Łatwiej być kobietą? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 23:23   #1
savena
Przyczajenie

Łatwiej być kobietą?

Tak sobie myślę, że dobrze być kobietą Ale czy wykorzystujecie to np w pracy? Czy używacie swej kobiecości, żeby pomóc sobie osiągnąć zamierzony cel? No wiecie, uśmiech, kobiecy strój (oczywiście bez przesady!) ... Jeśli chodzi o załatwienie jakiejś drażliwej lub delikatnej sprawy z kimś od kogo jesteśmy zależni, a kto jest mężczyzną to czasem słyszę od swojego szefa: idź Ty, jesteś kobietą, Ty prędzej to załatwisz niż ja...
Tak się zastanawiam jak jest u Was? Co o tym myślicie? Wykorzystujecie swoją kobiecość?
savena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 23:26   #2
Madaaa
Zakorzenienie

Dot.: Łatwiej być kobietą?

nie
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 23:30   #3
anjali0
Raczkowanie

Ja czasami tak ale bez przesady nie mozna ciagle tego robic.
Co za duzo to nie zdrowo.
anjali0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 23:42   #4
maarcinka
Raczkowanie

podobno mam ładne nogi więc jak mam jakieś ważne sprawy do załatwienia to zakładam spódnice (nie że mini, mniej wiecej do kolan) i jakoś łatwiej mi idzie. zauważyłam że wtedy sie za mną oglądają, ustępują miejsca w autobusie, otwierają drzwi itp. W spodniach jestem niewidzialna.
maarcinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 10:54   #5
stargazer
Rozeznanie

Zdecydowanie nie. Mam wrażenie, że bycie kobieta więcej spraw mi utrudnia niż ułatwia.
Stary 2008-07-12, 11:00   #6
Maalwaaa
Rozeznanie

Nie. A pozatym uważam, że lepiej w dzisiejszych czsach być facetem. Czasami żałuję że nie urodziłam się nim.

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 11:03   #7
smutna24
Raczkowanie

Kolega moj jest zdania, ze własnie laski mają lepiej, bo decydują, maja wiecej do powiedzenia co do zwiazków itd...No ale chyba punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia jakos nie słyszałam, by facet był gruby tylko umięsniony itd.....Ehhhh
A czy kobiecość wykorzystuję?? Czasem tak...od tego ją mam

smutna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 11:04   #8
szarlotka88
Raczkowanie

Hmm... Czasem bycie kobietą się przydaje, szczególnie gdy się ładnie ubiorę, to jakoś tak czasem sprawy idą łatwiej (oczywiście nie twierdze, że zawsze i wszystko).

Przypomniała mi się ubiegłoroczna moja praca wakacyjna w ciastkarnio-piekarni. Czasem musiałam iść na "ogródek" sprzedawać lody i napoje i niestety butle z pepsi itp. były okrutnie ciężkie, że nawet nie byłam w stanie kilka kroków z nimi zrobić, to zawsze ładnie się uśmiechałam do piekarza. Momentami trochę go wykorzystywałam, ale to było podyktowane potrzebą... serio nie dawałam rady tego dźwigać.

Na ogół wolę nie wykorzystywać kobiecości...
Stary 2008-07-12, 11:14   #9
ajfla
Raczkowanie

w 'ostateczności ostatecznej' trzeba użyć wdzięków ,
ale na codzień - nie nie nie ...

ale zawsze żyłam i będę żyła w przekonaniu, że faceci mają zawsze 100x lepiej od kobietek.
Stary 2008-07-12, 12:09   #10
poiglot91
Zakorzenienie

.

ale zawsze żyłam i będę żyła w przekonaniu, że faceci mają zawsze 100x lepiej od kobietek

racja!
Stary 2008-07-12, 12:32   #11
confused
Zadomowienie

popieram!
confused jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 18:32   #12
rare bird
Wtajemniczenie

Nie jestem jakąś tam femme fatale, ale lubię czasem wykorzystywać moją kobiecość do załatwienia niektórych spraw Czasami po prostu wystarczy ładnie się uśmiechnąć albo puścić oczko. I nie czuję się z tym źle
Stary 2008-07-12, 20:52   #13
Hipnagogia
Wtajemniczenie

