bal studniówkowy z byłym tż- dylemat. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-04, 13:44   #1
nice6irl
Zakorzenienie

Exclamation

bal studniówkowy z byłym tż- dylemat.

Znów zakładam wątek dotyczący mnie samej, bo chyba jest dużo rzeczy, z którymi ciężko sobie radzę

Do rzeczy: W piątek mój tż ma studniówkę. Oczywiście mnie zaprosił. Nawet zaczęłam rozglądać się za sukienką. Sprawa jest o tyle skomplikowana, że mojego tż dobry kolega (o ile nie najlepszy w klasie) to mój były, z którym byłam dość długi czas. Do dziś nie jest między nami najlepiej. Skaczemy sobie do oczu i inne tego typu rzeczy. Mój ex nie ma o mnie dobrego zdania, wymyśla jakieś beznadziejne historie. Nie lubi mnie też jego dziewczyna, chociaż nie dałam jej ku temu powodów. Na moim blogu nazwała mnie "tępą dzidą"

Z jednej strony chcę bardzo tam iść, chcę się bawić z moim chłopakiem, ale wizja siedzenia całą noc przy jednym stoliku z tymi dwojga wcześniej opisanymi jest dla mnie makabryczna.

Tż oczywiście obiecał mnie wspierać, powiedział również, że zrozumie jeśli zostanę w domu.

Nie jestem tchórzem. Nie boję się tego spotkania samego w sobie. Tylko jestem bardzo nerwowa . Jeśli dojdzie między nami do jakiś spięć to studniówka może naprawdę mieć różny koniec.

Jak postąpiłybyście w podobnej sytuacji? Liczę na pomoc.
Stary 2008-01-04, 13:49   #2
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty
Dot.: bal studniówkowy z byłym tż- dylemat.

masz nie iść na studniówkę z własnym chłopakiem tylko dlatego, że będzie tam jakiś głupi goguś ze swoją laseczką? o nie! idź i baw się dobrze! poza nimi będzie tyyyyle innych napewno fajnych ludzi, że napewno będzie super a po co masz później żałować, że nie poszłaś? tamtym też napewno będzie zależeć na dobrej zabawie i byliby naprawdę chamscy, gdyby mieli do ciebie jakieś wąty
Stary 2008-01-04, 14:00   #3
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
masz nie iść na studniówkę z własnym chłopakiem tylko dlatego, że będzie tam jakiś głupi goguś ze swoją laseczką? o nie! idź i baw się dobrze! poza nimi będzie tyyyyle innych napewno fajnych ludzi, że napewno będzie super a po co masz później żałować, że nie poszłaś? tamtym też napewno będzie zależeć na dobrej zabawie i byliby naprawdę chamscy, gdyby mieli do ciebie jakieś wąty
z tą ich dobrą zabawą to może być naprawdę różnie.
jeśli pójdę to nie wiem jak będę reagować na ich głupawe i uszczypliwe zaczepki.
Stary 2008-01-04, 14:08   #4
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nice6irl Pokaż wiadomość
jeśli pójdę to nie wiem jak będę reagować na ich głupawe i uszczypliwe zaczepki.
Idz kochana i baw sie dobrze!
A na takie glupie zaczepki sa swie mozliwosci:
1. olac i udawac ze w ogole nie slyszysz/nie widzisz/nie istnieja
2. reagowac jak na dobry dowcip.

Tak czy siak to oni zrobia z siebie idiotow takimi przestawieniami, nie Ty

I nie rob im tej przyjemnosci i idz (zaloze sie ze gdybys sie nie pojawila cieszyliby sie z tego).
Stary 2008-01-04, 14:24   #5
syntagma
Zakorzenienie

a obecny TZ dlaczego nie przemowi do rozsadku im? On zrozumie, ze zostaniesz w domu.. Nie podoba mi sie to.

Gdyby moja przyjaciolka (i jej TZ) robila jakies chamskie jazdy mojemu chlopakowi to bym zerwala z nia kontakt. Lubic sie nie trzeba, ale mozna sie zachowywac na poziomie.

