|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
za młoda na...za stara na ...
cóz słowa piosenki idealnie pasują do obrazu mojej bużki. od ok. 9 lat walczę z trądzikiem, jestem na etapie diane 35 i przestałam używać wszystkich aptecznych smarowideł bo twarz jest już tym wszystkim zmasakrowana.
mam 23 lata i straszny problem z wyborem kosmetyków dla siebie, więc nie używam niczego (!!!) kiedy sięgam po serie dla cer trądzikowych buzia suszy się niemiłosiernie, jestem na to za stara. sięgając po coś nawilżającego efekt przeciwny - przetłusczanie i wysyp. wiem że powinnam juz zacząć używać kosmetyków ale nie wiem jakich, staję przed półką uginającą się od kosmetyków i nie wiem co począć. więc kochane czekam na wasze wskazówki i rady... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: za młoda na...za stara na ...
ja też miałąm takie problemy i jedyne co mi pomogło to picie zielonej herbatki i drożdży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mampodobny problem i właśnie od wpływem lektury na wizazu przymierzam sie do krem z kwasami BHA. Może też o tym pmyśliz? Wzuc w wyszukiwarke hasło "kwasy" jest mnóstwo postów na ten temat, są też artykułu Basi na tenemat, wartopoczytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
oj niestety z kwasami mam nieprzyjemne doświadczenia, po kuracji mam super sucha skórę i starsza o dobrych parę lat. jednym słowem mi ie służyły.
z jednej strony musiałabym walczyć z trądzikiem, ale nie już tak agresywnymi kosmatykami, a z drugiej pomyśleć o dobrym odżywieniu i nawilżeniu... ciekawi mnie też jak wy 20-paro latki z buzią z problemami dbacie o bużki ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej! Skóra przetluszcza sie, bo broni sie przed wysuszeniem. Jesli bedziesz ja nawilzala, to przestanie potrzebowac tluszczu i ograniczy jego produkcje do niezbednego minimum. A tluszcz w polaczeniu z brudem i kurzem, to wiadomo - tworzenie sie zmian skórnych. Najprawdopodobniej dlatego mialas "wysypy", bo uzywalas kremów/maseczek nawilzajacych, ktore zatykaly pory. Poszukaj jakichs niezatykajacych, popatrz na KWC... Mozesz ew. uzywac czegos przeciwtradzikowego do mycia (te zazwyczaj gleboko oczyszczaja skóre) i lekki krem nawilzajacy, najlepiej hypoalergiczny (bo przyczyna wysypow moglo byc uczulenie) - ja tak robie. A poza tym - polecam serie 20 firmy Eris - np. pianke antybakteryjna niebieska (ja mam ponizej 20 lat) - jest delikatna. Popatrz na to:
http://www.eris.pl/porady_kosmetyczne.php?id=2 i to: http://www.eris.pl/porady_kosmetyczne.php?id=13 Mam nadzieje, ze Ci pomoglam choc troche ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, naprawdę nie jesteś jedyna na tym forum która ma problemy z cerą po 20 roku zycia - jest nas tu dużo o podobnych problemach i to starszych od Ciebie
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wielkie dzięki, myślałam że nikt nie odpowie. postaram się bardziej nawilżać bużkę, no i poszukam dobraj serii. bardzo dziękuję, jeszcze przeszukam forum a w razie wątpliwości mam nadzieję ze moge się do was złosić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.