|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szkodliwośc Paznokci Akrylowych
bardzo proszę o wszelkie informacje związane z paznokciami akrylowymi a bliżej z ich szkodliwym działaniem na płytkę paznokcia. Prosze takze o info na temat paznokci jedwabnych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Szkodliwośc Paznokci Akrylowych
Akryl Nie Działa Szkodliwie W Rzaden Sposób Na Paznokcie!!!!
Akryl Nie Jest Szkodliwy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Akryl na paznokcie nie oddziałuje szkodliwie ale opary mogą szkodzić.
Czy to jest potwierdzone jakimiś badaniami? Hmm Moja znajoma od momentu zajścia w ciążę robiła przez ok 2.5 miesiąca pazurki akrylowe (jest kosmetyczką) i niestety - dzidziuś nie przeżył. Lekarze nie mogli stwierdzić przyczyny, gdy powiedziała im o swojej pracy stwierdzili,że jest wielce prawdopodobne, że akryl jest własnie tego przyczyną. Nie powiedzieli na 100% - więc nie będe się spierać. Pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją, choć przyznam, że na początku wcale nie chciałam w to wierzyć to teraz się zaczęłam zastanawiać.... Przepraszam, że piszę tu o tym wszystkim i bynajmniej nie w celu wystraszenia czy tym podobne. A jeżeli chodzi o jedwab to służy on przede wszystkim do naprawy naturalnego pazurka, choc nie zawsze ostatnio kobitki przedłużają sobie nim pazurki i wcale nie naprawczo! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Opary akrylu sa tak samo szkodliwe jak opary farby olejnej, a wdychanie pyłu akrylowego tak samo jak wdychanie pyłu mąki
fakt kobiety w ciąży nie powinny miec kontaktu zarówno z akrylem jak i nie powinny robic remontu w domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
polecam wszystkim artykuł "PAZNOKCIE AKRYLOWE Bezpieczne i eleganckie" w czasopiśmie "Paznokcie" nr 3/2005 = gazeta ta dostępna jest w Empiku - w większości salonach tej sieci można poczytać gazete na miejscu bez potrzeby kupowania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
o ile mi wiadomo bardzo moze zaszkodzic nieumiejetne zdejmowanie pazurkow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
polecam strone www.eurofashion.com.pl bardzo obszerna galeria ze zdjęciami
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
sama mam położony akryl jako utwardzenie moich własnych paznokci i nie narzekam co więcej bardzo sobie chwalę tą metodę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.