|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dobra relacja z kolegą
Pracuję z kolegą, z którym najpierw bardzo słabo się rozumieliśmy, a teraz od kilku miesięcy wprost przeciwnie. Ja zawsze byłam zwolenniczką traktowania pracy jako pracy, znaczy bez szukania przyjaciół i dramatów, raczej czysty profesjonalizm a potem dom i życie osobiste. Ale między tym kolegą a mną wykształciła się przyjaźń i zaufanie. Oboje jesteśmy "mocno dorośli", zdecydowanie nie tuż po szkole. On ma rodzinę.
Bardzo go lubię i gdyby nie jego rodzina to pewnie bym była nim zainteresowana. Ale właśnie: rodzina. Więc jestem bardzo profesjonalna i zdystansowana, pilnuję się, żeby zachowywać się względem niego dokładnie tak, jak zachowuję się wobec innych współpracowników. I to działa. Nie flirtujemy, jesteśmy dobrymi kolegami, którzy mogą na sobie polegać. Ale na poziomie emocjonalnym jesteśmy sobie bliscy i bardzo dobrze się rozumiemy. Uwielbiam z nim rozmawiać. I niestety czuję, że mnie to blokuje. Myślę o nim zbyt dużo. Teraz rozważam zmianę pracy, która robi się nieznośna, ale mam wrażenie, że podświadomie traktuję relację z nim jako argument za zostaniem i przeciwko szukaniu nowej roboty. Co zrobiłybyście w takiej sytuacji? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dobra relacja z kolegą
A co niby masz zrobić? Facet ma rodzinę, a wy jesteście kolegami. Koleżeństwo można utrzymać również przy zmianie pracy, przy czym Ty wiesz, że to koleżeństwo nie przetrwa.
|
|
|
|
|
#3 |
|
nieprzyzwoita
|
z Twojej strony zdrcydowanie nie jest to już koleżeństwo. wkręciłaś się w typa, zmień pracę, bo bedzie jeszcze gorzej.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżeństwo można utrzymywać poza pracą, ale on już dla Ciebie chyba jest kimś więcej niż kolegą. Mnie też kiedyś fajna ekipa trzymała kilka miesięcy w słabej pracy, ale to nie wystarczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
Animal Liberation
|
Jeżeli dobrze Ci się z nim rozmawia to rozmawiałabym nadal, ale uważała żeby ta rozmowa nigdy nie wchodziła w podejrzane rewiry, zastrzeżone dla chłopaka lub rodziny. Z faceta można zrobić kolegę i tylko kolegę, ale trzeba jasno dać do zrozumienia, że nic więcej z tego nie będzie chociażby z Twojej strony. Ja bym nawet wymyśliła sobie chłopaka /narzeczonego i zachwycała się przy tym koledze, jaki ten mój chłopak wspaniały, że mam świetny związek i go na pewno nie zniszcze.
Sama tak robię, mówię przy moich kolegach o swoim związku, wyczekiwanych zaręczynach, tylko że w moim przypadku to prawda (naprawdę mam wspaniałego chłopaka i tylko z nim chcę mieć rodzinę). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2023-07-05 o 11:49 |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale po co zmyślać głupoty? Nie rozumiem dawania mu do zrozumienia, że nic z tego nie będzie podczas gdy granica jest już dawno postawiona i to przez niego
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
Animal Liberation
|
[1=25b2a07661c38f1fbeb6ed1 b51a706f49250c239_6721770 231591;89620852]
Ale po co zmyślać głupoty? Nie rozumiem dawania mu do zrozumienia, że nic z tego nie będzie podczas gdy granica jest już dawno postawiona i to przez niego [/QUOTE]No i bardzo dobrze, że wspomniany osobnik postawił granicę Autorce, ale ona sama powinna mocno też te granice postawić i absolutnie ich nie przekraczać. To jest możliwe, trzeba sobie zrobić hierarchię wartości i trzymać się tego jak Dekalogu, a jeżeli pójdzie coś nie tak, to wtedy pozostaje tylko ewakuacja jak najdalej od faceta (gdyby np był nachalny i nie zrozumiał odmowy, choć myślę że tutaj nie ma takiego zagrożenia).Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.