cukrem.Jogurty raczej nie bo maja duzo cukry,chyba ze naturalny od czasu do czasu. Rozne zrodla roznie pisza na temat jogurtow. Szynka (chuda),pomidory i cebulke mozesz jesc. Herbatka i kawa tez,no ale bez cukru niestety :-(...W tej diecie zasadniczo chodzi o to,zeby przez 2 tyg odzwyczaic organizm od cukru... ja tez sie od dzis przylaczam ![]() powodzenia wszystkim !!!!!
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akane, napiszę Ci co ja jadłam z wymienionych rzeczy: -serki wiejsikie:tak, ale tylko te odtłuszczone, np Figurę Light 3% - jogurty:tylko 0% - szynkę:drobiową chudziutką - pomidory:teoretycznie powinno się jeść maksymalnie jeden do jednego posiłku, ja jadłam nawet do trzech sporych sztuk ![]() - cebula:tak, ma niski IG , tylko 15 ![]() - nie wolno słodzić ani kawy ani herbaty cukrem, bo cukier ma bardzo wysokie IG ![]() W pierwotnej wersji diety nie można było jeść jogurtów ani mleka, ale Agatston (nie wiem, czy poprawnie napisałam) pod wpływem badań zmienił później pewne założenia i teraz mleko 0 czy 0,5% i odtłuszczone jogurty są dopuszczalne, a nawet wskazane ![]() Ja pierwszy tydzień czułam się oslabiona ze względu na małą podaż węglowodanów, ale w drugim osłabienie zaczęło przechodzić. Schudłam 3 kg, a naprawdę dużo jadłam ![]() Życzę powodzenia, będę trzymać kciuki i tu zaglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Rybuś: mnie też nie będzie łatwo, ale w kupie damy radę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja jestem na tej diecie równo tydzień. Ale bardzo chętnie się przyłączę do grupy wsparcia
![]() ![]() Jak znajdę chwilkę to podzielę się swoimi przepisami i uwagami. Buziaki ![]() AgaZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]()
jeśli interesujecie się SB to chyba podobna jest też dieta Montignac, stosowała ją moja koleżanka z pracy i na bierząco miałam okazję widzieć efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
j/w
z tym, że te jogurty powinny być naturalne no i bez zawartości cukru pomidory i cebula jak najbardziej wskazane; IG obu = 10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]()
acha i zapomniałam dopisać, że chętnie się przyłączę do Was, próbowałam kiedyś sama, ale brak motywacji i konsekwencji,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
To ja też się dołączę. Przez ostatni 4-dniowy wyjazd zaniedbałam swoją dietę. A myślę, że razem będzie raźniej i z motywacją też nie będę już tak na bakier. Więc do dzieła Drogie Wizażanki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A tu tabela IG: http://kalorie.net/modules.php?name=Indeksglik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam tą dietę chyba 2 tyg i nic nie schudłam na wadze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
podziwiam Was,bowiem jedyna dieta jaka stosowalam i czasami jeszcze stosuje to dieta 1000 kcal.i jetsem z niej bardzo zadowolona.
