|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
trudny wybór
Drogie Wizazanki
mam oto problem spedzajacy mi sen z powiek:p otoz, stoje przed wyborem zakupu takich oto rzeczy; a mianowicie mac fix plus mgielki utrwalajacej makijaz, jawiacej sie jako absolutne must have, zwlaszcza dla osoby ktora makijazuje sie kazdego dnia i mimo ze robi to od lat wielu , nie radzi sobie z uplywem czasu i w zwiazku z tym znikajacym z twarzy makijazem( mam dosc rozbudowana mimike)pomimo uzywania baz i innych cudow typu skrobia etc etc( chyba zle stosuje) wciaz ten makijaz po prostu brzydko na mnie po kilku godzinach wyglada; czy specyfiku ponoc cudownego - clarins beauty flash balm bodajze czy cos w tym guscie. mam 30 lat, skora juz nie mloda? co wybrac? na oba mnie nie stac (( Pomozecie?? ))
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: trudny wybór
przypuszczam, ze nikt nie odpowiedzial jeszcze bo wiekszosc chce Ci napisac to samo
KWC i wyszukiwarka w ruch![]() niestety kazda skora jest inna i ile osob tyle opini
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Juz bylo w ruchu-nie bylabym soba
dlatego wlasnie wybor jest trudniejszy bo obie rzeczy sa arcywazne :PPPPP ......ok, to wedlug Ciebie -co Ty bys wybrala ))
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie znam ani tego ani tego
pierw powinnas chyba napisac jaki masz rodzaj skory, jakiej pielegnacji uzywasz i jakich kosmetykow pielegnacja jest bardzo wazna bo jezeli cos jest nie tak to skora sie troche buntuje i daje niezle popalic i moze tutaj byc problem
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
heh...
) skora ma jak pogoda w wrzesniowe dnie i noce kaprysna...buntownik bez powodu bo dbac o nia staram sie ) pieronica mieszana w strefie T diabelnie swiecaca sie z sklonnoscia do zaskornikow. Mam paskudne since pod oczami, koloryt raczej zblizony do barwy ziemii a powazniej calkiem slonca unikam a cere mam robotnika budowlanego nie znajacego pojecia filtrow teraz jestem w trakcie LRP effaclar K na noc uzywanego, w dzien jakis nawilzacz pod podklad, nan puder i .....skrobia;/ bez efektu...swiece po godzinie jak bym z niebios zeszla.... )zmarszczek nie odnotowuje strasznych ale moze po tym clarinsie nieco by mi sie ten koloryt poprawil , z drugiej strony ten makijaz istotnie wyglada zle mimo ze starannie nakladany prawie z celebracja i wielkim namaszczeniem )))i nie jest to wybor trudny?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki masz podklad? i korektor?
moze lepiej trzeba poszukac czegos naturalnego np na biochemii urody, jakiegos hydrolatu do przemywania buzki, zeby to swiecenie opanowac. Do tego dobry krem nawilzajacy, moze byc ten, ktory masz a rano przed makijaz trzeba nalozyc jakis nawilzajacy, ale jednoczesnie matujacy- mialam kiedys fajny, ale nie pamietam co to bylo pod makijaz sa rozne bazy np. brzoskwiniowa lub rozowa, ktore przywracaja buzce taki koloryt zdrowej skory delikatnie zarumienionej.
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
ech byl hydrolat i oczarowy i jakis tam inny.....podklad w tej chwili jako ze uwielbiam blade zolcie jedyny oprocz slawetnego revlon colorstay loreal true match....puder manhattan...potem ta skrobia....kremu uzywam naiwlazjaco matujacego .....hm....<zerka do lazni>under 20 antiacne
)))
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
<bezradny>tez zastanawiam sie czemuz to
)
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
tez miałam długo taki problem, chociaż jestem trochę młodsza. Mi bardzo pomógł olejek arganowy i suplementacja omega3 - niby nie ma związku bezpośrednio ze skórą, ale od zaprzyjaźnionej farmaceutki dowiedziałam się, że jest zalecany kobietom, gdyż normuje gospodarkę hormonalną (mniej się też awanturuję, więc chyba pomaga
)olej arganowy kupiłam w lokalnym sklepie ze zdrową żywnością i jestem nim zachwycona - wyprowadził mi problemy z naprzemiennym trądzikiem, świeceniem i przesuszeniem (a przetestowałam wszystko od vichy, la roche, svr przez różne euceriny, biothermy etc) - używam go na noc na twarz spryskaną wodą termalną (bo ten olejek wiąże wodę w skórze). pomógł mi też na dziwne krosty (zdaje się, że kaszaki) i przebarwienia tworzące się w okolicach pachwin. a jeśli chodzi o makijaż to wydaje mi się, że lepsze będą po prostu lepszej jakości kosmetyki kolorowe (mnie się dobrze trzyma np smashbox i mac, a inne z podobnej półki znowu wcale, nie wiem szczerze mówiąc od czego to zależy ;/) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

mam oto problem spedzajacy mi sen z powiek:p otoz, stoje przed wyborem zakupu takich oto rzeczy; a mianowicie mac fix plus mgielki utrwalajacej makijaz, jawiacej sie jako absolutne must have, zwlaszcza dla osoby ktora makijazuje sie kazdego dnia i mimo ze robi to od lat wielu , nie radzi sobie z uplywem czasu i w zwiazku z tym znikajacym z twarzy makijazem( mam dosc rozbudowana mimike)pomimo uzywania baz i innych cudow typu skrobia etc etc( chyba zle stosuje) wciaz ten makijaz po prostu brzydko na mnie po kilku godzinach wyglada; czy specyfiku ponoc cudownego - clarins beauty flash balm
bodajze czy cos w tym guscie. mam 30 lat, skora juz nie mloda? co wybrac? na oba mnie nie stac
(( Pomozecie??

KWC i wyszukiwarka w ruch
dlatego wlasnie wybor jest trudniejszy bo obie rzeczy sa arcywazne :PPPPP ......ok, to wedlug Ciebie -co Ty bys wybrala