![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Abonament czy karta????
Prosze abyście wyraziły swoje opinie co bardziej pozytecznego telefon na ABONAMENT czy KARTĘ? Ja mam w tej chwili na kartę , mam chrapkę na jakichś fajny nowy telefonik i nie moge sie zdecydować. Może cos zaproponujecie ( jesli chodzi o abonament)? W której ofecie sa fajne telefony?
Będę wdzięczna za poradę - zostać prze karcie (ORANGE), czy skusić sie na abonament? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Abonament czy karta????
Ja mam telefon na abonament w Plusie. Już prawie 3 lata (w styczniu koniec
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przez cztery lata miałam abonament w erze, teraz mam karte i jetem bardziej zadowolna ztego faktu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam telefon na karte od 3 i pół roku. Nigdy nie miałam telefonu na abonament i nie chce. Telefon na karte ma dla mnie 1 wielką zalatę - kontroluję to ile wydaję(zawsze mogę zadzwonić na infolinię - u mnie *111 - ile mi kasy pozostało i czy mogę szaleć czy juz powinnam się ograniczyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Khem a w jakiej masz sieci? bo ja dopiero zaczynam moją przygode z telefonem na karte i nie wiem gdzie mam sprawdzic sobie ile mam jeszcze na karcie (mam ere)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jestem za kartą- pełna kontrola wydatków, żadnych zobowiązań.
abonament ma dla mnie tylko jedna zaletę- nie przerwiesz jakiejś ważnej rozmowy znienacka, gdy skońcy sie karta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu się pojawia problem ![]() ![]() Kiedyś rozpatrywałam możliwośc zmiany sieci(zmieniałam wówczas telefon) i jakoś najmniej spodobała mi się oferta Simplus'a ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
czyli karta górą ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
to zależy dla kogo ma byc ten telefon...jeśli dla osoby, która ma stałe dochody to moim zdaniem wygodniejszy jest abonament. Ja jestem w Orange (choc juz niedługo na szczęście) i mam abonament za 50 zl brutto. stara nazwa to jedna idea 50. często nie wygaduje tych minut (0,75 gr = ok 67 minut, 1 minuta zamienna na 4 smsy), więc rzadko miedy płacę więcej. Oczywiscie "kartowe" telefony też mają fajne promocje, 1 grosz za minutę w ktorejs tam sieci). Jestem jednak za abonamentem
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
tez sie zastanwawiam własnie nad orangem hmmmmmm moze tez sie na nich skusze ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widze jak oszczedzam dzieki swojakom, kiedy przy dzwonieniu (smsowaniu) odlicza mi z konta normalnie pieniazki (bez znizki), po czym raz na jakis czas przychodzi sms 'rabat za swojaki,wylacz i wlacz telefon' - po wlaczeniu na koncie czesto przybywa 4 zlote czy cos w tych okolicach (a to juz 400 dodatkowych smsow ![]() jak dla mnie jeszcze nic nie przebilo simplusa wiec nie zmieniam (tylko podkreslam - oplacalne, jezeli ma sie znajomych w simplusie, czy tak jak ja ta jedna osobe do ktorej glownie wychodza polaczenia); a polaczenia do innych sieci wcale nie sa takie astronomicznie drogie (trzeba sobie sprytnie wybrac najbardziej oplacalna taryfe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tak tak-a to warto aktywować sobie pakiet 25 minut (zamiennych na 100 sms-ów) za ok. 7 zł, minuty te moga być wykorzystane w sieci era lub na stacjonarne. Aby aktywować trzeba wpisać *122*1# i nacisnąć słuchawkę jakby sie chciało dzwonić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a ja mam abonament w idei - orange i bardzo sobie chwalę, jestem zdania, że jeśli ktoś jest w stanie kontrolować swoje wydatki przy telefonie na kartę to tak samo jest z abonamentem. Przez 7 lat miałam telefon na kartę, ale bardziej dla mnie praktyczny jest abonament. Tu też możesz łatwo kontrolować wydatki, chociażby sprawdzając ile bezpłatnych minut masz jeszcze do wykorzystania. Naliczanie sekundowe to standard więc połaczeń możesz wykonać sporo. Łatwo możesz zmienić też abonament w razie gdy powstaje nowa oferta. Do tego po wykorzystaniu minut z abonamentu dzwonię do mojego TZ za darmo tak więc czasem się zdarza, że potrafię w ten sposób zaoszczędzić nawet 200 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mam hm....niby w orange albo i nie nie wiem ..z reszta zasady działania i tak są takie same...niby abonament ale jednak place na poczatku miesiaca 50zl (bo akurat wziełam tą opcję) i mam to do "wygadania" czyli niby jak na karte ale:
1. nie muszę biegać za karta i jej aktualizować czy jakoś tak 2. jeśli wygadam ponad 50zl to po prostu przyjdzie więcej do zapłacenia na następny miesiąc a nie koniec kropka bo wtedy z regóły trzeba gdzieś zadzwonić (taka złośliwość rzeczy martwych) 3. kontroluję moje saldo albo przez internet albo dzwoniąc pod jakiś tam numer (korzystam z neta więc nie wiem jaki to numer po prostu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja mam na abonament i chwalę sobie (bo płacą go rodzice
