|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bez gumki krócej - pytanie.
Cześć wszystkim,mam takie pytanie może dość dziwne i może nie zbyt istotne ale ciekawi mnie to bardzo. chodzi o to że od jakiegoś czasu jesteśmy z dziewczyną na etapie przejścia z kochania się w gumce do miłości bez lateksu. z odczuć własnych i z opini znajomych wynika że sex bez, trwa zdecydowanie krócej niż w gumce.i teraz powstaje moje pytanie-czy nie przeszkadza wam to że czas trwania ulega skróceniu, czy poziom waszego zadowolenia nie uległ zmianie In minus? wiem,że moja dziewczyna czerpie taką samą satysfakcję (lub nawet większą z racji braku "izolacji")jednak mi w głębi duszy przeszkadza to że mogę krócej i czuję się z tym nie do końca konfortowo...
![]() Jak już pisałem wiem że to mało istotne skoro (akurat moja) kobieta jest zadowolona jednak naprawdę ciekawi mnie to i nie daje spokoju.Z góry dzięki a odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bez gumki krócej - pytanie.
Hmm... moj Tz tez moze krocej bez gumki, czesm gdy czuje, ze za szybko dojdzie, to wyskakuje z lozka w poszukiwaniu gumki, bo chce moc dluzej
![]() Ale to jest normalne. Wiadomo, ze fajnie kochac sie dluzej, wiec my uzywamy durexow arouser - doznania rownie pozytywne co bez gumki ![]() Ale mi osobiscie gumki nie odbieraja wrazen. Co do dlugosci, to jesli byla wspaniala gra wstepna, to nie ma dla mnie znaczenia czy sam seks bedzie maratonem, czy sprintem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A ja generalnie wolę krótszy seks, powiedzmy 15-20 minutowy, natomiast mój Tż to długodystansowiec. Nie dawałam rady jak byłam na tabletkach, a teraz z gumkami to już w ogóle. Trochę mi to przeszkadza, bo faktycznie jest dużo dłużej i ja po prostu już tyle nie mogę.. Więc szczerze mogę powiedzieć, że dla mnie krócej nie znaczy gorzej
![]() A Ty się nie przejmuj, jak Twoja dziewczyna jest zadowolona to nie ma czym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepsze było, kiedy podczas szczerej rozmowy wyznał, że on sie stara, zeby bylo jeszcze dluzej, zebym czerpala z tego jak najwieksza przyjemnosc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bez gumki jest zdecydowanie lepiej niż z nią, a co do długości zabawy to w w przypadku mojego TŻ na początku faktycznie było krócej, ale z biegiem czasu ten czas zdecydowanie sie przedłużył, wystarczy że gdy juz prawie kończy przerwiemy na chwilę (zazwyczaj wtedy on zajmuje się mną :P ) a potem dalej
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też wole szybki seks. Bez gumki zdecydowanie lepiej. Mój Tż też mówi, że woli krócej ale za to bez gumki
![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Realistka
|
ja mam to samo
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
hmmm a u nas nie było róznicy w przejsciu z gumki na bez,
lubie dlugie dystanse, jak i te krotkie, w zaleznosci od sytuacji, nastroju, ale jakos nigdy nie poganilam mojego TŻ, nie wiem, jakos czujemy gdy chcemy kochac sie krocej, albo dluzej pewnie kwestia indywidualna ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, zawsze myślałam, że kobiety to lubią jak najdłużej, a tu widać, że spora część jednak preferuje szybki seks. W szoku jestem, a myślałam, że to ze mną jest coś nie tak
![]() Alice in Wonderland, zazdroszczę takiego dopasowania - u mnie niestety jest spora rozbieżność w możliwościach i potrzebach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to jest też sprawa tego, że po jakimś czasie zwyczajnie zaczyna mnie boleć, pozycja staje się nieznośna, nogi bolą i drżą.. Myślę, że to przede wszystkim facetom się wydaje, że wszystkie lubimy maratony... może są takie które lubią maratony, ale z rozmów z innymi kobitkami można wywnioskować, że większość lubi ok. 15 min samej akcji bez gry wstępnej a potem to już jest męka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Copyraptor
|
Dla mnie sam seks z grą wstępną i pieszczotami może trwać naprawdę długo, i całkiem to lubię, ale sam stosunek - nie dłużej niż parę minut, później zwyczajnie zaczyna mnie obcierać ;> a co to za zabawa, musieć się co parę minut nawilżać żelem. Zdecydowanie wolę krótkodystansowców niż maratończyków w łóżku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To patrze 10-15 min jest uwazane za sex krotki/optymanly. A jak krotki to dla kogos max 5 min? Ja np lubie dluzsze akcje, wtedy padam ze zmeczenia po i czuje sie tak na maxa zrelaksowana. 15 min to dla mnei standard, jest swietny wtedy gdy wystapi gra wstepna, ale 5 min to tak raczej zeby podgrzac atmosfere, nie potrafie dojsc w takim czasie, czerpie przyjemnosc z samego zblizenia, a nie z mega wrazen.
