Odstawianie od cycusia! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-26, 14:45   #1
Druciaczek
Przyczajenie

Exclamation

Odstawianie od cycusia!

Edytowane przez Druciaczek
Czas edycji: 2011-03-06 o 09:58
Druciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 11:58   #2
ma-rzena
Raczkowanie

Dot.: Odstawianie od cycusia!

ja jakoś większych problemów z odstawieniem od cyca nie miałam, ale to może dlatego, że moje dziecko raczej do niejadków nie należy. może zacznij mu podawać jakieś zdrowe deserki na kolacyjkę - coś smakowitego i słodszego. albo jakiś koktajl <np gerber ostatnio wypuścił na rynek takie jogurtowo-owocowe koktajle>. może jakiś kisielek na bobofrucie??
ma-rzena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 10:40   #3
jazzwoman
Przyczajenie

a mnie to ciekawi od strony mamy - co z piersiami - ja tam wiecznie ocieram się o zapalenie więc ta strona medalu mnie bardziej interesuje. poza tym mam problem z nocnym karmieniem o ile w dzień mała weźmie butlę to w nocy takiej opcji nie ma.
jazzwoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 17:18   #4
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Druciaczek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie!
Chciałabym odstawic swoja roczną córcię od cyca. I tu mam problem bo nie mam zielonego pojęcia jak top zrobic. Może wy macie jakies propozycje. Mała w ciągu dnia cyca nie potrzebuje ale do snu bardzo.
Proszę o pomoc!
Często się budzi mała na jedzienie?

Jeżeli podajesz jej w dzień np. kaszke/wode w butelce, to spróbuj w nocy jej również podać i zobaczysz czy da się oszukać.

Tyle przychodzi mi do głowy

Cytat:
Napisane przez jazzwoman Pokaż wiadomość
a mnie to ciekawi od strony mamy - co z piersiami - ja tam wiecznie ocieram się o zapalenie więc ta strona medalu mnie bardziej interesuje. poza tym mam problem z nocnym karmieniem o ile w dzień mała weźmie butlę to w nocy takiej opcji nie ma.
A ile ma Twoje dziecko miesięcy?Dużo masz pokarmu ?

Pamiętam,że jak moja miała ok.7-8 miesięcy, chciałam sam zakończyć karmienie, jednak mała dopominała się o cycusia i na dodatek piersi mnie strasznie bolały od nadmiaru pokarmu, więc nie zakończyłam karmienia.Jak mała skończyła 10 miesięcy to cycuś był tylko"dodatkiem"do jej jadłospisu, aż przyszedł taki moment, że nie zawołała cycusia i karmienie się skończyło a piersi nie bolały.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2008-02-02 o 23:25 Powód: post pod postem
kapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 12:45   #5
Druciaczek
Przyczajenie

Edytowane przez Druciaczek
Czas edycji: 2011-03-06 o 09:58
Druciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 22:47   #6
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Druciaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Bardzo dziękuje za pomoc co do jedzenia moja córka gdy miała 3 mc zjadła schabowego. Jadła wszystko a cycus był formą pieszczoty. Gdy postanowienie się we mne utwierdziło z dnia na dzien mała przestała domagac sie cyca. Może t brzmi smiesznie ale powiedziałam jej ze nadal ja kocham i mozemy sie przytulac całowac i szalec ale na cycusia jest juz za duza. Przyjęła to bo zrobiła papa moim piersiom. Dzis jestem bardzo zadowolna poniewaz przesypia noc nie budzi sie na picie <choc pierwsze 2 noce obudziła sie o 4 i 6> to teraz spi. Teraz rozmyslam jak pozbyc sie dziecka z łóżka. Dzieki i dzis juz wiem ze jak sie samemu nie jest w 100 % pewnym to nic nie pomoże a dziecku trzeba wytłumaczyc.
Pozdrawiam was wszystkie!
to chyba pomylka, co
6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości