|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gdzie na Mazury? NIE MIASTO!
Witam was...
wiem, ze juz istnieje podobny watek, ale akurat mnie chodzi o cos troche innego...mianowicie mamy ochote z chlopakiem we wrzesniu pojechac na kilka dni na Mazury, ale bron Boze ze k.duzego miasta ani do zadanego miasta - nawet malego... Najlepiej malutka wies, jezioro obok i zero kolonii, wrzeszczacych dzieci, calych rodzin na wakacjach...cisza, spokoj i wypoczynek. Rozumiem, ze ludzi nie da sie uniknac ![]() ![]() ![]() ![]() CZY BYL KTOS MOZE W TAKIEJ MIEJSCOWOSCI NA MAZURACH? ![]() ![]() Ps: Jesli ktos jednak zna jakas taka wioske, to prosze o ew. namiary itd... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie na Mazury? NIE MIASTO!
Naprawde nikt nie odwiedzil miejscowosci z mojego opisu?
![]() ![]() szkoda... A moze jednak ktos cos wie?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
w sumie nie znam takiego miejsca ale zawsze można zabrać namiot i w lasku sie zaszyć
![]() pozdrawiam
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja znam takie miejsce , jest tam wprost rewelacyjnie, na stałe mieszkają tam trzy rodziny a reszta domów to prywatne domy letniskowe (jest ich tam kilka) i jeden ośrodek wypoczynkowy w którym zazwyczaj jest tez mało ludzi
![]() ps- jezeli chodzi o wynajęcie domku to osrodek jest dosyć drogi ale wiem że są niezbyt drogie kwatery lub przy wiekszej ilości osób niż dwie mozna wynająć cały dom . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
We wrześniu na Mazurach jest raczej spokojnie,trochę studentów na jachtach i emerytów na grzybach.Polecam Ci fajne miejsce nad jeziorem Dargin w lesie ,ale nie ma tam domków ,jest to pole namiotowe,we wrześniu prawie puste.Miejscowość nazywa się Pieczarki ok. 10 kilometrów od Giżycka.W okolicy jest co prawda obozowy ośrodek harcerski,ale ostatni turnus kończy się około 20 sierpnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lady of Harley-Davidson
|
z takich miejsc moge polecic wioske Ogonki - nawet w srodku sezonu jest tam czynny 1 sklep i jeden bar + restauracja. ja tam bylam na rejsie, jedna noc sie zatrzymalismy, to byl fuks, moj ojciec pamietal to miejsce jeszcze z czasow studenckich. na przystani byly tlko 2 jachty - nasz i znajomych. rodzice siedzieli w tej restauracji i do 4 grali w karty, a my bralismy drinki na ich rachunek i siedzielismy na przystani
![]() obsluga rewelacyjna, ludzie przemili, rano jadlam nalesniki na sniadanie za chyba, zeby Ci nie sklamac, 4,50zl i mialy tyle owocow i pychotek w srodku ze myslalam ze sie nie rusze ![]() tylko nie wiem za bardzo nawet zy ktos tam cos wynajmuje... ale ysle ze tak ![]() tam jeszcze byl taki fajny bunkier znalezlismy jak poszlismy z tz i kumplami polazic takie ruiny ale widac grube mury i dziury i wogole - klimatyczne miejsce to bylo. pamietam ze nie zabralam aparatu a potem zalowalam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.