Czasami (ale rzedko) sie zdarzy, ze moj Tz jest tak nakrecony, ze bez ciaglych przerw (ktore mi troche przeszkadzaja, bo juz prawie, juz blisko, a tu... przerwa) i gumki to moze krociutko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Kurcze troche jestem zdziwiony faktem iż większość z Was nie lubi maratonów-w opini nas meżczyzn każda minuta dłużej to większe Wasze zadowolenie ale jak widać po opiniach ten stereotyp wcale nie musdi być prawdą-a my tak bardzo się staramy żeby jeszcze chociaż minutkę lub dwie hehe
![]() ![]() ps.i tylko chciałbym uściślić-nie martwiłem się tym zagadnieniem ani troszkę i nie był to dla mnie żaden problem ponieważ jak napisałem oboje jesteśmy zadowoleni z naszego życia seksualnego, jednak jako ambitny samiec chciałem tylko poznać opinie na ten temat bo strasznie mnie to interesowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
hmmm, ja akurat jestem zdziwiona, tym co piszecie
![]() ja i mój TŻ lubimy dłuższe akcje /tzn nie chodzi mi tu o jakies sesje kilku godzinne/, tak jak napisała halinka1410, uwielbiam czuc te mile zmeczenie po seksie, pelne zaangazowanie, jestem wtedy zrelaksowana, a jedyne na co mam ochote to wtulic sie w TŻ i snic, a krotkie akcje rowniez sa fajne (i obecne), kiedy wiem ze nie mamy czasu na dluzsza milosc, albo jestesmy tak pobudzeni, ze wystarczy tylko chwila badz tez seks w jakims innym miejscu- wiadomo, ze wtedy jest krocej, a adrenalinka robi swoje hmmm my naprawde czujemy jak chcemy sie kochac i mamy podobne temperamenty, upodobania w tej sferze /moze wystarczy o tym pogadac z druga polowka? i nie bedzie to "męka" jak niektore tu pisza) a gdy to /napisane przez Daria Kom/ Cytat:
![]()
![]() 23.04.2016 ![]() Edytowane przez Alice in Wonderland Czas edycji: 2009-02-03 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
nie, no nie chodzi mi ze to jakis "problem", poprostu zdziwilam sie co niektore dziewczyny pisza
![]() a dlaczego w takim wypadku tylko pozycja ze zloczonymi nogami? rozluznisz miesnie zmieniajac pozycje i tak jak zaczynaja bolec Cie nogi, gdy Ty jestes na plecach, to zmiencie pozycje na jezdzca, albo na pieska, jest bardzo wiele opcji, tyle ile pozycji seksulanych czyli ogrom +wlasna wyobraznia nie wiem, ale poprostu ja to tak widze ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ile czasu wytrzymujecie np. na górze, kiedy to wy jesteście stroną aktywną..? Bo ja to jestem z tych strasznie szybko męczących się - 5-10 minut (w sumie ciężko mi ocenić) i mogę się tylko przewrócić na plecy jak nieżywa i interesują mnie tylko pozycje, gdzie sobie biernie leżę i korzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ale bedac na gorze tez, mozesz byc przez chwile strona bierna i "odpoczac"
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jako osoba dobrze wysportowana (z bardzo silnymi nogami) to bym pewnie i z pol godziny mogla, ale nie lubie, to juz tak jest zaprogramowane cialo meskie i kobiece, ze facet moze podczas seksu wykonywac szybsze ruchy niz kobieta.
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
dokladnie
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak nie można lubić dłuższych dystansów ![]() ![]() ![]() Kiedy przechodziliśmy z gumek na same tabletki, bałam się, że będzie krócej, ale nic takiego nie zauważyłam. Bez gumki nie musi być wcale krócej. A kiedy się robi sucho po prostu używamy żelu. Samo nakładanie takiego specyfiku można rozegrać na różne (gorące) sposoby. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2009-08-07 o 14:09 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.