|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Szok u fryzjera!! pomocy
LAski
czy jak na ten kolor http://www.fotka.pl/profil/Gieniusiaa/ który jest na drugiej fotce nałoże farbe ciemny blond albo średni, to mi chwyci i wyjdzie jasny brązik?? poszłam do fryzjera żeby mi pasemka zrobiła blond. i nie rozumiem dlaczego dla kogos blond to zaraz ten najjasniejszy!! i teraz mam siwe włosy : bo mi nakładała na brąz. wyglada to smiesznie taki braz i białe a wreecz kiczowato i mysle nad kupnem jakiejs szamponetki. chcialabym przyciemnic ale troszke tak do średniego blondu. co wy mi radzicie hmmm? Edytowane przez ciasteczko 19 Czas edycji: 2008-02-06 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szok u fryzjera!! pomocy
Nie pytano Cię o kolor, jaki chcesz uzyskać?
Jeśli chcesz zmienić kolor pasemek, wystarczy nałożyć farbę/szampon jedynie na te partie. Musisz pamiętać, że z rozjaśnionych włosów kolor wypłucze się dość szybko i zabieg trzeba będzie powtórzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i boje sie że jak np kupie farbe sredni blond to pasemka zmienia sie na sredni blond a reszta tego brazu sie ruda zrobi ; / |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no ejj nikt wiecej nie pomoze :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
szamponetka nie rozjasni ci zafarbowanych, brązowych włosów (tak sądzę)...
ale cię fryzjerka załatwiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że pytam , ale czy możesz dodać zdjęcie?
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aparatu nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Spróbuj nałożyć szampon np. Casting na całą czuprynę, ciemne włosy na pewno koloru nie złapią, za to jaśniejsze uzyskają interesujący Cię odcień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
może idź do fryzjera zrób balejaż z ciemnych kolorków...
nie znam sie za bardzo, ale może to byłoby dobre wyjście ? ps. fajny fryzjer :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Musisz wybrać kolor jaki Ci odpowiada. Nie doradzę nic więcej, nie widząc Twojego zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dobra stało sie
ale czy moge isc jutro do innego fryzjera? Po pierwsze to mi głupio troche jak on sie dowie że to wczoraj taka masakre na włosach miałam bo to widac że świeże a po drugie czy nie odesle mnie do domu bi powie przyjsc później bo włosy nie moga codziennie byc farbowaNE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Powinnaś odczekać z 2 tygodnie, włosy rozjaśnione wymagają regeneracji, a kolejny zabieg może je zniszczyć i fryzjer faktycznie może poprosić o przyjście w późniejszym terminie, gdyż na świeżo rozjaśnionych włosach nie będzie mógł zagwarantować zadowalającego Cię koloru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
to jutro skocze po szamponetke
jakis blond napewno gorzej chyba juz byc nie moze niz jest Nie wyjdzie mi na jasnym blondzie rudy, jesli nałoze szamponetke blond średn?i własnie fotki znalazłam na necie ktore najlepiej oddaja faktyczny kolor moich włosow, oto one. http://www.fotka.pl/profil/serduszko177/ ( druga fotka) albo http://www.fotka.pl/profil/Gieniusiaa/ (2 i 8 fotka) mysle że to nic złego że tak pokazuje. Edytowane przez ciasteczko 19 Czas edycji: 2008-02-06 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
podibjam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A powiedziałaś fryzjerce jaki dokładnie chcesh kolor?? ja zawsze wybierałam na tabeli odcieni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Z tymi szamponetkami w sumie bywa róznie. No ale można sprobowac nałożyc na włosy- to te rozjaśnione moze sie przyciemnią. Bo naturalne nie powinny złapać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja kiedyś chciałam przyciemnić farbowane blond włosy i zamiast średniego blondu wyszedl czarny! Który na dodatek tak się wgryzł że pomoglo tylko ścięcie, bo w ogóle się nie wypłukiwał.
Zabieg robiłam u fryzjera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Współczuję, też mnie tak kiedyś fryzjerka załatwiła. Białe paski na ciemnobrązowych włosach, koszmar. Ja nie czekałam, następnego dnia kupiłam sobie Casting w odcieniu kasztan (w desperacji chciałam wrócić do poprzedniego koloru) Włosów brązowych mi nie chwyciło, a a białych miałam fajne kasztanowe pasemka, dostałam dużo komplementów za ten wyczyn, wszyscy chciali wiedzieć jaki fryzjer mi takie cudo zrobił, he,he
![]() Radzę Ci nie czekać, po co masz straszyć ludzi i źle się czuć. Jeśli chcesz taki efekt jak ma Adriana Lima na tym zdjęciu, to kup Casting w odcieniu ciemny blond, na pewno tych brązowych Ci nie chwyci i z pewnością będzie Ci lepiej niż obecnie. A włosom po szamponie tonującym nic się nie powinno stać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.