|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() opalanie w solarium
Witam wizażanki !!! W związku z tym że za trzy tygodnie wyjeżdżam do Hiszpanii, chciałam iść do solarium żeby moja skóra bardziej zbrązowiała i żebym wróciła już całkowicie opalona. Dlatego chcialam iść na 3 serie. Tzn. Raz w tygodniu po 10 min. http://www.wizaz.pl/beata_solarium_opalanie.php wg tego testu zamieszczonego na tej stronce okazało się ze mam fototyp III. Czy wystarczy że użyję tego kremiku ktory kupuje sie w solarium specjalnie?? Tzn. czy to mnie ochroni przed szkodliwym dzialaniem. I chciałam zapytać czy mogę wchodzić do tuby ubrana do pasa, tylko po to żeby opalić jedynie nogi?? Ostatnio jak bylo cieplo to opalałam się na balkonie i uważam że od pasa w gore wystarczy mi opalania, ale nie mogę sobie ladnie nog oplaić.
Wiem że zamotalam tym swoim skomplikowanym jezykiem, ale zalezy mi na odp. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę pomóżcie :(
z kosmetyków- chronia tylko filtey. a filtrów nie używa sie w solarium. pomysł z opalaniem w ciuchach to mniejsze zło- o ile nie będzie ci za gorąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Opalanie w solarium, białośc pod oczami, help
Witam, zauważyłem iż po opalaniu w solarium, gdzie używa się specjalnych okularów występuja po nich taka nieoplona skóra pod oczami, czyli w miejscu które jest ukryte pod okularami. DZiwnie to wyglada, byc opalonym a pod oczami bladośc, miał ktoś podobny problem? lub wie jak temu zapobiec? Prosze o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dot.: Opalanie w solarium, białośc pod oczami, help
szczerze mowiac nie znam osoby, ktora zaklada te okularki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
problem zupełnie zrozumiały - okularki chronią oczy przed promieniami UV, a przy okazji chronią skórę wokół oczu. jak zapobiec? zamiast iść do solarium - iść do drogerii po krem brązujący, można go bez problemu nałożyć pod oczami i w ten sposób uniknąć białych plam.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Opalanie w solarium - problem
W zeszłym roku chodziłam trochę na solarium i cialo opalało mi się nierównomiernie. Pupę miałam bardzo brązową, podczas gdy np. brzuch był biały. W tym roku też byłam parę razy i pojawił się ten sam problem. Tyle że brzuch już jest w miarę ok (choć nogi są ciemniejsze). Ale chodzi mi o to, że w tamtym roku i w tym po bokach nóg (i reszty ciała) mam jasne, słabo opalone paski, tak jakbym opaliła się tylko z przodu i z tyłu. Poza tym w ogóle nie chce mi się opalić biust na czym mi zależy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opalanie w solarium - problem
Hm...nie jestem zbyt doświadczona co do solarium...
Ale moim zdaniem poprostu tak masz... I nic na to nie poradzisz... Ale to moje zdanie, a jak wspominałam nie jestem zbyt doświadczona...więc może jakaś doświadczona dziefFczynka się wypowie ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Niepotrzebnie stworzyłaś nowy wątek.
Mogłaś zadać te pytanie w wątku np. "Wytaczamy wojne solarium! Kto już nigdy nie będzie chodził" <----- Jakoś tak się nazywa. Tam dziefFczyny też na takie pytania odpowiadają... Ale wybaczamy, bo jesteś nowa ![]() Dzieńdobry tak przy okazjii ![]() No ale to tak na przyszłość z nami oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to raczej normalne ze jedne czesci ciala opalaja sie szybciej, a drugie wolniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Pewnie faktycznie tak musi być, może jak pochodzę jakiś czas to się wszystko ureguluje. Byle nie przesadzić ^^
W tamtym roku opalałam się na innym łóżku niż w tym, ale w tym samym salonie. W te wakacje dodali nowe łóżko z nowoczesnymi lampami. Kurczę, tylko zazdroszczę innym dziewczynom, że są takie brązowiutkie na całym ciele... A, no i dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
to bardzo prawdopodobne ze lampy byly slabsze. Sprobuj tym razem isc na tube - solarium stojace i posmaruj sie dobrze preparatem do opalania w solarium. Opaleniazna powinna sie wyrownac.
powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
BTW.
