![]() |
#1 |
Wiedźma
|
Recenzje kosmetyków - opinie.
Witajcie,
wybaczcie, że zapycham forum tak błahym tematem, ale chciałabym poznać odpowiedź na pewne niezbyt ważne pytanie. ![]() Czy zdarza się Wam otrzymywać na PW wiadomości dotyczące waszych recenzji kosmetyków? Ja czasem piszę chcąc pogratulować inwencji przy recenzji, która szczególnie mi się spodobała, była wyjątkowo obrazowa, lub po prostu mnie rozbawiła. Sama też dostałam kilka sygnałów, że ludzie lubią moje recenzja i nawet czekają na pojawienie się nowej. Hmmm... Nie wiem, w jakim stopniu jest to wyjątkowe i czy zdarza się często. Wybaczcie, nie zamierzam się chwalic, po prostu te maile są takie miłe, że parę razy poczułam się jak... ktoś wyjątkowy. Obawiam się, że niezasłużenie. I jeszcze: dlaczego piszecie recenzje (jeśli piszecie)? Ja przyznam się, że na wizaż trafiłam poszukując rzetelnych informacji o kosmetykach, które zamierzałam kupić. Znalazłam je tutaj i jestem za to bardzo wdzięczna wszystkim recenzentkom. DZIĘKUJĘ. BARDZO MI POMOGŁYŚCIE. ![]() ![]() A Wy?
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Recenzje kosmetyków - opinie.
Ja też czasem recenzuję kosmetyki, ale przyznam szczerze, że specjalnie nie produkuje się nad tym.
Aż z ciekawości obczaiłam...Sabbath, ile ty masz tych recenzji!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że to bardzo miłe
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wiedźma
|
Cheer - ja naprawdę przez długi czas niezarejestrowana podczytywałam recenzje na Wizażu i na tym bazowałam kupując kosmetyki. Niesamowite, ale to działa! A co do moich wypocin - wcale nie uważam się za kosmetycznego guru. A skąd?! Jestem totalnym LAJKONIKIEM.
![]() ![]() Twoje recenzje rzeczywiście są "bogate" - zawierają wszelkie potrzebne informacje. Zdecydowanie powinnaś pisać ich więcej... ![]() Całkiem Spoko - ja też nie produkuję się jakoś szczególnie. Piszę, co myślę, choć moje myśli są takie jakieś pokręcone... A że tyle tego? No wiesz: używam, to siadam i... już jest. edit: WOW! Ja pinkolę, ależ Ty masz zwięzły styl. Maksimum informacji, minimum bzdetów! Niesamowite stężenie konkretów bez "kwiatków". Aż mi trochę wstyd...
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-02-17 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja na wizaż trafiłam na początku tylko ze względu na KWC i dlatego za każdym zakupem kosmetycznym sprawdzam opinie. tego samego powody piszę recenzje kosmetyków- żeby pomóc innym wizażankom w doborze tego idealnego dla nich
![]() Mam jednak małą obiekcję, coś co mnie doprowadza do szewskiej pasji, nie wiem co o tym myślicie: Czy nie powinno być tak, że recenzje można wystawić dopiero po zużyciu pewnej ilości kosmetyku. Dobijają mnie opinie wystawione po wypróbowaniu próbki co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdarzyło mi się zrecenzować krem po kilku aplikacjach - kiedy mnie uczulił, albo zapchał. Rozumiem jednak Twoją intencję i całkowicie się zgadzam z tym, co powiedziałaś. W przypadku większości kosmetyków nalezy poczekać aż minie czas przewidziany przez producenta na to, by składniki w nim zawarte zadziałały. Bardzo słuszna uwaga. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Recencje pisze, jęzeli chce coś zaproponowac bądż przestrzec. Raz tylko otrzymałam wiadomośc na privie, że stawiam same złe oceny pewnej firmie kosmetycznej.
Sama nic nie napisałam, ale trzeba przyznac, że niektórzy mają dar opisywania w sposób humorystyczny bądż bardzo wysublimownay jak to jest w przypadku perfum ![]() Sabath Ty byłas w posiadaniu tylu kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A wiecie co? Zabrzmi to dziwnie, ale ja wcale nie korzystam z KWC, w ogóle tam nie zaglądam
![]() ![]() Przepraszam za odstępstwo od tematu ![]()
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale uczciwie przyznaję, że barwne recenzje lepiej się czyta niż taki KONKRET. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wiedźma
|
Ano owszem, Lemoorko. Ja stara... kobieta jestem.
![]() I niewierna. Także kosmetycznie. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
http://torebka.kafeteria.pl/
Ależ proszę. Ale strona zdecydowanie słabsza niz nasze KWC |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
fajtycznie dużo słabsza, duzo gorzej sie szuka recencji i nie tak sympatycznie jak tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle myslę, że największą potęgą Wizażu jest katalog KWC. Dlatego przyszło mi do głowy kolejne pytanie po: "dlaczego piszecie recki". Jeśli nie piszecie, to dlaczego nie piszecie?