Nie rozumiem dlaczego Twoj TZ akceptuje ta sytuacje
Stary 2008-01-04, 14:27   #6
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Cytat:
a niech sobie gadają na głupotę nie ma rady i w pełni popieram kiciulkę- nie daj im tej satysfakcji! masz iść- wyglądać ślicznie,żeby tej laluni i jej menusiowi oczka na wierzch wyszły!
pisałaś,że ten twój ex kumpluje się z obecnym.. może niech twój TŻ pogada z exem przed imprezą? skoro to kumple, to powinni się dogadać, żeby na czas 100dniówki zakopać topór wojenny, jeżeli takowy jest między wami?
kto wie, może uda się wam nawet jakoś pogodzić? na 100dniówce po procentach każdy jest w dobrym humorze więc zamiast się na siebie krzywo patrzeć- postarajcie się razem dobrze bawić, bez złośliwości.
Stary 2008-01-04, 14:32   #7
Asi_ek
Wtajemniczenie

Idz i pokaz ze nie jestes 'tepa dzidzia'
Baw sie dobrze
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 14:43   #8
irmandara
Zadomowienie

idź idź idź baw sie super olewaj nawet jak bedzie Ci cieżko i przykro ale wież mi jak bedziesz sie dobrze bawić to jemu sie odechce głupich gadek etc
Stary 2008-01-04, 14:45   #9
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Na moim blogu nazwała mnie "tępą dzidą"
Hehe... sie zastanawiam caly czas i nie daje mi to spokoju co to ta "tepa dzida"? bo mi to bardziej na okreslenie samca pasuje... ale kto wie ... moze jestem niedoinformowana:confused :
Stary 2008-01-04, 15:02   #10
mag_rat
Zadomowienie

jak już poprzedniczki mówiły-idź i baw się dobrze, na nich nie zwracaj uwagi, ważne żebyś ty się dobrze bawiła. A jeśli nie pójdziesz,to napewno się ucieszą-nie pozwól im na to pozatym będziesz ze swoim Tż,a jak sama powiedziałaś-bedzie Cię wspierał

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 15:07   #11
Hultaj
BAN stały

Idź na bal.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 15:18   #12
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja cie rozumiem. sama bede miala na swojej podobna sytuacje. ale jako ze jestem juz przyzwyczajona ze na waznych dla mnie imprezach są osoby z ktorymi sie nie lubie, nie przejmuje sie tym. mozesz usiasc na koncu drugiego stolu, nie reagowac na zaczepki, odciac sie jakas ripostą ;p
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 15:23   #13
asia^^
Zadomowienie

idź
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 15:52   #14
atka83
BAN stały

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Idz z tż-tem na tą Studniówke i baw się dobrze,a ich olewaj/ignoruj.Pokaż im,kto tu jest górą.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 22:36   #15
AimiA
SPAMER
Nieopłacona reklama

GG do AimiA Send a message via Skype™ to AimiA

Na świecie jest miliard kretynów, dlaczego masz sie przez nich ograniczac czy czuc skrępowana. jeśli ktoś będzie sie zachowywał niegrzecznie to ostrzeż go a potem zgłoś to opiekunom na imprezie. Btw. na mojej studniówce wybieraliśmy sobie z kim chcemy siedzieć przy stole-może usiądźcie jak najdalej od niego i tyle. Ja na swojej studniówce połowy znajomych nie widziałam nawet. Nie martw sie olej gościa i idż.
AimiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 22:48   #16
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
a obecny TZ dlaczego nie przemowi do rozsadku im? On zrozumie, ze zostaniesz w domu.. Nie podoba mi sie to.

Gdyby moja przyjaciolka (i jej TZ) robila jakies chamskie jazdy mojemu chlopakowi to bym zerwala z nia kontakt. Lubic sie nie trzeba, ale mozna sie zachowywac na poziomie.

Nie rozumiem dlaczego Twoj TZ akceptuje ta sytuacje
Ale między facetami jest inaczej niż między dziewczynami.
Poza tym obiecałam mojej dobrej kumpeli (a jednocześnie siostrze mojego ex), że nigdy nie skłócę ze sobą mojego tż i exa.
Pewnie mój luby nie raz mu zwracał uwagę, bo w końcu wiele nieprzyjemnych słów usłyszał w życiu na mój temat jeszcze zanim byliśmy razem. Jednocześnie gdyby nie mój ów ex nigdy byśmy się nie spotkali i nigdy nie byłabym tak szczęśliwa jak dzisiaj
Chyba pójdę.
Pokażę, że spływa po mnie to, co o mnie myślą

