|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lepiej na tipsie czy na "swoim"?
Od jakiegos czasu robie sobie paznokcie żelowe,tyle że do tej pory robiłam na tipsie.Teraz pazurki odrosły i robie na swoich paznokciach.Wszystko fajnie,gdyby nie to,ze po niedługim czasie żelowy paznokieć sie "odkleja" od naturalnego,mimo,ze naturalny jest wcześniej zmatowiony.Co robie zle?Dodam tylko,ze nie podchodzi powietrzem tylko sie odkleja przy końcówkach.Może ktoś mi podpowie jak zrobic,albo nakładać żel by dłużej sie trzymał.Dziekuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Lepiej na tipsie czy na "swoim"?
Może nie zabezpieczasz wolnego brzegu paznokcia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Podchodzenie powietrzem, to własnie odklejanie się masy od naturalnego paznokcia
![]() Tobie najprawdopowobniej odrósł juz naturalny paznokcieć i zaczyna sie zwijac. Czy stosujesz oliwke do paznokci tak aby go uelastycznic- oliwka wsmarowywana w odrastający paznokcieć zapobiega takim sytuacjom. Teraz... to pozostaje tylko czyszczenie od spodu frezarka.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odpowiedzi,bede dalej z tym walczyć.Tylko że nie podchodzi mi powietrzem paznokiec w miejscu gdzie odrasta,tylko końcówki sie odklejają od masy żelowej.
A jak zabezpieczyć wolny brzeg paznokcia? Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2007-12-28 o 12:23 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Przpraszam was kochane ale muszę wznowić ten wątek,bo ja mam podobny problem,a nie znalazłam żadnego podobnego.Pracuję na żelu SF jednofazówce,i mam pytanie odnośnie tego żelu,na tipsie trzyma się bardzo ładnie ale na naturalkach praktycznie wcale,bardzo dokładnie zabezpieczyłam wolny brzeg(bo to nie był pierwszy raz) i mimo wszystko po tygodniu żel "odkleja"się,jest to podobna sytuacja co u netki.Wiem że ten żel nie specjalnie nadaje się do naturalków,ale miałam nadzieje że wytrzyma chociaż dwa tygodnie.Wiem że dużo dziewczyn pracuje na tym żelu,i dlatego mam pytanie czy to jest normalne w przypadku tego akurat żelu ? z góry dziękuję za odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.