![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zbiór kosmetyków w Twojej łazience
Zastanawiam sie czy tylko ja mam taka szajbe na kosmetyki. Stale cos kupuje mimio iz w domu mam juz podobny kosmetyk i oby jednen. Mam w domu około 10 maseczek do twarzy, 5 balsamow do ciała, kilka balsamow do wlosow, samoopalczy, conajmniej 5 podkładow, antycellulitis okolo 4-5 a kremow do twarzy chyba ze 7... To jest chore. Nie moge nic wiecej kupic jesli nie zuzyje tego wszystkiego czyli przez najblizsze 3 lata. Tez tak macie?
Na szczescie tylko kosmetykow tyle kupuje w ciuchach potrafie zachowac umiar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbiór kosmetyków w Twojej łazience
Już tak nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie mam takich problemów
![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
kupuje zgodnie z potrzebami-zwykle mam jedenbalsam do ciala, jeden szampon, jedna odzywke...nastepne kupuje dopiero wtedy, kiedy te co mam sie skoncza.
samoopalaczy, srodkow przeciw cellulitowinie uzywam. maseczki kupuje najczesciej w saszetkach-tez wg potrzeb. jesli chodzi o kolorowke zwykle mam jeden podklad i jeden tusz do rzes i tez kupuje nowe, dopiero, kiedy te co mam sie skoncza. nie wiem co bym robila z 5 podkladami, czy tuszami do rzes-stracilyby waznosc zanim bym je zuzyla. cieni do powiek mam wiecej, chocia tez nie jakies zawrotne ilosci-pozbywam sietych, ktorych nie uzywam. nie jestem jakims specjalnym kosmetycznym maniakim. i tak zajmuje cala toaletke, a moj TZ...ma skromna poleczke w szafce z lustrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja tez tak mam
![]() z tym ze nie na wszystkie kosmetyki-balsamy do ciala moge kupywac codziennie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
zielony stworek
|
Nie mam takich problemów,bo kupuję kosmetyk jak poprzedni mi się skończy.A jeśli kosmetyk mi nie pasuje to wyrzucam zazwycza do kosza lub oddaje mamie i wtedy kupuję kolejny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
po prostu Em :)
|
polecam ten wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=akcja
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kupuje wtedy kiedy mi sie skonczy. jedynie z tego co mam troche wiecej niz powinnam to dezodoranty. Jest ich 5 a uzywam tylko 2. Reszta jest w miare uzywana. To samo z kolorowka. Nie chce miec pozniej pelno smieci w kosmetyczkach. Potrafie sie w tej kwestii pilnowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja też kupuję zbyt wiele kosmetyków.
5 kremów na twarz(na dzień i na noc), 4 pod oczy, maseczek (jednorazowych taka małą torebkę, kilka balsamów do ciała, chyba 6 żeli pod prysznic i 2 ojejki do ciała, dezodorantów 3, perfumów... duzo (mam skręta ![]() ![]() Czy to już zboczenie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie staram się kupować coś dopiero wtedy jak się kończy,wyjątek stanowią:
kosmetyki do włosów-szczególnie maski,odżywki-tego mi nigdy za wiele... ![]() podkłady,kremy koloryzujące błyszczyki
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
tez staram się kupować jak się skończy, ale ta zaasada nie funkcjonuje u mnie w kosmetykach do kąpieli takich jak- żele, płyny, olejki, mleczka do kąpieli- takie co się wlewa, są kolorowe, albo z brokatem, albo odprężające, uspokajające, mam mnóstwo soli do kąpieli i innych takich gadżetów
![]() lubie to po prostu i wszyscy wiedzą, dlatego namiętnie dostaje takie rzeczy w prezencie- ostatnio na święta dostałam- dwa wielkie mydełka zapachowe z właściwościami, zestaw żeli zapachowych, sól relaksującą, tabletki musujące, groszek kąpielowy i takie różne zwierzątka, co jak sie wrzuci do wody, to się rozpuszczają i niesamowicie pachną ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mam wszystkiego po jednej sztuce. jeden balsam, szampon, odzywke, lakier do wlosow, podklad i tusz. zadnych innych smarowidel takich jak kremy na coś tam, maseczki itp nie uzywam. jedne dobre perfumy na wieksze okazje i kilka zapachow na codzien.
oraz duuuze ilosci kolorowki, najwiecej oczywiscie cieni, szminek.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mam hopla na punkcie perfum - ich mam najwiecej. poza tym mam dwa moze trzy balsamy do ciala, trzy tusze do rzes, dwa podklady, puder, korektor, szampon, odzywke. maseczki kupuje w saszetkach. kremu uzywam teraz rozowego garniera w okraglym pudeleczku. cienie mam moze ze cztery. to,c zego nie uzywam oddaje przyjaciolce - ona chetnie przygarnia
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja taką manię kupywania nadprogramowych kosmetyków miewam falami - raz jest, a zaraz jej nie ma. Właśnie mam okres mam okres kupywania nadprogramowych żeli pod prysznic i balsamów do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Ja rowniez kupuje zgodnie z potrezbami, 1 balsam, 5 kremow do twrzy, 1 puder, 1 emulsja do twzry, 1 tusz do rzea, 1 lakier, kilka tonikow i zeli do twazry , jedynie mam slabosc do pefum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zbior w lazience? w ktorej?
