|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Musze sie wygadac
Witam nie mam z kim o tym pogadac wiec napisze to tutaj co mnie gnebi.Dziewczynki ktore beda chcialy pomoc to odpowiedza a jezeli nie to przynajmniej wywale to z siebie, noe wiec.
Ze swoim Tz jestem juz od 4 lat jestesmy razem z tym ze byl to zwiazek na odleglosc (dzielilo nas 246 km i spotykalismy sie co tydzien lub co dwa tyg.)teraz zaczal studia w Warszawie i mieszka razem ze mna i z moimi rodzicami ![]() Zabolalo mnie to i sie rozlaczylam bo nie chcialam zeby slyszal jak duzi mnie placz,poczulam sie tak jakby ze mna, u mnie zle sie czul i jakbym mu ograniczala cokolwiek co wogole nie ma miejsca bo robi co chce, do nieczego go nie zmuszam.Co o tym sadzicie. Troszke sie rozpisalam, pierwszy raz na tym forum ale musialam bo przykro mi cholernie.Czy on nie chce ze mna byc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Musze sie wygadac
nie odbieraj tego tak
![]() już widziałaś, że jak baliście się wpadki, to panikował, a jak się okazało, że nie jesteś, to stwierdził, ze nic by się nie stało a to, że tam czuje się wolniejszy - ja bym nie brała tych słów do siebie. Po prostu porozmawiaj z nim o tym, jak przyjedzie. Na pewno mieszkanie z Tobą i Twoimi rodzicami jest pewnym ograniczeniem i nie zaprzeczysz, że jest inaczej - ja przynajmniej tak myślę. A on po prostu nie jest gotowy na dziecko, ale to, że tak jest - nie znaczy, że nie chce z Toba być, albo Cię nie kocha ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nie dziw mu się- chłopak ma tylko 22 lata!! zaczął studia- co on ci może zaoferować w kwestiach materialnych...? to rzeczywiście dosyć wcześnie, tym bardziej, że żadne z was nie pracuje.
Moim zdaniem to po prostu rozsądny chłopak, co innego, jakby dzidzia była z wpadki- pewnie by zaakceptował, ale starac się o nią na siłę, kiedy w obecnym momencie nie możecie być samodzielnymi rodzicami....? Edytowane przez opolanka Czas edycji: 2007-12-25 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie. Gdyby zwiazki 22- latkow oceniac tylko przez pryzmat instynktu ojcowskiego to- przyjmujac Twoje myslenie- 90 procent par by nie miala podstaw do istnienia. Masz bardzo madrego chlopaka. Rodzice i ich pomoc nie ma tutaj znaczenia. Jezeli ktos chce zakladac rodzine, to w moim pojmowaniu powinien miec gdzie mieszkac, pracowac, byc w stanie utrzymac rodzine. przede wszystkim SAMODZIELNOSC!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja mysle, ze chlopak nie powiedzial nic zlego. Ma 22 lata, jest jeszcze bardzo mlody, nie zarabia. Ty masz 24 lata, nie dosc ze jestes starsza, to jeszcze kobiety sa z natury dojzalsze od mezczyzn. Dla Ciebie pora na dzicko moze byc optymalna, czujesz komfort, bo rodzice by pomogli, zarabiasz, moze masz jakies swoje zaskorniaki? a on niekoniecznie ma jak zapewnic wam dobre warunki materialne, bo przeciez musi skonczyc studia, znalezc jakas dobra prace, mysle ze swiadczy to o nim jak najlepiej. Nie powiedzial Ci przeciez, ze nie chce miec z Toba dzieci czy cos w tym stylu. Potrafi chyba bardziej trzezwo spojzec na sprawe, od Ciebie i nie liczyc ze jakos to bedzie, rodzice pomoga, tylko byc samodzielnym i samemu to dziecko wychowac. Gdybys jednak byla w ciazy wtedy, uznal, ze nic by sie nie stalo, w koncu jestescie dorosli, ale byloby wam na pewno ciezko. Powinnas sie cieszyc, ze masz mezczyzne, ktory najpier mysli, potem dziala
![]() Powodzenia ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz mieć teraz dziecko,żeby chodzić w ciąży razem z siostrą-bo to będzie tak fajnie ![]() Dobrze,że Twój TŻet nie działa pod wpływem impulsu i myśli bardziej przyszłościowo-co on będzie mógł Wam zepwnić za życie?? -bez pracy,studia w toku. Mieszkać w jednym pokoju na garnuszku rodziców?Widocznie jego ambicje sięgają trochę dalej niż utrzymywanie jego rodziny przez teściów. Wpadka,byłaby dla Was problemem,ale z rozmysłem planować dziecko-tak dla kaprysu,bo teraz chcę,bo siostra?
