|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
pytanie odnośnie drogerii - Bydgoszcz/Toruń
mieszkam w malym miasteczku ,w ktroym jest rossamn ,naturiaa pelno marketow i na tym koniec chcialam sie wybrac do Douglasa lub sephory do wiekszych miast ,teraz pytanie do as dziewczyny w ktroych z wymienionych wyzej drgoerii jest nawiekszy wybor perfum??? nigdy nie bylam w zadne znich i nie mam zielonego pojecia jak wyglada taki sklepik ,moj problem polega na tym ze chcialam prztestowac wiele perfum i i wkoncu cos wybrac i dla siostry i dla siebie ,a nie oplaca mi sie zamawiac probek z allegro bo co to jest 1,5ml? ,i jeszcze jedno pytanie czy w tych drogeriach daja probki perfum?czy tylko pryskaja na paseczki? jak w wiekszosci ,pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pytanie odnosnie drogerii
Jeśli nie byłaś jeszcze w takiej perfumerii to gwarantuję Ci, że w żadnej z nich nie zabraknie Ci zapachów do testowania przez co najmniej tydzień
![]() Moim zdaniem zaopatrzenie tych sklepów nie zależy od tego, że jest to np. Douglas, a nie Sephora, ale raczej od "oddziału", chociaż może dziewczyny mają dokładniejsze informacje. Czy dostaniesz próbki, czy nie to też zależy od personelu raczej. Poproś i przekonaj się. Na półkach są testery, możesz sobie psiknąć na nadgarstek, na blotterek czy gdzie tam chcesz, do woli. Spróbuj sobie wziąć fioleczkę i poprosić ekspedientkę o napsikanie z testera kropelki zapachu. ![]() Co do próbek z allegro - zawsze można powymieniać sie próbkami z wizażankami. Ja mimo wszystko czasami kupuję próbki... 1,5 ml oryginalnego zapachu w atomizerku to naprawdę nie jest mało do testów - jak bardzo mi zależy aby coś poznać nie waham się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obu perfumeriach testy odbywają się na zasadzie popsikania siebie lub bloterka. W Douglasie moze jest ciut wiecej zapachów ale nie licz na to ze dostaniesz próbki bez zakupów. W Sephorze jak pani będzie miła to uda Tobie się "wyprosić" 2 próbki (ok. 1 ml) bez zakupów. Generalnie próbki dostaje się po zrobieniu "większych" zakupów.
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
yola dziekuje za odpowiedz,Bydgoszcz albo torun tam sie wybieram ma nadzieje ze bedzie tam wystarczajaca ilosc perum
![]() a powiedz mi na jak dlugo ci starcza takie 1,5ml? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zamawianie próbek z allegro mimo wszystko nie jest takim głupim pomysłem, zwłaszcza wtedy gdy jakiś zapach wstępnie Ci się spodoba i chcesz się do niego przekonać na 100%.
Na próbki bez zakupów raczej bym nie liczyła, chociaż czasami jak panie sephorowe mają dobry dzień, któraś może Ci zrobi jedną lub dwie próbki ![]() Ceny są oczywiście wyższe w perfumeriach niż na allegro, chyba że trafi się promocja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Eanax hehe no dobre i cos
![]() ![]() MoniaK ale taniej niz na allegro to chyba nigdzie nie ma co? ![]() Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-02-03 o 13:28 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji EDYTUJ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na ile mi wystarcza próbka, nie umiem odpowiedzieć bo już nie pamiętam kiedy zużyłam całą.... można spokojnie wypróbować czy zapach Ci odpowiada, a potem posłać dalej w świat, wymienić na inną itp. ![]() A jakby używać stale to nie wiem.. hmm... na oko.... z 8 użyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj do wątku o kolekcjach (albo do wątku o pojemnościach), można sobie pooglądać jakie flakony mają dziewczyny najczęściej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sephora jest w Bydgoszczy w Galerii Pomorskiej i Realu przy Rondzie Grunwaldzkim. Moją ulubioną perfumerią jest Marrousia (nie sieciowa) w PeDeCie (CH PDT) na Starym Rynku, gdyż oprócz marek selektywnych (tych powszechnie dostępnych) jest także sporo niszówek z Quality. Zapraszam na perfumeryjne łowy do Torunia ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Według mnie wszystko zależy od....człowieka.Unikałaby m uogólnień--> W perfumerii X dają próbki,w Y niekoniecznie etc. Zdarzyło mi się być "hojnie" obdarowaną zrobiwszy zakupy za jakieś grosze, jak również nie dostać wiele kiedy zakupy poczyniłam na pokaźną kwotę.
Nie pracowałam nigdy w żadnej perfumerii,nie znam zasad jakie tam panują,ale doświadczenie pokazuje mi,że człowiek jest tutaj często decydentem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, że doszło do mnie, że Pomorska się zamyka, więc pewnie warto byłoby zajrzeć do tamtego Marionnauda - możliwe, że są atrakcyjne wyprzedaże. A Marrousia jest w BG, czy w Toruniu?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W Toruniu jest Super-Pharm a tam masz w promocyjnych cenach różne orginalne zapachy, aż żal nie kupić
![]()
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: pytanie odnośnie drogerii - Bydgoszcz/Toruń
Cytat:
![]() ![]() Marrousia jest w Toruniu na Rynku Staromiejskim (róg z Szeroką, na przeciwko pomnika Kopernika w Domu Towarowym Pedet na parterze). Cytat:
![]() Teraz jest sporo nowych promocji, byłem wczoraj aż się półki uginają ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.