|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Tabletki- czy mogą to być skutki uboczne?
Hej
![]() mam pytanko, biorę pierwsze opakowanie moich pierwszych tabletek w życiu- i dzisiaj wezmę 8 tabletkę, mniej więcej od 2 jest mi czasami niedobrze, i mam bardzo słaby apetyt, bywa też lekkie zmęczenie i ból głowy. Czy może być to spowodowane zmianami w moim ciele i tym, że organizm musi się oswoić z tabletkami? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki- czy mogą to być skutki uboczne?
Oczywiście że może, choć nie musi. Zanim organizm sie przyzwyczai do nowej dawki hormonów to minie troche czasu. U mnie pierwsza porcja tabletek w życiu wywoływała nawet mdłosci przez długi czas, bóle i zawroty głowy, zmęczenie. Lekarz stwierdził że jesli jest to jakoś wybitnie dokuczliwe to może mi zmienić na inne tabletki o mniejszej ilości hormonów. Zmieniłam bo musiałam w szkole jakos funkcjonować. I poskutkowało. Kolejne przyjełam dosyć łagodnie choć nie rewelacyjnie ale po 2 opakowaniach było super. Do te jpory, choć zmieniam co jakis czas tabletki nie mam żadnych dolegliwości.
Nie wiem jak u ciebie ale moze warto zmienic jesli te dolegliwosci bedą sie nasilać lub trwać dosyć długo. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki- czy mogą to być skutki uboczne?
u mnie było tak samo, głównie miałam mdłości i bole żołądka. Przeszło po drugim opakowaniu. Właśnie biorę trzecie i wszystko gra. Mój lekarz powiedział mi że jak po tym drugim opakowaniu nic mi nie przejdzie to będziemy zmieniać.
Poprostu daj się organizmowi przyzwyczaić. pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.