|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dieta Optymalna
Chciałabym zaproponować wam dietę optymalną, która wiele osób uchroniła przed nowotworami podczas jej stosowania. Jest wciąż kontrowersyjnym tematem wśród lekarzy a jej skuteczność starają się obalić wszyscy by nie niszczyć przyjętego dotychczas systemu. Polega ona na ograniczaniu węglowodanów, zwiększeniu tłuszczy oraz białka. Lekarze niechętnie o niej wspominają ponieważ zezwala ona palenie papierosów w określonym ilościach.
Osobiście ją polecam jako dietę pomagając schudnąć oraz utrzymać stałą wagę. Przykładowo, wystarczy poranna jajecznica z czterech żółtek i jednego białka rano by przed pięć lub nawet więcej godzin nie odczuwać głodu. Chodzą w opiniach pogłoski, że to białka są zdrowe jednak nie uchronią nas przez nowotworami. Rak jak wiadomo odżywia się hormonami, żeby się go najszybciej pozbyć trzeba więc go zagłodzić. Prosto mówiąc. Obiad może składać się z dużej ilości mięsa oraz jednego ziemniaka by dostarczyć potrzebną dawkę węglowodanów w ciągu dnia. Od mięsa się nie tyje, tak więc mięso w tej diecie jest podstawą. Szczególnie wieprzowina, najbardziej zbliżone mięso do człowieka. Wybierając tę dietę można uchronić się przed wieloma chorobami, takimi jak DNA moczowa, nowotwór, różne przeziębienia. Urodziłam dziecko ważąc 75kg przy 168cm wzrostu, po porodzie zeszło ze mnie jedynie 4kg co nie za bardzo poprawiło mi samopoczucie. Zaczęłam więc się ograniczać z różnymi rzeczami biorąc pod uwagę to co mówią lekarze o piramidzie spożywczej. Zaczęło mi brakować energii, schudłam, jednak nie miałam siły by zając się dzieckiem, domem, sobą. Rzuciłam to szybko i odnalazłam siły. Już półroku jest według diety optymalnej Pana Kwaśniewskiego, czuje się lepiej, mam dużo siły dla malucha, schudłam 10kg w ciągu dwóch miesięcy i momo wagi 61kg wyglądam na jeszcze 5kg mniej. Włosy, skóra, paznokcie lepiej wyglądają, nie puchnę ze zbyt częstej ilości wody, psychicznie czuje się lepiej co odbija się na dziecku. Wykluczyłam wszelką mąkę, cukry i inne rzeczy. Pomogło. Polecam. Trzeba jednak pamiętać, żeby nie zaniedbać tej diety ponieważ wymieszanie za dużo rzeczy na raz jest również niebezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Optymalna
Cytat:
![]() ![]() Masz jednak klapsa za te papierosy ! Bo chyba nie powiesz, że można je palić bezkarnie ![]() A propos - nigdy nie paliłam ![]() Edytowane przez joanna_ba Czas edycji: 2012-08-04 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Dieta Optymalna
A jak jest z nabiałem na tej diecie?Też chce na nią przejść po ciąży, wcześniej byłam na Dukanie, ale teraz jakoś nie mam siły, a na MŻ płaczę z głodu.
A po zakończeniue diety można wrócić do normalnego jedzenia Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-08-07 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.