|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
krem do opalania z wysokim filtrem,dla skory wrażliwej, niezbyt tłusty
Mam pytanie jak w temacie - czy moglibyście polecić jakiś krem/balsam do opalania z wysokim filtrem (jak najwyższym), jednocześnie nie pozostawiający tłustego filmu na skórze i nieszkodliwy dla skóry wrażliwej/atopowej? Najbardziej chodzi mi o twarz, więc ostatecznie mógłby to też być krem do twarzy, ale wątpię, czy istnieją takie z wysokimi filtrami. Kupiłam krem Kolastyna baby z filtrem 50, ale jest tak wściekle tłusty, że dla mojej cery zupełnie się nie nadaje.
Edytowane przez arbuz30 Czas edycji: 2017-06-12 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem do opalania z wysokim filtrem,dla skory wrażliwej, niezbyt tłusty
Podbijam wątek, może ktoś odpowie? Znacie jakiś dobry ale lekki krem do twarzy z wysokim filtrem? Odpowiedni dla skóry wrażliwej (a jeszcze lepiej naczynkowej i wrażliwej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem do opalania z wysokim filtrem,dla skory wrażliwej, niezbyt tłusty
Testowałaś filtry typu dry-touch? One są w zamierzeniu dla cer przetłuszczających sie, matowe w wykończeniu. Niestety nie u każdego ładnie wyglądają na skórze.
Lekkie filtry oferuje rynek japoński i koreański, ale nie mają one aż takich wysokich faktorów PPD. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.