Cytat:
Napisane przez AimiA Pokaż wiadomość
Btw. na mojej studniówce wybieraliśmy sobie z kim chcemy siedzieć przy stole-może usiądźcie jak najdalej od niego i tyle. Ja na swojej studniówce połowy znajomych nie widziałam nawet. Nie martw sie olej gościa i idż.
Mój tż chce siedzieć ze swoim kolegą przy stole- co jest dla mnie zrozumiałe. Poza tym z klasy tż idą tylko 4 pary, więc prawdopodobnie i tak wyboru nie byłoby żadnego.
Stary 2008-01-05, 09:29   #17
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Ja bym poszla I nie przejmowala sie i dobrze bawila Jezeli beda robic jakies glupie jazdy to tylko pokaza, ze nie maja klasy... I tyle
Takze zycze dobrej zabawy
Korlat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 09:36   #18
anestet-ka
Wtajemniczenie

Na studniówce większość czasu i tak będziesz tańcować, chwile przy stole jakoś zniesiesz, a potem wyżyjesz się na parkiecie
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 10:33   #19
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Zazdrość w oczach byłego - bezcenne
Chyba wiesz o co mi chodzi - zrób się na bóstwo, baw się dobrze, olej zaczepki. Nie musisz z nim rozmawiać, jeśli będzie się zachowywał jak palant. Nie zniżaj się do poziomu ex i jego panienki.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 11:30   #20
nice6irl
Zakorzenienie

Idę. Będę dzielnie się bawić
Stary 2008-01-05, 13:03   #21
Maddie
Wtajemniczenie

Oczywiście że idź
Ja na swojej studniówce siedziałam na przeciwko dziewczyny, która była kiedyś moją bardzo dobrą koleżanką, i do której nie odzywałam się wtedy już ponad rok. Przeżyłam
Miłej zabawy.
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 13:19   #22
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
jak już poprzedniczki mówiły-idź i baw się dobrze, na nich nie zwracaj uwagi, ważne żebyś ty się dobrze bawiła. A jeśli nie pójdziesz,to napewno się ucieszą-nie pozwól im na to pozatym będziesz ze swoim Tż,a jak sama powiedziałaś-bedzie Cię wspierał

Super avatar

Cytat:
Pewnie że idź. Szkoda fajnej imprezy
Udanej zabawy.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 13:20   #23
zawszeboska
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra decyzja. Miłej zabawy i staraj się nie przejmować byłym i jego dziewczyną. Pozdrawiam.

zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 13:30   #24
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Oczywiście, że IDŹ! Nie psuj sobie wieczoru ex facetem, bo nie warto i baw się dobrze!
Stary 2008-01-05, 14:32   #25
nice6irl
Zakorzenienie

Tylko najgorsze to siedzenie przy wspólnym stole. Nie zdziwiłabym się gdyby dziewczyna mojego ex napluła mi do talerza. Oj, nie. Albo wylała na mnie przypadkiem sok porzeczkowy
Stary 2008-01-05, 15:02   #26
Maddie
Wtajemniczenie

Napluj jej pierwsza Żart oczywiście
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 22:56   #27
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddie Pokaż wiadomość
Napluj jej pierwsza Żart oczywiście
Chyba byśmy się pobiły przy tym stole

Myślałam i wymyśliłam coś, co napewno ich złamie, jeśliby zachciało im się zaczepek w moim kierunku. Po prostu zacznę exa wypytywać o jego wszystkie panienki, które ma lub miał na boku Niby całkiem niewinnie...

Edytowane przez nice6irl
Czas edycji: 2008-01-06 o 12:13
nice6irl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 10:47   #28
nice6irl
Zakorzenienie

