|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sudocrem![]() Czy któraś z Was może podać mi pełny skład tego kremu? Przeglądając KW dowiedziałam się, że zawiera tlenek cynku i alkohol benzylowy, ale jestem ciekawa co jeszcze sprawia, że tak świetnie działa (mam wielką ochotę go kupić, bo moja cera też ostatnio szaleje). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Sudocrem
Na etykiecie stoi:
Tlenek cynku E.P. 15,25%; Lanolina (hipoalergiczna) 4,00%; Benzoesan benzylku B.P. 1,01%; Cynamonian benzylu 0,15%; Alkohol benzylowy B.P. 0,39% oraz woda destylowana, parafina ciekła, wosk, benzoesan sodu, octan linalilu, glikol propylenowy, Embanox 4, sorbitan, aromat lawendowy. mam nadzieję, że nic nie pomyliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skład:
Tlenek cynku E.P. 15,25%: Lanolina (hipoalergiczna) 4,00%: Benzoesan benzylu B.P. 1,01%; Cynamonian benzylu 0,15%; Alkohol benzylowy B.P.O. 39%; woda destylowana, parafina ciekła, wosk, benzoesan sodu, octan linalilu; glikol propylenowy; Embanox 4; sorbitan; aromat lawendowy. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Heheh, pozdrawiam Superkę
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() zdróweczko babuniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a jeszcze przez moment kontynuując wątek tego kremu, wiecie może, czy pomaga tez na podrażnienia (szczególnie w okolicach bikini) po goleniu maszynką? A jeżeli nie, czy jest jakiś inny specyfik, który mogłybyście polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Mi pomógł na otarcia, wypadek z kremem do depilacji i podrażnienie rąk po użyciu tempej maszynki... ale cudów nie ma - nie ma też cudownych specyfików na podrażnienia po goleniu bikini - może przerzuć się na inną metodę depilacji.
zdrówko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
wyleczyłam sudecremem
Pamiętacie jak pisałam o problemach z jakimiś dziwnymi kropeczkami, które mi wyskakiwały w okolicach ust i na ustach? Po kremach ze sterydami od razu mi schodziło, ale zaraz jak przestałam smarować, to wszystko wracało. Ale posmarowałam sobie to sudocremem. Smarowałam te okolice chorobowe przez 3 dni i dziś już prawie nic nie ma!!! Ulżyło mi naprawdę, bo już myślałam, że będę musiała znów iśc do dermatologa. Pozdrowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
po depilacji okolic bikini i pach wyskakuja mi czerwone krostki. w archiwum znalazlam wzmianke o masci o nazwie sudocrem. mam kilka pytan dotyczacych tego kosmetyku
![]() 1. kiedy, na jak dlugo i jaka ilosc nakladac na podraznione miejsca? 2. uzywac jej za kazdym razem czy co jakis okres czasu? 3. rozumiem, ze kupie ja w aptece bez recepty? 4. czy sa jakies przeciwskazania np. wiek, rodzaj skory? 5. czy po jej zastosowaniu moge sie opalac? dziekuje z gory za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sudocrem-prosze o pomoc !
odpowiem tylko na część pytań ( u mnie znikomo niweluje podrażnienia):
grubośc warstwy chyba nie ma znaczenia, bo jest to bardzo gęsta maść, ktróra nie wchłąnia się jak zwykły krem, przeciwskazań nie powinno byc, bo to krem dla niemowląt -opalać sie...hmm, no ja bym z takim kremem w okolicach bikini nie wyszła, bo skóra robi sie po prostu biała po nim, i nawet ciut ciężko to zmyc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Taaaaa-nie domyjesz tego
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja postaram sie odpowieć na kilka pytan:
1.Możesz go stosowaćkiedy zechcesz ,ja go używam do pupuni mojej córeczki i smaruje jej kilka razy dziennie...(czasami jak widze na jej pupci małe odparzenie to wale kremu ile wlezie i szubciutko sie goi, więc jak posmarujesz sobie raz dziennie to chyba będzie ok. 2.Sudokrem kupisz w aptece bez recepty, największ opakowanie kosztuje ponad 30 zł, ale starcza na ho ho ho ho.... i jeszcze dłuzeej. 3. Żadnych przeciwskazan.... 4. A co do opalania sie po jego użyciu to nie wiem,ale nie wydaje mi sie żeby jakieś były.... ps.Też mam ten problem i powiem szczerze ze dopiero teraz dowiedziala sie o sudokremie....zaczne podbierac małej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziekuje za szybkie odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie srednie opakowanie Sudocremu od dwoch lat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dot. na wypryski
Na wypryski moge polecić /wypróbowałam/ peroksyżel, jest to woda utleniona w żelu, trzeba uważać by nie smarowac brwi i okolic włosów bo wybiela, ale ładnie goi wszystkie wypryski/ podczytałam na forum dla osób z tradzikiem przewlekłym/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dot. na wypryski
Potwierdzam cudotwórcze działanie tego kremu -maści. Opisywałam juz swoje pierepałki ze skórą na forum i powiem tylko tyle, zanim zdecydujecie sie na jakies specyfiki do problemów skórnych, dajcie najpierw szanse temu cudokremowi... Mi w mig uporał sie z problemami, którym przez kilka miesięcy nie dawało rady wiele innych maści i preparatów. Normalnie ten krem jest ochronny, co w nim powoduje, ze wiele innych różnych dolegliwości mija, nie wiem, a i lekarze tez byli zdziwieni gdy zobaczyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Sudocrem
Ja kupiłam jego tańszy odpowiednik masc alantan.Mnie tak samo bardzo dobrze pomagal,zwłaszcza przy niechcianych wykwitach na twarzy i czasami na plecach.
Te kremy sa naprawde świetne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Przed chwileczką kupiony w najbliższej aptece!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.