|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
saczenie sie wod płodowych
dzisiaj mialam tak ze cos mi tam plywalo nieby nie duzo i nie caly czas tylko jak np.wstalam i chodzilam ale nieiem czy to mozliwe zeby to juz mi wody odchodzily??
Boje sie tym bardziej ze mam miec cesarke i niewiem jak to bedzie jak nagle sie zacznie.Czy dzidzius jest bezpieczny w takiej sytuacji-jutro mam isc do lekarza dopiero |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: saczenie sie wod płodowych
powiem tak.... tez sie martwilam ale wiem jedno od lekarza nie wiem w ktorym tyg ciazy jestes ale ja jestem w 33 i tez myslalam ze wody..
pod koniec ciazy wydzielina jest rozcienczona bardzo to normalne tak mi lekarz powiedzial i moze sie wydawac ze niby wody ale jesli kolor zabarwienia jest melcznawy.. albo wodnomlecznawy to uplawy po prostu... a wody wyciekaja na lezaco glownie na stojaca powinno byc wrecz przeiwnie bo dzidzia opada w dol i zatyka ujscie wod... do jutra mysle ze nic sie nie stanie jak pojdziesz do lekarza ale jesli to nie cieknie coraz czesciej i mocniej to mysle ze to wlasnie uplawy chodz lekarzem nie jestem mialam ten sam problem na usg wyszlo z wody sa ok...
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja radze w razie watpliwosci zglosic sie do szpitala , tam mozesz poprosic o sprawdzenie czy to sa wody czy moze zwykla wydzielina .Mozesz dac im wkladke lub podpaske i oni to powinni sprawdzic .
Ja jestem teraz w 36 tc , w 32 tyg zaczelam sie u mnie pojawiac dziwna wydzielina , mowilam o tym mojej poloznej ( jestem w UK i zamiast gina zajmuje sie mna polozna ) ona stwierdzila ze to normalne i mimo iz zglaszalam jej to kilka razy nie reagowala , prosilam mojego lekarza rodzinnego o skierowanie do ginekologa to babka mnie wysmiala , mowila ze w ciazy nie wolno badac ginekologicznie bo to naturalny dla kobiety stan i nie mozna ingerowac ( to samo mowila jak mialam skurcze w 23 tc i musialamleciec do Polski zeby mnie zbadal lekarz ![]() ![]() ![]() Tak ze naprawde dziewczyny w razie watpliwosci nie zastanawiajcie sie tylko idzcie do szpitala lub dzwoncie do lekarza bo tu chodzi o zdrowie a moze i zycie waszych maluszkow . Pozdrawiam i zycze zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
pojechalam 20.01 do szpitala zeby to sprawdzili i to byly wody-odrazu mnie wzieli na cesarke i mam teraz sliczna corcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
gratulacje
grunt ze wszystko juz dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ciesze sie ze wszystko sie dobrze zakonczylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.