Chyba jestem winna wam opowieść o studniówce. Odbyła się wczoraj.
Moi ulubieńcy usiedli sobie centralnie naprzeciwko mnie. Unikałam jak mogłam ich wzroku chociaż nie było łatwo (bo niby co? miałam się oglądać ciągle za siebie). Tańczyłam prawie całą noc z tż. Właściwie nie było najgorzej. Ale do czasu. Laska mojego exa jakoś specjalnie nie chciała z nim tańczyć, a że chłopak lubi się bawić to starał się jakoś sam. Ona zazdrośnica, więc nie mógł z nikim innym. Zrobiła mu scenkę o nauczycielkę, a potem... Dziewczyna chyba wkurzyła się tym ciągłym siedzeniem przy stole, więc mój facet postanowił z nią zatańczyć. Ale się wściekłam! Niby jakim prawem on będzie jej robił przyjemność Powiedziałam mu, co myślę i trochę się poklóciliśmy. Ale potem było ok. Ex wrócił do stolika i dziewczyna zafundowała mu parę szlagów w twarz. On chcąc jej dokuczyć rzucił hasło: "Jesteś z nia po jednych pieniądzach"- i pokazał na mnie Ponieważ jemu jestem w stanie przywalić w każdym momencie nie wiele myśląc wzięłam butelkę i rzuciłam w niego (taka po wodzie mineralnej ) Ale jakoś go ominęła. Więc wstałam i poszłam do niego. Strzeliłam mu w pysk i usiadłam. Rwał się do mnie, aż mój facet musiał go trzymać. Chyba chciał mnie zabić, był taki rozwścieczony. A jego laska zadowolona. Uśmiechnęła się do mnie, a potem nawet wypiłyśmy razem drinka. Na samym końcu znów o coś była chaja między nimi. Dziewczyna płakała, było mi jej żal. Mój ex zostawił ją samą i pojechał do domu. Ponieważ wracaliśmy już do siebie chciałam pojechać z nią taksówką. Za co dostałam ochrzan od mojego tż I w końcu biedna pojechała sama. A ja gryzłam się całą drogę z moim lubym
Stary 2008-01-12, 11:05   #29
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jestem winna wam opowieść o studniówce. Odbyła się wczoraj.
Moi ulubieńcy usiedli sobie centralnie naprzeciwko mnie. Unikałam jak mogłam ich wzroku chociaż nie było łatwo (bo niby co? miałam się oglądać ciągle za siebie). Tańczyłam prawie całą noc z tż. Właściwie nie było najgorzej. Ale do czasu. Laska mojego exa jakoś specjalnie nie chciała z nim tańczyć, a że chłopak lubi się bawić to starał się jakoś sam. Ona zazdrośnica, więc nie mógł z nikim innym. Zrobiła mu scenkę o nauczycielkę, a potem... Dziewczyna chyba wkurzyła się tym ciągłym siedzeniem przy stole, więc mój facet postanowił z nią zatańczyć. Ale się wściekłam! Niby jakim prawem on będzie jej robił przyjemność Powiedziałam mu, co myślę i trochę się poklóciliśmy. Ale potem było ok. Ex wrócił do stolika i dziewczyna zafundowała mu parę szlagów w twarz. On chcąc jej dokuczyć rzucił hasło: "Jesteś z nia po jednych pieniądzach"- i pokazał na mnie Ponieważ jemu jestem w stanie przywalić w każdym momencie nie wiele myśląc wzięłam butelkę i rzuciłam w niego (taka po wodzie mineralnej ) Ale jakoś go ominęła. Więc wstałam i poszłam do niego. Strzeliłam mu w pysk i usiadłam. Rwał się do mnie, aż mój facet musiał go trzymać. Chyba chciał mnie zabić, był taki rozwścieczony. A jego laska zadowolona. Uśmiechnęła się do mnie, a potem nawet wypiłyśmy razem drinka. Na samym końcu znów o coś była chaja między nimi. Dziewczyna płakała, było mi jej żal. Mój ex zostawił ją samą i pojechał do domu. Ponieważ wracaliśmy już do siebie chciałam pojechać z nią taksówką. Za co dostałam ochrzan od mojego tż I w końcu biedna pojechała sama. A ja gryzłam się całą drogę z moim lubym
szczerze mowiac, nie rozumiem dlaczego Twoj aktualny chlopak nadal kumpluje sie z exem, gdy ten ewidentnie Cie obraza i w dodatku rzuca sie na Ciebie z łapami.

jak dla mnie zupelny brak lojalnosci wzgledem Ciebie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 11:35   #30
sylwónia
Zadomowienie

Pomijając całą otoczkę to dzięki Bogu, ze nie jesteś już z tym eksem.

A całokształt, hmmm, telenowele brazylijskie przy Was wymiękają :P

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości