problem ze szkołą:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 14:13   #1
la_fille
Przyczajenie

problem ze szkołą:(

Często choruję i przez to mam zaległości w szkole. Z nadrabianiem lekcji sobie radzę, jednak gorzej znoszę gdy słyszę, że w szkole jeden z nauczycieli lub uczniów twierdzi, że wagaruję. A to przecież nieprawda, bo leże z grypą w łóżku

Mam wrażenie, ze wszyscy są tam na mnie zle nastawieni.. Że mają o mnie nieprawdziwe zdanie.
la_fille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 14:38   #2
la_fille
Przyczajenie

Dot.: problem ze szkołą:(

pomoże mi ktos..?
Stary 2008-02-25, 15:06   #3
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Dla mnie rozwiązanie jest jedno-poproś któregoś z rodziców,żeby poszedł i pogadał z wychowawcą(a ten z resztą nauczycieli),że naprawdę nie wagarujesz,tylko masz problemy ze zdrowiem...Powinno pomóc
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 15:08   #4
ricca166
Wtajemniczenie

O mnie też moja ma klasa takie zdanie,ale tylko i wyłąćznie z mojej winy.W przeszłości często wagarowałam i zdarza mi się to do dziś(ale nie w takim stopniu jak kiedyś).Teraz zatrułam się czymś i siedze w domu ,ale pójdę w poniedziałek do szkoły i będzie napewno:,,Co?Zrobiłaś sobie wolne?" i będą głupie uśmieszki.
Widocznie ktoś cię musiał widziec ,kiedy byłaś chora,poczułaś się trochę lepiej i np. wyszłaś na dwór.Nie przypominasz sobie niczego takiego??No bo tak bez powodu to by było trochę dziwne,ale również tak może być,jeśli masz wścibska klasę.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 15:10   #5
Asik1604
Zadomowienie

A czy wychowawca wie o Twojej sytuacji??Miałam kiedys koleżankę w klasie, która bez przerwy chorowała, ale jej tata przyszedł, pokazał zaświadczenie od lekarza wychowawcy, wychowawca z kolei porozmawiał z nauczycielami i dziewczyna miała łatwiej, bo nikt jej o wagary nie posądzał.A uczniami się nie przejmuj, bo nie masz sie z czego tłumaczyć.Najważniejsze, że Ty masz czyste sumienie.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 15:17   #6
biankapianka
Raczkowanie

Miałam bardzo podobne doświadczenia przez lata licealne, ale głównie z tego względu, że zawsze chodziłam swoimi drogami...i uważałam, że wiem co jest dla mnie lepsze. Dodatkowo miałam problemy zdrowotne a do tego jeszcze bardzo ciekawską i nadgorliwą klasę, czułam sie strasznie niekomfortowo kiedy po raz setny ktoś pytał mnie `a czemu cię znów nie było?` `coooo, wagarowało się?`.
Zazwyczaj coś wymyślałam, ale często aż mnie mdliło na myśl, że znów musze się tłumaczyć...
Po pewnym czasie, po prostu zaczęłam mówić kolegom i koleżankom z klasy, żeby lepiej zajęli się swoim życiem. Z nauczycielami porozmawiali moi rodzice i powiedzieli, że ze względu na pewną przypadłość zdrowotną mogę się spóźniać albo miec luki w planie...jakoś się ułożyło, ale nie było łatwo.
Trzymaj się i pokaż, że stać Cię na dużo i mimo nieobecności potrafisz być solidna.
biankapianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 15:23   #7
ricca166
Wtajemniczenie

Też mam taką właśnie wścibską klasę,ale za bardzo się nią nie przejmuję.
Ostatnio nawet powiedziałam parę słów do przewodniczącej,bo chyba troszeczkę za bardzo ,,angażowała się w moje życie"(czyli wypytywanie typu gdzie byłam itd.).A jeśli chodzi o nauczycieli ,to nie mam z nimi problemu(no może tlyko z jedną pania ) ,bo jak już idę na wagary to porządne(czyli zwolnienie lekarskie-oczywiście uzyskiwane poprzez udawanie bóli )
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 16:10   #8
la_fille
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
O mnie też moja ma klasa takie zdanie,ale tylko i wyłąćznie z mojej winy.W przeszłości często wagarowałam i zdarza mi się to do dziś(ale nie w takim stopniu jak kiedyś).Teraz zatrułam się czymś i siedze w domu ,ale pójdę w poniedziałek do szkoły i będzie napewno:,,Co?Zrobiłaś sobie wolne?" i będą głupie uśmieszki.
Widocznie ktoś cię musiał widziec ,kiedy byłaś chora,poczułaś się trochę lepiej i np. wyszłaś na dwór.Nie przypominasz sobie niczego takiego??No bo tak bez powodu to by było trochę dziwne,ale również tak może być,jeśli masz wścibska klasę.
Nie, nic z tych rzeczy siedz caly czas w domku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości