|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
czy nie będą za ciężkie?
dużego doświadczenia z własnoręcznie wykonaną biżuterią nie mam, dlatego zwracam się do Was.
strasznie zauroczyły mnie te kamienie : http://www.allegro.pl/item479650076_...m.html#gallery http://www.allegro.pl/item485976372_...y.html#gallery chcę zrobić z nich proste kolczyki, na krótkiej lince bez zbędnych dodatków. ale czy nie obciąża zbytnio uszu? nie będą za ciężkie? może któraś z was miała doświadczenie z tym kamieniami, dlatego proszę o pomoc. nie chcę wydawać pieniędzy na kolczyki, które potem będą leżeć w szkatułce tylko dlatego, że bolą uszy od noszenia.
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy nie będą za ciężkie?
Pojdz sobie lepiej do sklepu i przymierz kolce o podobnym rozmiarze tez z kamienia i wtedy sie dowiesz czy Ci nie jest za ciezko
![]() Ludzie to maja problemy
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sklepach można przymierzać kolczyki? w niektórych nie przyjmują zwrotów kolczyków ze względów higienicznych, (tak samo jak np. majtek się nie przymierza) Kolczyki moga być za ciężkie, bo kamienie są masywne, poszukaj takich w mniejszym gabarycie ![]() Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
To wszystko zależy od Twojego ucha. Bo ja nosze ogromne kule albo takie podłużne cygara które na prawdę zdrowo ważą i nic mi nie jest, nawet po zdjęciu mnie ucho nie boli ale wiem, że często kobietom nawet przy małym obciążeniu reaguje w jakiś sposób ucho.. Więc jak miałaś już kiedyś jakieś cięższe kolczyki to z tymi większego problemu nie będzie, a jak nie to albo zaryzykujesz albo daj sobie spokój.
'Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swego odbicia w duszy drugiego człowieka, chociażby ta dusza była kretyniczna. Edytowane przez iguana_night Czas edycji: 2008-11-23 o 12:46 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie były by za ciężkie w takich wymiarach (20mm) , bo maksimum wytrzymałości dla mojego ucha stanowią kule z kamienia o średnicy 14 mm,choć i tak odczuwlanie są ciężkawe.
Nie wiem jak z tymi kamieniami może być wagowo. może sa bardziej lekkie. zapytaj sprzedającego czy kamienie nadaja się na kolczyki, czy raczej nie. |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
tak jak mówi iguana - to zależy jakie kolczyki nosisz. ja największe nosiłam kule sugilitu 18mm z patylką srebra, żeby sprawdzić, czy nie będą za ciężkie i dla mnie nie były, ale ja to jestem generalnie przyzwyczajona, ostatnio bransoletkę którą zrobiłam zawiesiłam na biglu, żeby sprawdzić, czy bardzo ciężka i wcale taka ciężka nie była
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to nie sa za dobre kamienie na kolce
Po pierwsze primo- za wielkie- nawet dla miłosniczek wielkich kamieni 16-18 mm to górna granica "udźwigu" ucha Po drugie primo- nie wiem czy zauważyłaś to nie sa kuleczki ale takie lekko spłaszczone orzechy i nawet kształt maja lekko nieregularny Po trzecie primo- ten sprzedawca niegwarantuje sparowania kamieni a nawet jeśli to może być trudno- jeżeli np. został jeden sznur to dwa podobne kamienie moga sie nie trafić Po ostatnie primo - nie napisałaś jaki masz kształt twarzy- jak dość orągły to ładowanie sobie wielkich kul w uszy może dać średni efekt |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ok, dziękuję za odpowiedzi. więc chyba będę musiała się zastanowić
też myślałam o tym co będzie, jeśli dwa kamienie będą się różniły kolorystycznie.droga Atallayah, jeżeli uważasz, że mój problem jest błahy to nie odpowiadaj i powstrzymaj swoje mało kulturalne komentarze dla siebie. nie wiem czy przeczytałaś mojego posta - jeśli któraś z was miała do czynienia z tymi kamieniami .. chyba nie zdajesz sobie sprawy, że rzeczy o tej samej wielkości nie zawsze mają tą samą wagę.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2008-11-23 o 16:32 Powód: literówka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.