|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
make up na 100dn
Hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() a uzylam: metalicznego cienia oriflame czarnego z tej samej palety czarnej kredki avon tuszu do rzęs maybelline volum express turbo boost i e linera ale nie wiem jakiej firmy bo to dosc stare ![]() ![]()
ja jeszcze ciągle czekam na ciebie które pozwala mi żyć... a ty nie przychodzisz (...) czekam czekam wytrwale tak lekko dotykają mnie dni moja tęsknota jest tęsknotą planet zmarzłych tęskniących do słońca ty jesteś słońcem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: make up na 100dn
Rzęsy-okropne, proszą się o rozczesanie i staranne umalowanie.
Poza tym cień ok., ale można go ciut wyżej podciągnąć i ładnie rozmglić. Zainteresowałabym się też brwiami i szkoda że nie widać całej twarzy... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaale masz duże oczęta
![]() Zgadzam się co do rzęs ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ciężko cokolwiek powiedzieć poza tym, że rzęsy się troche zlepiły
![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
ja jeszcze ciągle czekam na ciebie które pozwala mi żyć... a ty nie przychodzisz (...) czekam czekam wytrwale tak lekko dotykają mnie dni moja tęsknota jest tęsknotą planet zmarzłych tęskniących do słońca ty jesteś słońcem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a jak nakładasz tusz? Ruchem zygzakowatym?
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też robił się taki efekt kiedy używałam tuszu dającego efekt sztucznych rzęs i nawet rozczesywanie nie pomagało... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rzęsy za bardzo posklejane co nadaje im nieestetyczny wygląd, ale to juz zostało napisane. Brakuje mi zdjęć z zamknietymi oczami, żeby lepiej ocenic makijaż.
Cień wyciągnełabym wyżej ciut poza załamanie powieki a pod łuk brwiowy nałozyła matową biel. Kolor jak najabardziej pasuje do czarnej sukienki. Co do malowania rzęs to możesz szczoteczke od tuszu wytrzeć delikatnie w chusteczke higieniczną żeby pozbyc sie jego nadmiaru a po pomalowaniu rzęs przeczesac je specjalnie przeznaczonym do tego grzebyczkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Masz naprawde piekne duze oczy i mozna z nimi "poszalec"makijaz niezly ale zgodze sie z dziewczynami co do rzes.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
co do tudszu to wlasnie uzywam maybeline volum express turbo boost. i nakladam go ruchem prostym, zygzakowaty tak nie skleja?
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
calkiem nieźle, nie widać zeby byl jakis wymęczony ten makijaż
![]() Brwi tak jak juz pisały wizażanki trzeba dopieścić ![]() Rzęsy sprobuj malowac powolnym zygzakowatym ruchem albo zmień tusz po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ciekawa sprawa na lewym oku rzęsy są STRASZNE a na prawym nawet niezłe
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
szkoda że nie ma zdjęć całej buzi i zamkniętych oczek, ale to co jest, jest całkiem przyzwoite... tylko rzęsy rozczesać i brwi do poprawki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Cien dalabym ciut wyzej i pociagnela cieniem czy kredka brwi. Co do rzes to Cie rozumiem i nie wiem czy to wina tuszu. Ja mam tak, ze w prawym oku rzesy rosna mi tak jakby byly sklejone, po prostu krzywo do siebie. I zebym nie wiem co robila, to nic tego nie zmieni, bo taki jest po prostu ich ruch wzrostu. Czasem bardziej widac, czasem mniej, ale tak juz jest.
Jesli masz podobnie, to nie tuszuj tak duzo, tylko troszke mniej, a skup sie na cieniu i buzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ze zdjeciami to pomyslalam za pozno i nie zrobilam z zamknietymi a aparatbyl pozyczony;/ odnosnie brwi to jestem juz umowiona u kosmetyczki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam link do ślicznego makijażu Hosenki (mam nadzieję, że się droga Hosenko nie pogniewasz
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6014840 Rzęsy zdecydowanie do poprawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
rzesy okropne za duzo tuszu dajesz moja droga...
i jakis taki 'zimny' ten maijaz i nieprzyjemny... wybacz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Szkoda, że nie wkleiłaś zdjęc z zamknietymi oczami, żeby można było ocenić powieki. No i jeszcze lepiej gdybyś dała zdjęcia całej twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dodala na gorze kreski zeby podkreslic zarys oka, rozczesalabym rzesy i delikatnie przyciemnila w zewnetrznych kącikach
![]() Ale sam motyw bardzo fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
na pozlepiane rzęsy polecam tusz Miss Sporty ten czarny z różową zakrętką, nigdy żaden tusz nie rozdzielał mi tak pięknie każdej rzęsy! Jakby każdy malował osobno. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, a Maybelline choć moje ukochane to zlepiają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.