Łatwiej być....facetem. Faceci nie muszą tak o siebie dbać. Np nie muszą codziennie golić nóg XD Poza tym im wszystko wolno. Nikt się nie zdziwi jak zobaczy naje*****o kolesia, który robi z siebie kretyna, co innego dziewczyna! Poza tym maja więcej możliwosci jesli chodzi o wybór pracy, jak nie są zbyt inteligentni zawsze mogą pracowac fizycznie np jako robotnik, a gdzie to przystaje kobiecie Facet nie zachodzi w ciąże, facet nie musi się faszerowac tabletkami anty. I w ogooole za duzo tu wymieniać, łatwiej być facetem ^^
Hipnagogia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 20:56   #14
Signomi
Rozeznanie

moim zdaniem latwiej jest byc facetem. facet nie rodzi, nie ma okresu co miesiac, ma wygodne ubranie, nie musi sie golic od szyi w dol ( tylko na twarzy :P ), nie musi siadac jak sika, nie musi (stereotypowo) prac, prasowac, gotowac itp .. ;d kto ma latwiej ? :P
Stary 2008-07-12, 20:59   #15
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hipnagogia Pokaż wiadomość
Łatwiej być....facetem. Faceci nie muszą tak o siebie dbać. Np nie muszą codziennie golić nóg XD Poza tym im wszystko wolno. Nikt się nie zdziwi jak zobaczy naje*****o kolesia, który robi z siebie kretyna, co innego dziewczyna! Poza tym maja więcej możliwosci jesli chodzi o wybór pracy, jak nie są zbyt inteligentni zawsze mogą pracowac fizycznie np jako robotnik, a gdzie to przystaje kobiecie Facet nie zachodzi w ciąże, facet nie musi się faszerowac tabletkami anty. I w ogooole za duzo tu wymieniać, łatwiej być facetem ^^
zgadzam sie w 100% :P Oni w wielu sprawach mają łatwiej... Jak to mówi moja mama "każdy facet to wieczne dziecko i wieczny kawaler"... Moża by długo wymieniac od miesiączki, poprzez ciąże, poród, po KONIECZNOŚĆ dbania o siebie (mamy XXI wiek...). No i faktycznie faceci często mają większe możliwości jesli chodzi o tę prace itp...
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 21:24   #16
włoczykijka
Zadomowienie

Bo facet moze wracać ze szkoły obdrapany i powiedzieć:mamo,grałem w piłkę.Może wrócić z imprezy nachlany w sztok i jest ok,bo ,,pierwszy raz z alkoholem sie zdarza".Moze wrócić o 24 i powiedzieć-Odprowadzałem Ankę,sory...Nie musi co miesiąc kupować czegos co powstrzyma okres ani mieć bólów przed nim,ani wysypu pryszczy.Nie musi martwić się- co ja założe, bo ma do wyboru-adidasy,koszulke,spodnie lub garnitur.I po kłopocie.I nawet do ginekologa nie musi chodzić,coby raka piersi nie dostać.Dzieci rodzic nie musi, a jakby rodził to by był traktowany jak król i na pewno nie zaakceptował że musi to dziecko sam urodzić.I w pracy szybciej pracę dostanie-bo w końcu i tak będzie zarabiać więcej. Baby na łąweczce popijące piwko-co to za żulice ,nie przystoi! Za to faceci- ee tam, kto na nich uwagę zwróci.I jak facet mecz ogląda to ma być cisza, najlepiej wynieść się z domu na te parę godzin.A baba jak na zakupy idzie to facet najchętniej to by poszedł na mecz,bo przecież jemu to można doświadczać przyjemności.
PS.Nie jestem feministką
Stary 2008-07-14, 14:50   #17
GothicLolita22
Zadomowienie

Tylko czasem
Stary 2008-07-14, 15:00   #18
Avv
Wtajemniczenie

Faceci mają sto razy lepiej i kropka.

A tak co do wykorzystywania swojej kobiecości...
Czasem tak, bo dlaczego niby nie? ^^ Czasem lubię trochę 'poczarować'.
Ale bez przesady.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 16:08   #19
almondfairy
seriously? no.

faceci może i mają lepiej ale fajnie jest być kobietą

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 17:23   #20
czekoladencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
faceci może i mają lepiej ale fajnie jest być kobietą
dokładnie

"bo jak śmierć potężna jest miłość...
wody wielkie nie zdołają ugasić miłości, nie zatopią nie zatopią jej rzeki "
czekoladencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 17:37   #21
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Zgadzam sie z powyzszymi, ale 4 plusy zasdnicze widze:
1) mozna sie malowac - to serio poprawia wyglad, latwiej jest sie kobiecie podrasowac czy brzydkiej zrobic na ladna
2) piersi sa fajne. No co ja poradze, ze fajnie je miec, mimo, ze sie majtaja przy bieganiu, fajniutkie. Wole cycuszki niz to smieszne cos majtajace sie miedzy nogami
3) kobieta zawsze moze - (nie mowie, ze chce bo i kobietom i mezczyznom zdaza sie brak ochoty) nie szfankuje hydraulika, ew jak malo poslizgu kupuje sie nawilzac w tubce. Jak facetowi szfankuje sprzet to juz jest trudniej
4) mozna nosic i spodnice i spodnie
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 17:39   #22
trawka
Raczkowanie