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Marzenka, naprawdę chciałabyś wychowywać dziecko mieszkając w jednym pokoju, u rodziców? Kiedy Twój TŻ nie pracuje, tylko kończy studia? Nie lepiej poczekać aż oboje będziecie gotowi, aż się wyprowadzicie na swoje, aż sama będziesz mogła zapewnić opiekę dziecku, a nie liczyć na to, że rodzice pomogą? Zresztą to takie gadanie zazwyczaj, że dziadkowie pomogą... Pewnie że pomogą, ale rodzice malucha w takich sytuacjach zwykle liczą na zbyt wiele... Bo trzeba pamiętać, że po pierwsze to Wasze dziecko i Wasza odpowiedzialność, a po drugie - dziadkowie są starsi, mogą zwyczajnie nie mieć siły opiekować się malutkim dzieckiem, przecież taki maluch wymaga opieki w zasadzie non stop. Dziadkowie nie przejmą od rodziców opieki nad dzieckiem na cały dzień, bo tatuś idzie na zajęcia, a mamusia musi do pracy, bo przecież tatuś nie zarabia, a pieluchy za coś trzeba kupić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wieku: Marzenko, ty masz DOPIERO 24 lata..! Naprawdę masz jeszcze czas. Jestem starsza od ciebie, nie mam dziecka i nie będę go miała (o ile w ogóle..), dopóki sama nie stanę naprawdę pewnie na własnych nogach. Bez względu na ewentualną oferowaną pomoc. To nie rodzice moi czy TZa byliby odpowiedzialni za dziecko "uczuciowo" i materialnie, ale my sami. I jeszcze jedno - dziecko powinno być WSPÓLNĄ decyzją..
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() 24 lata to niby tak dużo? ![]() Masz jeszcze masę czasu na dziecko. I oczywiście, że dziecko to powinna być wspólna decyzja... A nie "bo ja teraz chcę"... Podsumowując, myślę, że nie ma powodu do pretensji do TŻta. Chłopak zachowuje się odpowiedzialnie - jeśli nie jest gotowy na dziecko i uważa, że powinniście poczekać, uszanuj to. Nie powiedział przecież, że nie chce mieć z Tobą dzieci - tylko, ze to jeszcze nie pora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony rozumiem, tez takie nakrecanie sie na cos. Nie powinno sie tego robic, ale poniewaz samej mi sie to zdarza, wiec potrafie sobie wyobrazic jak sie czujesz. Najpierw zapewne w Twojej glowie powstaje gotowy scenariusz zdarzen - w Twoim przypadku jest to byc moze wyobrazenie "jak to sobie chodzicie razem z siostra, obie z ciazy i np ogladacie ubranka dla dzieci". Przyznaj sie masz w wyobrazni juz gotowe sceny? ![]() ![]() ![]() A potem dowiadujesz sie ze z tego nici, to do Ciebie dociera i jest Ci strasznie przykro? Mi sie kilka razy cos takiego przydarzylo. Nawet calkiem niedawno. Akurat nie chodzilo o potomstwo. Ale mechanizm psychologiczny dziala podobnie. Jak sobie z tym radzic? Nie nakrecac sie. Nie wyobrazac sobie, wtedy sama moze dojdziesz do tego, ze nawet lepiej dla Ciebie, ze nie otrzymalas tego co wymarzylas? Albo latwiej bedzie Ci czekac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam dziwczyny za doradzanie,bardzo madrze piszecie.Szczerze wopiem, ze po przespaniu tematu mysle teraz tak jak i Wy.Tak wlasnie dziala umysl bez przemyslenia sprwy.Dzisiaj porozmawialam z Kochanym i jak zwykle ja zle zrozumialam.Wszystko jest w jak najbardziej ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cieszę się, że wszystko wyjaśnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamiętaj Marzenko na przyszłość,że : -pośpiech jest złym doradcą . ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mam problem i chciła bym sie wygadać... Mam chłopaka jestem z nim 3,5 roku i boje mu sie powiedz całęj prawdy musi dojsc do sprzeczki i dopiero powiem ale on poźnij nie ma do mnie zaufania takiego jak miła widomo ze po kazdym kłamstewku zaufanie niknie Kocham go bardzo i naprawde nie wyobrazam sobie zycia bez niego Np śytułacja kolezanka dzwoni zaprasza mnie na piwo ja jej odmawiam mowie ze nie no co ty moj bedzie zły i wogule i poźnij jej pisze esa ze jutro bede u babci to mozemy sie uwozić ale pisałam to ze swiadomoscia ze i tak sie z nim nie zobacze poprostu tak na odczepnego zeby juz nie dzwoniła ale to nie o to chodzi Powiedziałam mojemu ze kolezanka do mnie dzwoniła i zapraszała mnie na piwo i ja jej odmowiłam ale nic nie powiedziłam o zadnych esach.... I co poźnij sie okazuje wysłałam go tez przez przydadek do jego kolegi i moj facert sie dowiedziła i mowi pisałaś esy a ja głupia zamias powuiedziec tak to poiwedziałam ze nie pisałam bo sie bałam a mogłam powiedziec odrazu prawde <ściana> ale poźnij sie przyznałam i jest zle bo go skłamałam (nie zazne ze o nim o jakigios esa ale liczy sie to ze nie powiedziła skłamałam)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, tak serio to też sie cieszę, że wszystko OK. Twój TZ wydaje sie być naprawdę sensownym facetem, więc szkoda by było... Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
I nie dostałam zadnej odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Karolcia, ile ty masz lat?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
a co ?? Madlen_18
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Widze ze nikt nie wchodzi juz na to forum szkoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bez urazy,ale jak to czytam to wydaje mi ze nie więcej niż 14-15 lat i to w dodatku jakiejś niedojrzałej emocjonalnie nastolatki. W czym Ty widzisz problem?W tym że nie powiedzialaś o esemesach ,które wysłała do Ciebie kolezanka?Chłopak nie pozwala Ci spotykać się ze znajomymi..? No ludzie,aż nie wierze,to musi być prowokacja ![]() -zresztą mozna powiedzieć ze smieszna parodia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.