|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Hydraphase Texture Legere La Roche Posay-proszę o opinie
Witajcie. Mam zamiar kupić ten krem, czytam opinie na wizażu ale nie wiem jak to jest w końcu z tym kremem, świeci się po nim buźka czy jednak matuje cerę?
proszę o opinie |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Hydraphase Texture Legere La Roche Posay-proszę o opinie
nie matuje i nie natłuszcza.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie świeci się, ale też i nie matuje. To bardzo lekki preparat, wchłania się błyskawicznie, nie zostawiając śladu na skórze. Dla mnie już zdecydowanie zbyt lekki
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ok, dziękuję za odpowiedzi
W takim razie co w zamian proponujecie??? Chodzi mi o solidne nawilżenie skóry ale bez nadmiernego wydzielania sebum.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na swojej skórze przekonałam się, że solidnego nawilzenia nie uzyskasz dzięki lekkim emulsjom, niestety...
Z tych lżejszych możesz spróbować aquasource biothermu lub lieraca sequisimo /dla nadwrażliwców zbyt perfumowany/ Ale może cięższy kaliber? Coś co ma gęściejsza konsystencję? np hydrain2 dermedica, physiogel, hydraphase rich lrp, albo coś z aven? Sprawa pobudzania sebum jest indywidualna, warto sprawdzić jak reaguje akurat Twoja cera- mnie nie szkodzi np hydrain2 a po lżejszym w konsystecji vita capilari erisu muszę się leczyć...natomiast krem hydraphase legere to w ogóle mgła, nie skutkująca u mnie żadnym długotrwałym ani dogłębnym nawilżeniem.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja problem przesuszonej skóry rozwiązałam stosując dwa preparaty. Na dzień rewelacyjnie nawilżającą i świetnie matującą emulsję Estee Lauder Clear Difference Advanced Oil-Control Hydrator, a co drugą noc aplikowałam Physiogel. Podziałało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

W takim razie co w zamian proponujecie??? Chodzi mi o solidne nawilżenie skóry ale bez nadmiernego wydzielania sebum.