|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
podrobione suknie slubne
Wprawdzie mam jeszcze czas na szukanie sukien, ale juz dziewczyny w rodzinie przestrzegaja mnie przed kupowaniem sukni w salonie ktore maja suknie slubne z metka ,,made in china,, bo takie same podrobki to kupie z neta.Czy naprawde w porzadnych salonach sa takie oszustwa............i suknie francuskie czy hiszpanskie sa z metka z chin..........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podrobione suknie slubne
Wydaje mi się że to kwestia salonu. Co innego znajdziesz w renomowanym salonie a co innego na jakimś przypadkowym no name. O ile w tych pierwszych znajdziesz to czego szukasz to w tych drugich musisz się liczyć że możesz trafić podrobioną chińszczyznę.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A suknie to powinny miec swoje naturalne metki,czyli jak suknia firmy francuskiej to ,,made in france,,,gdzie zostala wyprodukowana to powinno byc na metce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiele nawet renomowanych firm ma swoje fabryki w Chinach, więc tego nie unikniesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oszuści też są. I to właśnie w renomowanych salonach
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Powiem szczerze, że kupiłam suknię Polskiej marki i sprawdzałam metkę. Jeżeli nie chcesz chińskiej zorientuj się wśród salonów i marek gdzie jakie są produkowane.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Większość sukien, zwłaszcza dużych producentów, produkowana jest w Chinach, Turcji itp. Przy skali światowej poszukiwana jest tania siła robocza. Myślicie, że wielkie światowe marki odzieżowe i wielcy projektanci szyją we Francji czy we Włoszech?
![]() Przy wyborze sukni przede wszystkim należy skupić się na jakości wykonania i wykończenia. Zdrowy rozsądek ponad wszystko! Jakość musi być adekwatna do ceny i odwrotnie. Proponuję nie patrzeć na metkę, tylko znaleźć suknię marzeń, która po prostu będzie piękna i rzetelnie wykonana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
jak mialabym kupic suknie zmetka chinska to wole dac do uszycia w dobrym salonie slubnym w polsce.bo za bardzo bym sie stresowala ze kupilam chinska tandete.w moim srodowisku nikt nie kupi nic made in china
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Na mojej z Pronovias było jak wół "Made in Spain".
![]() |
#13 |
BAN stały
|
a wiec istnieja uczciwe salony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Co Wy drogie Panie macie z tymi metkami???? Przecież to żałosne jest. Metka nie świadczy o jakości ani o uczciwości tym bardziej!!
Wierzcie mi "Made in Spain" wcale nie znaczy, że tam suknia została wyprodukowana ![]() Jest wątek na tym forum, który mówi o jakości niektórych marek "z metkami" np. o sukniach Zienia. Z dobrego serca radzę poczytać. I jeszcze jedno pytanie: dlaczego włoskie czy hiszpańskie krawcowe są lepsze od polskich czy nawet chińskich???? Nie lepiej mieć suknię uszytą w polskim salonie na miarę, a nie tą z metką szytą wg rozmiarówki i tylko dopasowywaną w kraju? Kupujcie sukienki z głową! Nawet jeśli możecie wydać na suknie 10-20tys zł, to zanim zapłacicie za metkę, sprawdźcie jakość! PS: Dla jasności: nie mam nic przeciwko producentom "z metką", ale nigdy nie zrozumiem ślepego podążania za trendami i markami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
bo ja szukam uczciwego salonu a'nie takiego co sprzedaje podroby .salnysa da zalane tandeta chinska.wole kupic u polskiej krawcowej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To akurat musiało Ci się przyśnić, bo widziałam setki sukien Pronovias i żadna nie była made in Spain.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Metka, metką - ale sądzę że sa panny młode, dla których ważne są warunki pracy w fabrykach. Po ostatnich wypadkach w Bagladeszu (zawalenie się fabryki, śmierć i kalectwo wielu zatrudnionych tam osób), raczej chciałoby mieć pewność, że suknia nie powstała czyimś kosztem.
Z tego powodu naprawdę rozumiem, że dla niektórych miejsce produkcji sukni, warunki w jakich powstała, mają znaczenie.
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A orientujesz się jak wygląda to z sukniami zagranicznej produkcji, które kosztują powyżej 5 000 zł? Też szyte w Chinach?
A Jesus Peiro - może i skromne, ale widać, że bardzo dobrze odszyte i skrojone. Ale tam jak piszesz, zarobki są inne i dla zwyczajnej panny młodej wydać 2 tys euro za sukienkę to tyle, co w Polsce za 2 tys. zł .
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hmm słabo się na tym temacie znam, ale to nie jest trochę tak, że nawet zamawiając suknie i szyjąc u polskiej krawcowej to ona przecież może posiłkować się materiałami z chin i dalej jakość może być kiepska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Bywają dobre materiały z Chin i nawet z certyfikatem. Np. jedwabie, z których produkcji Chiny słyną od kilku tysięcy lat ![]() Temat jakości to zupełnie inna sprawa. Temat o którym pisałyśmy wyżej to to, że niska cena albo odbywa się cudzym kosztem, albo kosztem jakości wykonania i materiałów. No przecież cudów nie ma. Gdyby ktoś wymyślił maszynę samo-szyjącą suknie, to wtedy może można byłoby mówić o dobrej jakości i niskiej cenie. Ale wtedy znowu idziemy w kierunku gospodarki w której ludzie nie wytwarzają pracą własnych rak = dupa blada gospodarcza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.