GG do trawka

Cytat:
Napisane przez Hipnagogia Pokaż wiadomość
Ja też się z Tobą zgadzam A co do golenia nóg, malowania paznokci itd. to już w ogóle, bo zwykle nie mam na to czasu i zawsze muszę się strasznie spieszyć, żeby to zrobić [ bo przecież nie można iść z nie ogolonymi ] Choć przyznaję też, że skoro już jestem kobietą, to od czasu do czasu można to wykorzystać Moja mama zawsze się ze mnie śmieje, bo kiedy pokłócę się z TŻ, to wkładam wtedy bluzkę z największym dekoltem jaką posiadam, bo "przecież muszę mieć jakiś dodatkowy argument do rozmowy z TŻ" A tak na marginesie: zawsze działa, więc czemu nie skorzystać
Stary 2008-07-14, 19:51   #23
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
ooo tak wielki plus

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-14, 20:57   #24
red light
Przyczajenie

zgadzam się, ze mężczyźni mają o wiele lepiej. jednak za nic w świecie nie chciałabym być facetem

a kobiecość, owszem, wykorzystuje. nie za często, ale czasami po prostu trzeba.
Stary 2008-07-14, 21:18   #25
Hultaj
BAN stały

niby czemu mają lepiej. przecież gatunkowo kobieta stoi wyżej od chłopa, to już nawet w Piśmie można wyczytać.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-14, 23:34   #26
ViLLeMkA
Zakorzenienie

a ja uwielbiam byc kobieta

i nawet mi do glowy nie przychodzi ze faceci maja lepiej ;]
pfffffffff^

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 16:41   #27
girl96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam byc kobieta

i nawet mi do glowy nie przychodzi ze faceci maja lepiej ;]
pfffffffff^
Zgadzam się z tobą. Według mnie lepiej zawsze mają faceci tylko wtedy, gdy muszą oddać mocz po za domem
girl96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 17:13   #28
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Zgadzam się z girl96- typowo zazdroszczę facetom tylko wtedy gdy pijąc na świeżym powietrzu ja muszę jak głupia latać i szukać większego krzaka lub toytoya, a taki facet sobie stanie przy drzewku i już :|
Ale poza tym to wolę być kobietą ;] Twarz maluje skromnie (tylko oczka), a malowanie paznokci uwielbiam (a oni nie mogą :P). Kobieta ma większy wybór strojów, kolorowe, obcisłe, luźne, sukienki, spódnice, spodnie- a facet co? Hmm.. koszula czy podkoszulek.. Do tego, co wy narzekacie na ten kres? pomimo, że czasem poboli jest to najlepsze tłumaczenie jak na coś nie macie ochoty np. wyciąga Was do jakiegoś kolegi który jest obleśny czy imieniny jakiejś zdziwaczałej ciotki (to się przydaje też we własnej rodzinie:P), żeby się wymigać od basenu (:P), żeby usprawiedliwić jakiś napad histerii itp
Dalej.. Nie podoba Wam się jak płeć brzydsza musi się o Was starać? Jak skaczą i zabiegają o Wasze względy? Zapraszanie na kawę, ciasteczko, piwko, do kina... (on płaci, a co :P). Te oczy zwrócone w Waszą stronę jak idziecie ulicą w mini :P
Wymigiwanie się od ciężkich prac domowych ("bo ten worek ze śmieciami jest za ciężki "), Wy robicie zakupy a potem "ah, ale te torby ciężkie" no i sama przyjemność z zakupów
Narzekacie na ciążę i poród.. Nie byłam jeszcze w ciąży ale wyobrażam to sobie jako pięęękne 9 miesięcy Przecież w tym czasie matka jest najbliżej ze swoim dzieckiem, jak dla mnie uczucie, że ma się pod serduchem coś tak cennego musi być genialne A poród można znieść-moja mama mi mówiła, że zapomniała o całym bólu gdy zobaczyła swoje maleństwo- wtedy największa jest radość. A potem przez pierwszy okres życia maleństwa matka jest dla niego najważniejsza..
Ja nie wiem dziewczyny jak możecie uważać, że faceci mają lepiej- może kiedyś, może i nawet teraz, ale w innym państwie z inną kulturą. Teraz mam wiele praw i jest git (nie podoba Wam się jak drzwi się przed Wam "same" otwierają?).

