|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nieuczulający podkład
Mam spory problem z doborem podkładu do mojej buzi.
Cerę mam wrażliwą ze skłonnościami do zaczerwień(w sumie cały czas wyglądam jak "burak"). Problem polega mianowicie na tym, że większość podkładów mnie uczula i nie mogę znaleźć nic w przystępnej dla mnie cenie (do 50 zl) co by mnie satysfakcjonowało. Z aptecznych ostatnio próbowałam La Roche Posay, Toleriane, Fond de Teint Correcteur Fluide, ale nie satysfakcjonował mnie. Za ciężki i moja buzia nie wyglądała dużo lepiej. Zakupiłam ostatnio Rimmel, Match Perfection, - uczulona jestem i komuś oddam Ponadto używałam także: - Rimmel, Wake Me Up, ale czułam się tak jakby ktoś warstwę silikonu, gumy na mnie nałożył, czyli nieświeżo i lepko. Po za tym skóra mnie swędzi po nim i wyskakują małe krostki co go dyskwalifikuje. -Maybelline, Affinitone, na lato ok, ale obecnie potrzebuje czegoś bardziej kryjącego. -Maybelline, SuperStay, 24H, najlepszy jaki miałam i nie wiem czy do niego wrócić, ładnie wyrównywał kolor ale czerwone policzki wychodziły z pod niego -Rimmel, Stay Matte, wysuszał mnie strasznie i po zastosowaniu pojawiały się małe krostki -Maybelline, Dream Cream Foundation, Lekki kremowy podkład, bardzo zadowolona byłam na początku, później zaczął zapychać mnie ![]() -AMC podkład do twarzy INGLOT, na lato miałam i nie był tragiczny. -Maybelline Superstay Silky 16h , dawno, dawno temu i bez problemów przyjął się na mojej skórze, obecnie brak koloru odpowiedniego. -Inglot podkład do twarzy YSM , popsuł mi buzie, stan mojej skóry po tym podkładzie był jak po poparzeniu pokrzywą... Może doradzicie mi jakiś podkład, który nadaje się do takiej cery i pomoże z zaczerwieniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nieuczulający podkład
podobno z tych aptecznych jest dobry pharmaceris. nie jest jakis tragicznie drogi a dobrze kryje niedoskonalosci i zaczerwienienia. moze popros o probki w aptece i przetestuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nieuczulający podkład
Mnie zawsze podkłady uczulały, albo zostawiały placki aż w końcu zaczęłam używać tych z la roche possay i wszystko jest ok
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.