|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
noga w gipsie A JA TYJĘ. proszę o pomoc znających się na rzeczy...
Poradźcie mi proszę jak mam się odżywiać lub co robić w domu, żeby zacząć chudnąć zamast dalej tyć. Może to śmieszne, ale zawsze myślałam że problem tycia mnie nie dotyczy. A tu taka niespodzianka.
Edytowane przez iskralight Czas edycji: 2010-01-17 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: noga w gipsie A JA TYJĘ. proszę o pomoc znających się na rzeczy...
A wysoko masz ten gipsik? Może da się poskakać na jednej nodze, probić brzuszki? ;> No i niestety ograniczyłabym podjadanie i 'niewskazane' potrawy póki nie wrócisz do normalnego trybu życiu. Jedz małe, regularne porcje, pij dużo wody...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ojej współczuję. Ja miałam założone szwy na nodze w czerwcu po wypadku i najpierw trochę leżałam, później troszkę sie przemieszczałam po domu, ale ledwo ledwo bo szwy miałam dokładnie przez środek kolana - więc wcale nie mogłam zginać nogi. Dlatego wiem co to znaczy nie ruszać się i tyć... Na prawdę współczuję - a tu tyle jeszcze czasu przed Tobą...
A właśnie dobre pytania - jak wysoko ten gips? może dałoby się jakieś inne ćwiczenia jeśli np tylko do kolana / chociaż podejrzewam, że skoro leżysz to pewnie wyżej :/ Jeśli chodzi o ruch, o ćwiczenia... to może brzuszki? Tu akurat nogi nie pracują... Albo jakaś taka ogólna gimnastyka - wiesz taka jak na wuefie była, np coś w siadzie - skręty tułowia inne takie?? Poza tym to myślę, że jednak trzeba by było ograniczyć jedzonko... Może dużo owoców i warzyw?? Są zdrowe, a niektóre mają na prawdę niewiele kalorii - osobiście polecam owoce do łuskania - np słonecznik, albo orzeszki - bo obłupywanie zajmuje trochę czasu i człowiek mniej zjada wtedy ![]() No i podobno, że jak się coś podaje na małym talerzu, to się oszukuje mózg, bo na malutkim talerzu, nawet niewielka ilość jedzenia wygląda sporo i wtedy mózg odbiera sygnał że zjadło się dużo i mamy uczucie sytości... No a poza tym to życzę szybkiego powrotu do zdrowia! buziaczki ![]()
![]() |
#4 |
Rzabbocop
|
Zapoznaj sie z wątkiem redakcyjnym na Dietetyce "10 przykazań żywieniowych"
![]() Niestety zmniejszenie aktywności wiąże sie ze zmniejszeniem zapotrzebowania kalorycznego. Póki jesteś unieruchomiona, musisz uwazać na to co jesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj pierwszy postęp jeśli chodzi o jedzenie:
Na śniadanie duży jogurt naturalny. Na obiad nieco mniejsza niż zwykle porcja pierogów z jagodami. Na podwieczorek 3 marchewki (ale to raczej tradycja od jakiegoś roku) Na kolację, którą jadłam o 19:00 2 jajka i 2 małe kromki chleba. Nie głodziłam się absolutnie, zaspokajałam po prostu głód. Teraz troszkę ssie mnie w żołądku, ale wytrzymam do rana. Mam nadzieję, że uda mi sie zrzucić te zbędna kilogramy. No i do tego jeszcze będe robić brzuszki, zaczynam od jutra ![]() Zamierzam też kupić hula-hop. Mam nadzieję że coś da ![]() ![]() Aha, a z nogą nie jest tak tragicznie. Mam zagipsowaną do kolana, takż mogę się przemieszczać, tylko nie za dużo ![]() Jesteście dziewczyny kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.