|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak nie dac sie zmanipulować - wspollokatorka...
witajcie, wpakowalam sie w nieciekawy uklad i potrzebuje waszych rad jak z tego wybrnąć. Mieszkam w akademiku, cale pierwsze polrocze przemieszkalam tylko z jedna wspolokatorka, nazwijmy ja Ania. Bylo naprawde dobrze, potrafilysmy sie dogadac, nie bylo wiekszych konfliktow.
Od nowego roku dokwaterowali nam jeszcze jedna osobe, nazwijmy ja Ewa. Poczatki bardzo trudne, bo miala inny tryb zycia, przyzwyczajenia (ta nauka w nocy ![]() Ostatnio mialam troche klopotow, plus PMS, wiec zrobilam sie podminowana, pod nieobecnosc Ewy wdalam sie z Ania dyskusje o niej, konkretnie o tym ze nie wynosi smieci i rozrzuca sztucce, pech chcial ze obgadywana weszla w trakcie mojej kwestii ![]() na razie ignoruje takie 'podpuchy' ale boje sie ze sprawa przyschnie i znow bedzie tak samo. Dodam ze traktuje dziewczyny podobnie, nikogo nie alienuje a tu sie zaczyna walka o jakies wplywy, kontakty, jak to zwykle bywa w trzyosobowych pokojach. Jak to rozladowac zeby byc fair wobec obydwu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak nie dac sie zmanipulować - wspollokatorka...
Wydaje mi się,że Ania jest zazdrosna o Twoją znajomość z Ewą i dlatego teraz wraca do tego obgadywania...Nie potrafię Tobie nic doradzić-sama mieszkałam z 2dziewczynami,wprawdzie w mieszkanku,ale sytuacja była taka,że każda obgadywała z tą drugą "tę trzecią",czyli wszystko było wyrównane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
po prostu postaw sprawę jasno. nie chcesz obgadywać Ewy i tyle. i wszelkie rozmowy na ten temat ucinaj. jak nie dasz się podpuszczać, to Ania najprawdopodobniej sobie odpuści. jeżeli lubisz je obie, to rozmawiaj na tematy neutralne, może spróbujcie coś porobić we trójkę, jakieś wyjście do baru, na zakupy, do kina.
w ogóle to nie za bardzo rozumiem takie sytuacje. najlepiej od początku stawiać wszystko jasno niż później mieć problem, że się kogoś obgadywało. a jak się nie ma odwagi, żeby komuś coś powiedzieć, to się milczy. bo w takich układach mieszkaniowych, to bardzo łatwo namieszać, a potem niezbyt miło się robi i człowiek się męczy.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To mi przypomina sytuację mojej koleżanki. Tyle ze ja byłam tą trzecią- którą moja koleznka poznała na uczelni. Jej współlokatorka była na tyle zazdosna o nasza znajomość( mimo tego ze studiuje na innej uczelni) ze zaczeła robić jej awantury o dosłownie jeden nieumyty tależ, o rozsłonięte zasłony. Cięzka sprawa... Ja bym usiłowała je ze sobą poznać. I dajej nie dawała się podpuszczać... Może kiedy się poznają to bedzie lepiej?? Po za tym postraj się niedopuscić do sytuacji w której Ania bedzie zazdrosna zeby tego nie pogorszyć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.