|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
butik "Aśka" w Ziel.Górze z sukniami ślubnymi - OSZUKUJĄ!!!
Nie polecam wizyty ani zakupów w salonie „Aśka” na ul. Przy Gazowni, ponieważ mam złe doświadczenia, po tym jak próbowano mnie tam oszukać. W tym salonie kupiłam nowiutką suknię ślubną a potem oddałam ją w komis, tzn. suknia miała zostać wystawiona na wypożyczanie. Gdyby ktoś ją wypożyczył mi miało zostać zwrócona kwota stanowiąca połowę ceny jej wypożyczenia. Za każdym razem gdy dowiadywałam się w sprawie mojej sukni, okazywało się że nikt jej nie wypożyczył a właścicielka zapewniała, że pamięta o nas, co więcej ciągle pamiętała gdzie pracuję ja i mój mąż. Po półtora roku zdecydowałam się suknię odebrać, i wtedy okazało się, że jest przerobiona. Z tyłu zamiast zapięcia na zamek było zapięcie na haftki ze wstążeczką. Gdy odnieśliśmy suknię do sklepu po 3 dniach usłyszeliśmy w sumie trzy różne wersje tego co się działo z moją sukienką przez ten czas:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: butik "Aśka" w Ziel.Górze z sukniami ślubnymi - OSZUKUJĄ!!!
A jaki jest cel w tym by pierwszy Twoj post na wizażu był negatywny i oskarżający kogoś tam..?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jestem przekonana, że takie rzeczy dzieją się w wielu komisach, które zajmują się sprzedażą i wypożyczaniem sukien ślubnych jednocześnie. Dlatego ja swojej sukni nie zostawiłam w komisie, tymbardziej że mieszkam za granicą, i nie byłabym w stanie tego jakkolwiek skontrolować.
Bo przecież żadna z nas nie ma siły ani zamiaru biegać do komisu raz w tygodniu by sprawdzić, czy ich suknia jest w stanie nietkniętym...
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei słyszałam od znajomej o takim przypadku, że suknia, która została w pewnym miejscu oddana do komisu na sprzedaż była notorycznie wypożyczana. Jej właścicielka przychodzi któregoś dnia sprawdzić jak stoi sytuacja, spytać czy były jakieś chętne, a po sukni ani widu ani słychu, właśnie jakaś panna miała ją lada dzień zwrócić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To jest dokładnie to o czym pisałam. Ja oddając suknię do komisu spisałabym umowę do której jako załącznik dołączyłabym zdjęcia mojej sukni, oraz jej aktualne wymiary oraz opis wszelkich ewentualnych uszkodzeń. Umowa w dwóch kopiach. W umowie oczywiście, że nie zgadzam się na wypożyczanie sukni, a jak tak, to jaki % z tego idzie do mojej kieszeni.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
szczerze, to zalogowałam się na tym portalu tylko i wyłącznie po to by napisać to co napisałam, bo cholernie wkurza mnie to, że babka, która jest właścicielką większości sklepów z sukniami ślubnymi w moim mieście tak oszukuje swoich klientów. może dzięki temu będzie miała ich mniej. I hope that.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.