Bycie kobietą jest GIT!!
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 18:47   #29
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Zgadzam się z girl96- typowo zazdroszczę facetom tylko wtedy gdy pijąc na świeżym powietrzu ja muszę jak głupia latać i szukać większego krzaka lub toytoya, a taki facet sobie stanie przy drzewku i już :|
Ale poza tym to wolę być kobietą ;] Twarz maluje skromnie (tylko oczka), a malowanie paznokci uwielbiam (a oni nie mogą :P). Kobieta ma większy wybór strojów, kolorowe, obcisłe, luźne, sukienki, spódnice, spodnie- a facet co? Hmm.. koszula czy podkoszulek.. Do tego, co wy narzekacie na ten kres? pomimo, że czasem poboli jest to najlepsze tłumaczenie jak na coś nie macie ochoty np. wyciąga Was do jakiegoś kolegi który jest obleśny czy imieniny jakiejś zdziwaczałej ciotki (to się przydaje też we własnej rodzinie:P), żeby się wymigać od basenu (:P), żeby usprawiedliwić jakiś napad histerii itp
Dalej.. Nie podoba Wam się jak płeć brzydsza musi się o Was starać? Jak skaczą i zabiegają o Wasze względy? Zapraszanie na kawę, ciasteczko, piwko, do kina... (on płaci, a co :P). Te oczy zwrócone w Waszą stronę jak idziecie ulicą w mini :P
Wymigiwanie się od ciężkich prac domowych ("bo ten worek ze śmieciami jest za ciężki "), Wy robicie zakupy a potem "ah, ale te torby ciężkie" no i sama przyjemność z zakupów
Narzekacie na ciążę i poród.. Nie byłam jeszcze w ciąży ale wyobrażam to sobie jako pięęękne 9 miesięcy Przecież w tym czasie matka jest najbliżej ze swoim dzieckiem, jak dla mnie uczucie, że ma się pod serduchem coś tak cennego musi być genialne A poród można znieść-moja mama mi mówiła, że zapomniała o całym bólu gdy zobaczyła swoje maleństwo- wtedy największa jest radość. A potem przez pierwszy okres życia maleństwa matka jest dla niego najważniejsza..
Ja nie wiem dziewczyny jak możecie uważać, że faceci mają lepiej- może kiedyś, może i nawet teraz, ale w innym państwie z inną kulturą. Teraz mam wiele praw i jest git (nie podoba Wam się jak drzwi się przed Wam "same" otwierają?).

Bycie kobietą jest GIT!!
ja sie zgadzam calkowicie

co prawda oni maja latwiej z praca i paroma innymi rzeczami...
ale nie zaminilabym sie

facet jest glowa a kobieta szyja ; )

nawet w biskupinie tak bylo ze faceci rzadzili... ustawiani wczesniej przez swoje kobiety

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-16, 19:44   #30
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z powyzszymi, ale 4 plusy zasdnicze widze:
1) mozna sie malowac - to serio poprawia wyglad, latwiej jest sie kobiecie podrasowac czy brzydkiej zrobic na ladna
2) piersi sa fajne. No co ja poradze, ze fajnie je miec, mimo, ze sie majtaja przy bieganiu, fajniutkie. Wole cycuszki niz to smieszne cos majtajace sie miedzy nogami
3) kobieta zawsze moze - (nie mowie, ze chce bo i kobietom i mezczyznom zdaza sie brak ochoty) nie szfankuje hydraulika, ew jak malo poslizgu kupuje sie nawilzac w tubce. Jak facetowi szfankuje sprzet to juz jest trudniej
Oooo tak :P

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
(...)Do tego, co wy narzekacie na ten kres? pomimo, że czasem poboli jest to najlepsze tłumaczenie jak na coś nie macie ochoty (...) żeby usprawiedliwić jakiś napad histerii itp
Dalej.. Nie podoba Wam się jak płeć brzydsza musi się o Was starać? Jak skaczą i zabiegają o Wasze względy? Zapraszanie na kawę, ciasteczko, piwko, do kina... (on płaci, a co :P). Te oczy zwrócone w Waszą stronę jak idziecie ulicą w mini :P(...)Narzekacie na ciążę i poród.. Nie byłam jeszcze w ciąży ale wyobrażam to sobie jako pięęękne 9 miesięcy Przecież w tym czasie matka jest najbliżej ze swoim dzieckiem, jak dla mnie uczucie, że ma się pod serduchem coś tak cennego musi być genialne A poród można znieść-moja mama mi mówiła, że zapomniała o całym bólu gdy zobaczyła swoje maleństwo- wtedy największa jest radość. A potem przez pierwszy okres życia maleństwa matka jest dla niego najważniejsza..

Bycie kobietą jest GIT!!
: ehem:
To tylko stereotypy ze facet ma lepiej (chociaz kazdy facet powie ze za nic nie chcialby byc baba :P). Niby maja troche latwiej w zyciu, ale zebyscie mnie kroiły i biły nie chciałabym być facetem :P
Kobiecość jest fajna...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości