|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problem ze szkołą:(
Często choruję i przez to mam zaległości w szkole. Z nadrabianiem lekcji sobie radzę, jednak gorzej znoszę gdy słyszę, że w szkole jeden z nauczycieli lub uczniów twierdzi, że wagaruję. A to przecież nieprawda, bo leże z grypą w łóżku
![]() Mam wrażenie, ze wszyscy są tam na mnie zle nastawieni.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problem ze szkołą:(
pomoże mi ktos..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie rozwiązanie jest jedno-poproś któregoś z rodziców,żeby poszedł i pogadał z wychowawcą(a ten z resztą nauczycieli),że naprawdę nie wagarujesz,tylko masz problemy ze zdrowiem...Powinno pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
O mnie też moja ma klasa takie zdanie,ale tylko i wyłąćznie z mojej winy.W przeszłości często wagarowałam i zdarza mi się to do dziś(ale nie w takim stopniu jak kiedyś).Teraz zatrułam się czymś i siedze w domu ,ale pójdę w poniedziałek do szkoły i będzie napewno:,,Co?Zrobiłaś sobie wolne?" i będą głupie uśmieszki.
Widocznie ktoś cię musiał widziec ,kiedy byłaś chora,poczułaś się trochę lepiej i np. wyszłaś na dwór.Nie przypominasz sobie niczego takiego??No bo tak bez powodu to by było trochę dziwne,ale również tak może być,jeśli masz wścibska klasę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A czy wychowawca wie o Twojej sytuacji??Miałam kiedys koleżankę w klasie, która bez przerwy chorowała, ale jej tata przyszedł, pokazał zaświadczenie od lekarza wychowawcy, wychowawca z kolei porozmawiał z nauczycielami i dziewczyna miała łatwiej, bo nikt jej o wagary nie posądzał.A uczniami się nie przejmuj, bo nie masz sie z czego tłumaczyć.Najważniejsze, że Ty masz czyste sumienie.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miałam bardzo podobne doświadczenia przez lata licealne, ale głównie z tego względu, że zawsze chodziłam swoimi drogami...i uważałam, że wiem co jest dla mnie lepsze. Dodatkowo miałam problemy zdrowotne a do tego jeszcze bardzo ciekawską i nadgorliwą klasę, czułam sie strasznie niekomfortowo kiedy po raz setny ktoś pytał mnie `a czemu cię znów nie było?` `coooo, wagarowało się?`.
Zazwyczaj coś wymyślałam, ale często aż mnie mdliło na myśl, że znów musze się tłumaczyć... Po pewnym czasie, po prostu zaczęłam mówić kolegom i koleżankom z klasy, żeby lepiej zajęli się swoim życiem. Z nauczycielami porozmawiali moi rodzice i powiedzieli, że ze względu na pewną przypadłość zdrowotną mogę się spóźniać albo miec luki w planie...jakoś się ułożyło, ale nie było łatwo. Trzymaj się i pokaż, że stać Cię na dużo i mimo nieobecności potrafisz być solidna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Też mam taką właśnie wścibską klasę,ale za bardzo się nią nie przejmuję.
Ostatnio nawet powiedziałam parę słów do przewodniczącej,bo chyba troszeczkę za bardzo ,,angażowała się w moje życie"(czyli wypytywanie typu gdzie byłam itd.).A jeśli chodzi o nauczycieli ,to nie mam z nimi problemu(no może tlyko z jedną pania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.