a ja kupuje - a bo taniej, a bo fajne, a bo dwa za jeden to potem lezy duzo tego - najczesciej mazidel do ciala, kilka zeli pod prysznic na wannie, kilka szamponow, kilka odzywek/masek do wlosow... w mojej laziece toaletce to juz od zawalenia przeroznych kosmetykow... Do konca zuzywam zawsze tylko oliwke do ciala i paste do zebow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
W mojej łazience nie ma miejsca już na żadne kosmetyki
![]() ![]() Jeszcze zapomninałam o cieniach do powiek i szminkach (ostatnio naliczyłam 24 błyszczyki i 11 szminek ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja tez tak mam,a to dlatego ze sa jakies przecenki itp...u mnie w lazience tez pelno kosmetykow ze szkoda gadac a co do liczenia to ostatnio ja ukladalam wyszlo ze mam 20 tuszy do rzes ,okolo 40 blyszczykow,puder w kulkach 8 pudelek,cieni do oczu 30 szt.naprawde jak mialabym reszte zliczyc zabraklo by dnia
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() W mojej łazience, zdecydowanie jest za dużo balsamów do ciała i tuszów do rzęs (reklama działą na mnie jak magnez ) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Kupuję kosmetyki w miarę potrzeb. Przeważnie jak mi się pokończą, to lecę do sklepu. Na mojej półce z kosmetykami znajdują się: 6 balsamów (ujędrniający, na cellulit, z perełkami nawilżającymi, do biustu, opuźniający depilację, opalizujący)
![]() ![]() 2 kremy na dzień i 1 na noc, 1 krem pod oczy, żel i tonik do buzi, żel do demakijażu, guma do układania włosów, żel pod prysznic, 2 maskary, kilka cieni do powiek i jeden podkład. Ło matko ![]() ![]() ![]()
Siła kobiet nie tkwi w tym co mówią ale ile razy to powtarzają ![]() Edytowane przez agabe81 Czas edycji: 2007-01-14 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Nie mam takich problemów i bardzo się cieszę
![]() Edit: Problemów z szafą przepełnioną kosmetykami, których nie używam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hmm przyda mi się taki wątek bo muszę to wszystko podliczyć....
4 szampony do włosów (przetłuszczających się, zwiększający obiętość, tłustych u nasady a suchych na końcach, przeciwłupieżowy- na wszelki wypadek) 1 maska do włosów 8 odżywek do włosów 11 plynow do kapieli i zelow pod prysznic (sumujac, nie 11 tego i 11 tego ![]() 1 olejek nawilzajacy 1 samoopalacz 3 kremy do twarzy 1 krem do stop 2 odzywki do paznokci 10 lakierow do paznokci 3 balsamy 1 peeling do twarzy (na peelingu do ciala oszczedzam bo robie sobie tylko kawowy ![]() 2 mleczka do demakijazu 1 puder sypki 3 roze do policzkow 1 puder brazujacy 2 tusze do rzes 2 eyelinery 3 kredki do oczu 1 baza pod cien do oczu 1 bezbarwna odzywka do rzes 4 szminki 12 blyszczykow 7 cieni (w tym 2 paletki powyzej 3 kolory) 2 bzdury do twarzy z benefitu (takie cos po czym Twoja skora wyglada jak z satyny, i drugie takie same cos na wypadek gdyby to pierwsze sie skonczylo ![]() 1 kulki relaksujace do stop, i platki do kapieli (3 sztuki) oliwka do ciala lakier do wlosow 4 flakoniki perfum (2 dostalam na swieta!) A najsmieszniejsze jest to ze ja jestem jedynie biedna studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja tak mam i mam tego dosyc :/ nigdy nie umiem nci zluzyc do konca,czesto cos wywalam bo sie przeteminowuje albo juz koncowke wywalam :P ujzyje cos 3 razy i juz chce cos nowego
![]() virtualia ja mam pytanie..jakie amsz kosmetyki ze skin doctors?i jak dzialaja?masz te hair no more? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
w mojej lazience jest mnostwo po napoczynanych kosmetykow. Nigdy nie potrafie zuzyc nic do konca. No chyba ze jest to szampon do wlosow. Co jakis czas robie przeglad i zawsze cos leci na smieci. Takze mam z tym problem.
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja nie używam wielu kosmetyków, toteż zbiór nie jest zbyt imponujący
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Aż z ciekawości poszłam do łazienki i wszystko przejrzałam
![]() - peeling do ciała - 2 balsamy do ciała - płyn do hiegieny intymnej - szampon do włosów - 4 odżywki - mgiełka do twarzy - samoopalacz - żel pod prysznic - żel oczyszczający do twarzy - pasta prostująca włosy - pianka - żel ...i tyle...jakoś skoromnie...A mój tatuś i brat narzekają że tyle tego mam i dokupuje ciągle ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Teraz wszystkiego nie policzę bo część mam w domu, a część na stancji. I dzięki temu mam wrażenie, że nie przesadzam z kosmetykami
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.