Ja zawsze bylam ciemna, mam ciemna karnacje z natury, zawsze troche sloneczka wpadlo..czasami solarium a teraz jestem w Irlandii i zero slonca ![]() ![]() Tak jak powiedzialy dziewczyny, sprobuj innego lozka, ale wiadomo, ze partie ciala opalaja sie w roznym tempie u mnie np. najszybciej brzuch ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ta Irlandia to bez słoneczny kraj...
Blee ja bez słonecka nie umiem żyć... No baa ![]() Mój brat tam był i mówił że jest nie fajnie ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Opalanie w solarium wazne pytanie
Witam czym sie rózni akcelerator od kosmetykow brązujących... jakie skladniki powinien miec dobry bronzer? czy ma byc to dha?? chcem miec ladna ciemna opalenizne... stosowalam emerald bay choco-latta-love i definitely dark... i czy moglby mi ktos polecic dobry bronzer po ktorym nie bedzie smug... dodam ze chodze dosc regularnie na solarium od 3 lat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: Opalanie w solarium wazne pytanie
Hej troszke sie znam na tych sprawach więc powiem co wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ten efekt tingle? nie bede po nim czerwona, nie bede miala smug ?? moge smialo probowac? jakis polecasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
efekt tingle wywoluje mrowienie,szczypanie i zaczerwienienie skory,wiec jak wyjdziesz z solarium bedziesz czerwona jak burak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kaczuszka, nie strasz łobuzie
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Co do efektu tingle to zalezy od osoby, kazda osoba inaczej reaguje.
warto przed uzyciem go na całe ciało posmarowac się na nadgarstu badz gdzies na rece i zobaczyc co sie bedzie działo, bo oprocz zaczerwienienia moze powodować alergiczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Uzywał ktos z was Soleo Face bronzer?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Robi on straszne zacieki tzn.na poczatku nie zauwazylam nic dopiero nastepnego dnia patrze a tu straszne plamy mi sie porobily.Nie polecam tego produktu.Zawiera on 4 bronzery lepiej uzyj sobie innego bronzera np.pinacolade,ona nie zostawia plam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Kilka dni temu założyłaś prawie identyczny temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam, mam podobny problem. W zeszlym roku opalalam sie w solarium na 10 minut, a moje cialo stalo sie ciemne i twarz tez ale po kilku dni twarz tylko sie rojasnil, wielokrotnie opalalam sie a cialo jeszcze bardzo ciemne od twarzy, wrr. Nie wiem co mam robic? czy ja mam posmarowac jakim preparatem do opalania? Sprobowalam tez opalac sie na sloncu i tak samo wyszlo jak na solarium, a inne kolezanki mowily ze moze z powodu mycia twarzy. Mam nadzieje ze pomozecie mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Przydatny link - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=245456 .
Ja mam tak samo, ale się tym nie przejmuję i co kilka dni uzywam do twarzy L'oreal Sublime Bronze (ten dwuskładnikowy). Różnicy nie widać żadnej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Opalanie w solarium + bronzer
Witam, jestem mezczyzna chciałbym się opalić w solarium, kupiłem sobie produkt o nazwie Australian Gold Sinully Black jest to bronzer.A moje pytanie brzmi jak go prawidłowo użytkować np czy moge w domu posmarować się i za 30min dopiero będe sie opalał na solarium? Czy ten produkt robi jakieś plamy na twarzy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dot.: Opalanie w solarium + bronzer
Na opakowaniu powinno być napisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.