|
|||||||
| Notka |
|
| Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
złoty drut.
Prawdziwy.
![]() Można gdzieś kupić złoto w różnych grubościach? Tak jak srebro? Wątpię, ale niejedna (niejeden) z Was jest pewnie lepiej zorientowana(-y) co do oferty sklepów... Jak kształtują się ceny (ile razy droższy od Ag, tak btw)..? Czy złoto jest bardziej kruche od srebra? Czy jest cięższe..? Wątek chyba bardziej gdybalski, ale kto wie, kto wie, może warto zacząć myśleć...
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: złoty drut.
W Wawie na Orlej są elementy ze złota w cenie 40 zł/gram o ile sie nie mylę, ale jest to dosłownie kilka elementów do wyboru. Drutu nie ma. Obiło mi się o uszy że złoto jest twarde... W Hopei mają elementy pozłacane, są chyba też szpilki.
http://hopea.pl/strona.php?34461 gęstość srebra: 10490 kg/m3 złota: 19300 kg/m3 wg Wiki ale czystego, nie wiem jak stopy się mają do siebie ![]()
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W hoppei sa tez elementy ze zlota 525 (czy jaka tam jest proba zlota w tej okolicy), ale sa to tylko karabinczyki, federingi, kuleczki 1,8 i chyba to wszystko.
Oprocz tego srebrne pozlacane - lanczuszki, karabinki itp
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bralam u nich tez pozlacane sztyfty z ktorych jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
tak myślałam, że niewiele tych możliwości...
Może i db.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
W Polandzie jak na razie nawet półfabrykaty gold-filled pozostają w strefie marzeń sennych, a Ty o złotych...
W sumie naprawdę byłoby miło przestać w końcu być trzecim światem ![]() A pozłacane srebro IMHO wygląda jak ruskie złoto ze stadionu. Przynajmniej na tych zdjęciach (z allegro), na których je oglądałam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.