|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
porod w usa
zalozylam ten watek na "Emigrantkach" ale mysle ze tu bardziej sie przyda...
niedawno urodzilam w usa coreczke i sporo nerwow i stresu zajelo mi zalatwienie ubezpieczenia dla siebie i malenstwa a bez tego niestety za kazda usluge medyczna trzeba zaplacic, a ceny sa naprawde wysokie, wiec jesli ktoras z was jest w podobnej sytuacji to chetnie sluze rada
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: porod w usa
hej mam pytanie; jak wspominasz swoj pobyt w szpitalu tutaj?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
a ja moge powiedziec ze nie zgadzam sie z tym ze wszystko duzo kosztuje itp. ja jestem w ciazy i mnie nie kosztuje nic. od dnia gdy ginekolog powiedzial ze jestem w ciazy wszystkie oplaty przestaly mnie interesowac, dostalam ubezpieczenie bez proboemu i nic nie place! pozatym dostalam jeszcze od nich na jedzenie dla siebie, a pozniej dostane na maluszka. Tak wiec uwazam, ze lepiej tu traktuja niz w PL. W jakim miescie mieszkasz?
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie. Moze ktoras z was ma juz podobne doswiadczenie za soba....
Rodze w lipcu w USA, w sierpniu wracam na stale do Europy, wiec w czasie przeprowadzki moj synek bedzie mial miesiac. I teraz tak, wiem ze niektore szczepienia daje sie w 3 porcjach, jedna po urodzeniu zaraz a 2 pozostale po paru miesiacach jakos. Jak to wiec bedzie ? Czy w Stanach i w Europie sa te same szczepionki ? No bo jak go tu zaszczepia jedna szczepionka, to potem musi chyba kontynuowac szczepionka takej samej firmy, nie ? A moze nie ma to znaczenia ? jezeli ma, to czy moge tu wykupic calosc szczepienia i przewizc do europy, czy co robic ? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Kama_11 np. w nowym jorku ubezpieczenie zawsze pokrywa ci wszystko, bez wzgledu na twoj status emigracyjny
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaolinait, a do ktorego szpitala chodzisz?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
bede wdzieczna za wszystkie informacjie na temat ubezpieczenia MEDICAID w NY, jestem w 12 tyg. do chwili obecnej nie bylam jeszcze u ginekologa. Prosze o podpowiedz jak zalatwic to ubezpieczenie jakie dokumenty beda mi potrzebne itp.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Woodhul ![]() asiunia1979, z jakiej czesci ny jestes?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.