|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() dłuuugi okres przy tabletkach?=(
witam,
moj problem wygląda następująco: biore tabletki od prawie roku i zawsze okres kończyl mi się mniej wiecej w dniu brania kolejnej paczki (ewentualnie dokańczał się nastepnego dnia rano) już 3 dni temu powinien sie zakończyć a tym czasem- mimo brania tabletek z nowe paczki jest intensywny ;((( o czym to moze świadczyc? =( z góry dziękuję za jakąkolwiejk odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dłuuugi okres przy tabletkach?=(
Moze trzeba by zmienic pigulki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no nie wiem - tyle miesięcy byłyby dobre i nagle nieprawidłowości?
![]() strasznie bym żałowała bo to są Novynette czyli te ze słabszych no i zero efektów ubocznych wczesniej nie było- a działały!=( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na twoim miejscu poszła do ginekologa, żeby sprawdził, czy przypadkiem coś innego niż hormony powodują tak długie krwawienie.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
i tak bywa ,ja po 1,5 roku mialam powazny skutek uboczny i musialam przerwac branie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę tabletki i właściwie dostaję okres w tym samym czasie co miesiąc, ale raz dostałam o jeden dzień wcześniej. Byłam wtedy na urlopie, a dodatkowo przyplątało mi się przeziębienie z gorączką. Co do długości krwawienia podczas przerwy, to różnie bywa. Czasem trwa tyle samo, czasem kończy się dzień wcześniej lub później niż zwykle.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
ja miałam podobnie i się okazało że dłuższe i mocniejsze okresy sygnalizowały że trzeba zmienić tabletki na takie z większą ilością hormonów. organizm się z wiekiem zmienia.....zresztą teraz też jestem w podobnej sytuacji
![]()
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() to znaczy że stały się juz za słabe??? bo mam wykupione na zapas (zawsze tak robie ![]() ![]() czy może moglabym- tylko uwzgledniając dłuższe okresy? <co> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Może niekoniecznie. spytaj lekarza może jest inna przyczyna. ja teraz czekam aż będę mogła zrobić badania hormonalne żeby sprawdzić co się tam u mnie dzieje i będę dobierać inne.
ale też tak miałam że na początku rewelecja lekkie 3-4 dniowe bardziej plamienia niż krwawienia, a po jakimś czasie zmiana i krwawienia z miesiąca na miesiąc stawały się tak obfite jak przed rozpoczęciem przyjmowania pigułek.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.