![]() Ile bezpłatnych mi zostało też mogę sprawdzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ERA : 1) *101# i przyciskasz zieloną słuchawkę - po krótkim czasie [kilka sekund] dostajesz wiadomość z stanem twojego konta [bezpłatny] albo: 2) 9898 - pod ten nr dzwoni się aby uzupełnić konto, ale zawsze na początku gość mówi ci ile masz na koncie, więc można tez skorzystać z tego sposobu [bezpłatny] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedna zaleta karty: brak dodatkowych kłopotów w razie kradzieży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]()
JA znowóż mam taką sytuację, ze mój TŻ jest obecnie w Anglii i pisząc do niego sms-yz karty płacę teraz 20gr a słyszałam,że w abonamencie kosztować mnie to będzie 60gr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej! ja mam telefon wzięty w Plusie tzw. Mixa...porażka totalna...podpisałam umowę na 30 doładowań...cóż płacę jak za "zboże" mam 30 gr. za sms-a-mój TŻ ma Heyach więc płacę..trudno...a za rozmowy to już w ogóle szok bo mam 1,60 za minutę..porażka ale cóż jak podpisywałam umowę to bylam "chora" na telefon który był akurat za 1zł. a teraz zmądrzałam i nigdy nie popełnię tego błędu..i niewolno taryfy zmienić..cóż...pożyjemy zobaczymy-męczę się już z nim rok...i jestem dopiero w połowie...po przeliczeniu ten teklefon na który "zachorowałam"(któreg o już nie mam bo mi się zepsół i musiałam go sprzedać)będzie mnie kosztować 900 zł...i co wy na to? dziwczyny zastanówcie się 2 razy zanim zdecydujecie się na telefon w Mixie lub na abonament. Ps. w różnych sklepach można kupić telefony na raty już
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja miałam abonament w Ideii Mix, płaciłam ok.25 zł miesięcznie umowe podpisałam na dwa lata i..... super ze mi się już kończy
![]() Na razie wyleczyłam się z abonamentu płaciłam 1,20 za minute połączenia 29 gr sms i nawet nie miałam sekundowego naliczania ![]() I dziś byłam w Orange i przeszłam na kartę, przynajmniej nie jestem związana już z nimi, nie biegam płacić abonamentow i rezyguje kiedy chce, mam pieniądzę to kupuje kartę nie mam- nie kupuję ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mi się baaaardzo podobają telefoniki z klapeczką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie karta ....
po pierwsze i najważniejsze nie potrafię się kontrolować i ograniczać więc karta jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem .... nie mam żadnych comiesięcznych zobowiązań w postaci rachunków do zapłacenia i takich tam .... z ładowaniem nie ma żadnych problemów (przynajmniej ja do tej pory ich nie miałam) ładuję za tyle za ile jest mnie akurat stać w danym momencie ..... nie mam kasy to nie ładuję karty .... i tyle ... dla mnie telefon na kartę to idealne rozwiązanie i chyba nigdy nie zdecyduję się na abonament - nawet jakby były jakieś super - hiper promocje ....
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja miałam najpierwna kartą, potem skusiłam się na abonament i teraz znowu wróciłą do karty. nie mam przynajmiej niespodzianek tyupu - ojej skąd taki duży rachunek - co przy abonamencie mi się zdarzała (chociaż miałam darmowe minuty). ogólnie to karta wychodzi mnie znacznie taniej bo za abomament + rachunki placiłam ponad 70 zł miesięcznie a teraz płace ok. 50 zł na dwa miesiące i raczej nie dwonie mniej. a i mam telefon w heyah
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
oj coś mi się wydaje, ze pozostanę przy karcie-ewentualnie uściółam sobie i kupię nowy telefonik?
![]() ![]() to pogadajmy moze o telefonach- na co jest teraz MODA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja jestem 3 rok w Erze i nie narzekam abonament płacę ok 40 zł, mam 70 min i jeszcze jakieś minuty ekstra i 10 z Ery premii i sekundowe naliczanie, i powiem szczerze że mnie to bardzo odpowiada. MOj TŻ wkurza się co miesiąc na mnie bo np. ostatni przenieśli mi 24 minuty i tak jest zawsze, a on zawsze ma tych minut za mało. Co więcej z domowego juz prawie nie dzwonię, wszystkie sprawy załatwiam przez kom. Fakt, że ja uważam, że należy gadać krótko i na temat, a nie o dupie maryni za przeproszeniem, przez 10 min.
Ale powiem że moj TŻ ma telefon na firmę i przygotowują beznadziejne oferty. Strasznie się na nich wkurza, ale nie chce zmienić numeru, jest z Erą odkąd powstała i wydaje mi się że takich klientów powinno się wynagradzać. Jakkolwiek ja się cieszę, bo nie dość, że mam niewysoki abonament to sporo minut i mogłam wziąść dla mamy Nokie za 20 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.