wiele razy staralam sie wprowadzic sobie jakas inna,no ale cos mi nie wychodzilo.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Smażyć, jak rozumiem, można? Na oliwie z oliwek? A jak z panierkami? Rety, ale ja zielona jestem w tym temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A przyprawiać czymś można? Uwielbiam shoarmę domowej roboty, pokrojone kawałki kurczaka, przyprawione "Gyrosem" i ziołami... Pychota!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Akane, oświeć mnie proszę , co to jest ten "Gyros"- jakieś zioła? Do kurczaka to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Poczytalam, przemyslalm, wystraszylam sie, ze nie podolam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Gyros" można znaleźć w każdym hipermarkecie, a i w zwykłych sklepach się trafia. Jest kilka rodzajów, na pewno jest Knorra - bardzo dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]()
Z tego co się orientuję to przyprawy są wskazane. Znalazłam kiedyś przepis na danie, które jest dość ostre i mnie na przykład bardzo smakuje, jeśli któraś ma ochotę wypróbować to podam przepis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
dziewczyki, podaję Wam linka do forum czarnej oliwki, gdzie o SB zawsze dużo się pisało
dla mnie w swoim czasie była to skarbnica wiedzy ![]() Wam też się może przyda ![]() trzymam kciuki ![]() http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=12037 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mam kolejne pytanie z serii idiotycznych - czy można używać soli w diecie SB? W sensie czy nie trzeba przesadnie się z nią ograniczać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
![]()
Akane na forum SB dziewczyny piszą, że mozna używać soli ale w ograniczonych ilosciach
http://free4web.pl/3/31,104875,Searc...86AABE056C432E zajrzyj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
![]()
Ja przygotowywałam się ponad tydzień. Czytałam, buszowałam po necie. Przeczytałam książkę bo lubię znać przyczyny chudnięcia;
Podzieliłam sobie jedzenie na grupy: śniadanie, obiad, kolacja i przekąski; W I fazie ( dwa tygodnie) trzeba zapomnieć o isteniu: cukru, mąki czyli chleba, makaronów itp.. nie wolno jeść owoców i pić soków; MOżna jeść dużo produktów: - chude mięso ( kurczak, indyk, chuda szynka, polędwica itp..); - tłuste ryby ( łosoś, tuńczyk, makrela itp..) - większość warzyw z wyj. marchewki, buraków, ziemniaków; - zielony groszek, fasolkę; - 15-30 orzeszków dziennie ( laskowe, nerkowca, pistacjowe itp. ) - jajka; - chudy ser biały; - chude sery żółte ( odtłuszczone np.: hit, krówka śmieszka ) - ale trzeba się pilnować, żeby nie za dużo; - mozarella; - ricotta - ale podobno odtłuszczone i jeszcze u nas takiego nie znalazłam ![]() - jogurty beztłuszczowe i bez cukru; - smażymy na oliwie z oliwek lub z pestek z winogron - ja wolę to drugie bo jest bezzapachowe; - dodajemy przyprawy, solimy, pieprzymy ![]() I tak przykładowe potrawy, które już robiłam: - jajka na wszelkie sposoby ( sadzone, jajecznica z warzywami, na miękko, na twardo); - sałatkę ( troszkę sałaty, rzodkiewka, jajko, papryka, pomidor plus łyżeczka majonezu light); - sałatkę ( kalafior, 3 ogórki kiszone, 3 jajka, mała puszka groszku i łyżka majonezu light) - spokojnie na 3-4 posiłki; - leczo ( 4 cebule, 4 papryki, 2cukinie - duszę w dużym garnku, dodaję do tego mięsko ( ja dałam chudą kiełbaskę, żeby chciała tez rodzina jeść ![]() - dzisiaj planuję zrobić rybkę po żydowsku ( dużo cebuli dusimy z pomiddorami lub ketchupem ) i przekładamy tym smażoną rybkę; musi postać, żeby się nasmakować; - piekłam jeszcze pierś indyka i jadłam ją na cieło i zimno; A jak bardzo jestem głodna to wolę zjeść jakąś przekąskę: - chudy biały ser - mozarella z pomidorami i oliwą z oliwek - chudy biały ser z sałatą - sałatka z warzyw - seler starty na tarce - wszelkiego rodzaju orzechy i migdały (nie solone - nie więcej niz 15 sztuk na raz) pestki np. dyni czy słonecznika - serek-deserek ze słodzikiem i innymi ulubionymi dodatkami - kawałki zielonego ogórka z dipem czosnkowym - parę plasterków żółtego sera/mozarelli/serka topionego; - roladki z szynki (polędwicy , szynki drobiowej) i sera żółtego light; itp... Na początku czułam się trochę osłabiona, ale jak jem regularnie to wszystko jest OK ![]() I jeszcze jedna istotna sprawa. Dobrze jest mieć zawsze coś przygotowane, żeby przy ataku głodu nie sięgac po rzeczy niedozwolone. Ściskam ![]() AgaZ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.