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałam tam,ale już tego nie robię.Część moich recenzji w ogóle nie została opublikowana(tych z negatywną oceną).Inne moje recenzje są mocno okrawane i dopisano zdania,których ja nigdy nie napisałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Piszę, bo lubię
![]() ![]() ![]() Poza tym recenzje na KWC są mi bardzo przydatne wtedy, kiedy robię 'kosmetyczne zakupy'. No i mam nadzieje, że i moje też komuś pomogą ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pisze recenzje, z najbardziej pragmatycznego powodu: zeby zdac relacje z uzywania kosmetykow. Sama rowniez namietnie czytuje KWC, wlasnie w poszukiwaniu rzetelnych opinii
![]() Nie mam na swoim koncie wielu recenzji, ale juz kilkakrotnie dostalam PW od osob, ktorym moja opinia pomogla, w podjeciu decyzji o zakupie i w b. sympatyczny sposob informowaly mnie o tym ![]() Generalnie b. lubie KWC, choc draznia mnie w nim 2 rzeczy: niesympatyczne uwagi na temat opinii wczesniejszych recenzentek, typu:" ja uwazam ten produkt za niewypal, a wiec wszyscy, ktorzy maja odmienne zdanie sa zacofani, nienormalni, itp." A druga sprawa sa "wycieczki personalne", pod adresem innych uzytkowniczek kosmetykow/recenzentek, taka zawoalowana uszczypliwosc (zauwazylam, ze chyba najwiecej jej w recenzjach perfum). Uwagi typu:"to zapach dla pustych panienek", albo "tylko starym babom, po trzydziestce moze sie podobac taki smierdziel" ![]() ![]() Sabbath, musze Ci wyznac, ze "znam Cie" wlasnie z KWC. Czesto czytam Twoje recenzje i przepadam za nimi; sa konkretne, acz niepozbawione szczypty dowcipu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie KWC to często skarbnica wiedzy, dzięki której kupiłam już nie raz świetny kosmetyk właśnie dzięki dobrym opiniom Wizażanek
![]() ![]() Ja recenzje pisać lubię, ale zwykle najpierw piszę je sobie w notatniku a potem po pewnym czasie ewentualnie dopisuję lub zmieniam moje odczucia co do danego produktu i wtedy taką gotową recenzję dodaję do KWC ![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
isa666, widzę że z prawdziwym zaagnażowaniem podchodzisz do tworzenia recenzji.
Nawet z ciekawości zajrzałam w Twój profil - masz ich tam mnóstwo na swoim koncie. Gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Ja Ciebie kojarzę głównie z wątku "Jak podkreślić jasną cerę", który sobie podczytuje, no i oczywiście zwróciłam uwagę, jak gdzieś pisałaś o włosach. Mam chysia na punkcie długich włosów. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sabath, ale masz mrocznego avatarka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Najpierw zaczęłam recenzować, dopiero później odważyłam się pisać na forum. Czasem przeraża mnie ilość kosmetyków, które zużyłam, a recenzje na KWC to namacalny dowód zbrodni
![]()
![]() |
#23 | |
Wiedźma
|
Hihi... Ja też Cię prawie nie poznałam w tym "kwiecistym" wcieleniu!
Cytat:
![]() I też najpierw zaczęłam recenzować, a potem dopiero wypowiadać się na forum. ![]() Isa666 - Twoje recenzje są wyjątkowe: konkretne, rzeczowe, bez nadmiernych emocji, a jednocześnie pisane lekkim i przyjaznym czytelnikowi stylem. Czytałam wiele z nich szperając w katalogu i lubię je. ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dodaję recenzje z tego powodu,że sama kożystam z KWC
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja przyznam, że o ile regularnie czytam KWC (i dzieki temu zakupy sa o wiele bardziej udane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Moja setka z hakiem to jednak pestka w porównaniu, na przykład, do użytkowniczki anka_res - prawie 500 recenzji... ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wiedźma
|
Mam jeszcze luźno związane z tematem pytanie:
Rozumiem, że perfumy trudno recenzować w sposób konkretny (skoro nuty zapachowe wymienione są w zgłoszeniu), ale jaki sens mają recenzje tego typu: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=143769
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczerze mowiac(piszac ![]() ![]() (i o malo nie padlam, gdy zobaczylam w KWC, usunieta juz "recenzje" Chanel No.5, zatytulowana:"skisla szczyna skunksa" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo Cię proszę, jeśli będziesz miała wolną chwilkę: zerknij w nią i powiedz, czy może taka zostać, czy mi ją wywalą... To naprawdę zapach, który powoduje u mnie dreszcz obrzydzenia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:50.